Sfaturi de calatorie  »  Napoli – TOP 7 atractii

Napoli – TOP 7 atractii

Napoli – TOP 7 atractii

Productiile „Prietena mea geniala” si „Mana lui Dumnezeu” ne-a dus cu gandul la o vacanta in Italia, chiar la Napoli. Am pus pe lista cateva obiective turistice pe care sa le vizitam intr-un city break in sudul Italiei, iar pentru serviciile de inchiriere a masinii stim deja unde sa apelam. Iar pozitionarea geografica si temperaturile ridicate in primele luni de primavara ne-au convins sa pornim la drum!

Castelul Ovo

Cel mai vechi castel din Napoli este situat pe insula Megaris, legata de tarm printr-un istm. Castelul a fost construit in secolul al XII-lea de catre normanzii italieni. Edificiul a avut diferite roluri: Trezorerie de Stat, resedinta oficiala a regelui Roger al II-lea al Siciliei sau inchisoare. Acum, Castelul Ovo gazduieste Muzeul Etno-Preistoric, deschis in 1971.

Denumirea castelului „Ovo” face trimitere la o legenda locala conform careia un ou a fost ascuns in fundatia castelului. Iar momentul in care oul se va sfarama va duce la prabusirea castelului si al orasului Napoli. Tragem concluzia ca oul este bine-mersi!

Palatul Regal

Palatul Regal, situat in Piata Plebiscito, a fost construit in secolul al XVII-lea, sub conducerea arhitectului Domenico Fontana (picturile din interior purtand numele artistilor Caracciolo, Corenzio si Balducci). In prezent, castelul gazduieste un muzeu care prezinta apartamentele regale decorate cu piese de mobilier si tapiserii originale, picturi,  Camera Tronului, Teatrul Curtii, Capela Regala folosite in perioada domnitorilor Bourbon din Sicilia si Napoli.

Muzeul National de Arheologie

Printre cele mai vechi muzee de arheologie din Italia, Muzeul National de Arheologie prezinta exponate din perioada renascentista, Romei Antice si Greciei Antice. Aici veti gasi artefacte din Pompeii, Stabiae si Herculaneum. Cladirea dateaza din 1585, initial avand rol de cazarma. In perioada 1616 – 1777 edificiul a fost sediul Universitatii din Napoli.

San Domenico Maggiore

San Domenico Maggiore gazduieste o biserica si o manastire, situata in Piata San Domenico Maggiore. Si aici a fost pentru o perioada Universitatea din Napoli.  In prezent puteti vizita  Camera Relicvelor Sacre, Trezoreria, vesminte si obiecte religioase. Biserica a fost ridicata in secolul al X-lea si reconstruita in perioada 1283-1324.

Galeria Umberto

Galeria Umberto poate fi considerata sora mai mica a Galeriei Vittorio Emanuele II din Milano. Construita in 1887-1891, galeria a inclus birouri, cafenele si magazine. Numele galeriei este inspirat de cel al regelui Umberto I al Italiei. Interiorul Galeriei Umberto I din Napoli este spectaculos, plin de elemente decorative si ornamente fantastice.

Belvedere San Martino

De aici puteti admira intregul oras si muntele Vezuviu . Punctul de belvedere este legat de centrul orasului printr-un funicular. In apropiere de acest punct de belvedere veti gasi Castelul Sant’Elmo si complexul Certosa di San Marino (Muzeul cu artefacte din epoca spaniola si a Bourbonilor).

Santa Chiara

Santa Chiara a fost construita in 1313-1340 la ordinul reginei Sancha a Majorcai si a regelui Robert din Napoli. Complexul include o biserica, o manastire, cavouri si un muzeu arheologic. Biserica a fost construita in stil gotic cu influente din Provence si decorata, ulterior, in stil baroc (in secolul al XVII-lea). Biserica este cunoscuta pentru decoratiunile in stil rococo (ceramica Maiolica).

Asteptam poze si povesti din vacanta voastra din Napoli pe canalele de Social Media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!