/ Ghidul suprem de închiriere de mașini al călătorilor

Ghidul suprem de închiriere de mașini al călătorilor

A trecut ceva timp de la ultima închiriere de mașini? Plănueşti o călătorie viitoare? Ghidul nostru complet de închiriere de mașini te va ajuta în procesul de închiriere automobile, oferind în același timp sfaturi valoroase pentru a economisi timp și bani.

Cu o rețea vastă de peste 8.000 de locații în întreaga lume, servicii excepționale pentru clienți și tarife competitive, Enterprise este soluția supremă pentru toate nevoile tale de transport.

Cerințe esențiale pentru închirierea unei mașini

Pentru a închiria o mașină de la Enterprise, asigură-te că ai următoarele:

 • Un permis de conducere valabil. Pentru vizitatorii internaționali, va fi necesar un permis de conducere internațional (IDP) și/sau un pașaport, în funcţie de caz.
 • Îndeplineşti cerințele privind vârsta minimă pentru zona vizitată.
 • Ai un card de credit sau un card de debit pentru efectuarea plății.

Cum să alegi o mașină de închiriat?

Atunci când trrebuie să iei decizia asupra unei mașini de închiriat, ia în considerare următorii factori:

 • Numărul de pasageri: Dacă vei călători cu mai multe persoane sau copii, optează pentru un vehicul mai mare, cum ar fi un SUV, un monovolum sau o dubă pentru pasageri, care oferă spațiu și locuri suplimentare.
 • Parcarea: Ia în considerare dimensiunea vehiculului închiriat, mai ales dacă vei călători în zone cu spațiu de parcare limitat.
 • Economia de combustibil: Pentru o călătorie cu costuri cât mai mici, ia în considerare închirierea unui vehicul cu consum redus de combustibil, în special dacă excursia ta implică preponderant condusul prin oraș.
 • Durata călătoriei: Pentru călătoriile pe distanțe lungi, sedanurile și SUV-urile mai mari oferă, în general, mai mult confort.
 • Condițiile de drum: Dacă în destinația ta va fi zăpadă sau condiții rutiere dificile, un SUV ar putea fi cea mai potrivită alegere.

Luând în considerare cu atenție acești factori, poți alege o mașină de închiriat care să îţi satisfacă cel mai bine nevoile și să îţi îmbunătățească experiența generală de călătorie.

Care va fi costul închirierii unei mașini?

Costul va fi influențat de următorii factori:

 • Clasa mașinii: Tipul de mașină pe care alegi să o închiriezi, cum ar fi Economy, Compact, Intermediate, Compact SUV, SUV, Wagon etc.
 • Durata închirierii: Numărul de zile pentru care intenționezi să închiriezi mașina.
 • Locația: Tarifele de închiriere pot varia în funcție de destinația în care închiriezi mașina.
 • Produse de protecție și asigurare: Acoperirea de asigurare opțională sau produsele de protecție pe care alegi să le adaugi la contractul de închiriere.
 • Vârsta șoferului: Dacă șoferul principal are mai puțin de 25 de ani, este posibil să se perceapă o taxă suplimentară.
 • Numărul de șoferi suplimentari: Dacă intenționezi să adaugi șoferi suplimentari la contractul de închiriere, ar putea exista taxe suplimentare.
 • Produse suplimentare: Costurile pentru dotările opționale, cum ar fi scaunele auto pentru copii, GPS etc.
 • Combustibil plătit în avans: Dacă alegeți să returnezi maşina cu mai puţin combustibil decât ai preluat-o, ar putea exista un cost suplimentar.
 • Tipul de sucursală: Tarifele de închiriere ar putea fi diferite între locațiile din aeroport și cele din oraş.
 • Depozit rambursabil: Un depozit rambursabil colectat în momentul închirierii, care va fi returnat atunci când returnezi mașina.

Pentru prețurile exacte, este recomandat să începi o rezervare, deoarece costul total va fi calculat pe baza selecțiilor tale și a detaliilor de închiriere. În acest fel, poți obține o înțelegere completă a costului înainte de a finaliza contractul de închiriere.

Discounturi la închirieri auto

Plănuieşti o escapadă de weekend? Bucură-te de tarife scăzute fantastice în fiecare zi cu închirierea de mașini Enterprise. Înainte de a rezerva, asigură-te că verifici ofertele noastre speciale actuale de închiriere de mașini pentru a profita de reduceri mari.

Dacă închiriezi mașini în mod frecvent, pentru călătorii de afaceri sau de agrement, îţi recomandăm să te înscrii în Enterprise Plus, programul nostru exclusiv de loialitate. În calitate de membru, vei câștiga un punct pentru fiecare dolar de închiriere calificat cheltuit în locațiile Enterprise participante din întreaga lume. Aceste puncte pot fi răscumpărate pentru zile de închiriere gratuite*, oferindu-ţi și mai multă valoare.

Printre beneficiile suplimentare ale programului Enterprise Plus se numără:

 • Puncte care nu expiră niciodată, cu condiția să efectuezi cel puțin o închiriere care se califică la fiecare 3 ani.
 • Nu există perioade excluse, ceea ce îţi asigură flexibilitate în utilizarea recompenselor tale.
 • Check-in exclusiv pentru membri în locațiile participante, pentru o experiență mai rapidă și mai placută.
 • Acces la un număr de telefon dedicat pentru un serviciu clienți rapid.
 • Recunoaștere globală, câștigând puncte și statut de elită în întreaga lume.
 • Te rugăm să reții că ziua de închiriere gratuită acoperă doar tariful de bază (timp și kilometraj).

Pentru mai multe informații despre program și despre diferitele niveluri de recompensă disponibile, vizitează pagina noastră Enterprise Plus.

De ce să închiriezi o mașină, în loc să conduci propria mașină?

Închirierea unei mașini în loc de a conduce propriul autovehicul aduce numeroase avantaje:

 • Îţi menajezi mașina: Alegând să închiriezi, eviți să adaugi kilometri în plus la propriul vehicul, reducând uzura și prelungind durata de viață a acestuia.
 • Dimensiunea optimă a vehiculului: Închirierea îţi oferă flexibilitatea de a selecta dimensiunea perfectă a vehiculului pentru călătoria ta. Fie că ai nevoie de o mașină mai mică pentru condusul în oraș sau de una mai mare pentru o vacanță în familie, ai opțiunea ideală.
 • Eficiență îmbunătățită a combustibilului: Mașinile închiriate sunt adesea modele mai noi care oferă un consum mai bun de combustibil, ceea ce duce la potențiale economii cu combustibilul.
 • Liniște sufletească: Dacă mașina ta este mai veche sau mai puțin fiabilă, închirierea unei mașini îţi poate oferi liniște sufletească, asigurându-ţi o călătorie liniștită și fără griji.

În concluzie, închirierea unei mașini oferă comoditate, eficiență din punct de vedere al costurilor și garanția de a conduce un vehicul bine întreținut, ceea ce o face o alegere practică pentru diferitele situații de călătorie.

Ar trebui să închiriez o mașină? De ce să nu folosesc un serviciu de ride-sharing?

Alegerea între a închiria o mașină și a folosi un serviciu de tip ride-sharing necesită o analiză atentă. În timp ce serviciile de ride-sharing câștigă popularitate ca opțiune de transport convenabilă, există mai mulți factori de care trebuie să țineți cont:

 • Disponibilitate limitată: Este posibil ca vehiculele de tip ride-sharing să nu fie întotdeauna ușor disponibile în zonele periferice sau îndepărtate, ceea ce ar putea face dificilă găsirea unei curse atunci când este nevoie.
 • Costuri cumulative: Costurile dus-întors către și de la fiecare destinație se pot acumula rapid atunci când se utilizează serviciile de sharing, ceea ce poate face ca această opțiune să fie mai puțin rentabilă, în special în cazul opririlor multiple.
 • Prețuri dinamice: Prețurile pentru serviciile de ride-sharing cresc adesea în timpul orelor de vârf, cum ar fi serile și weekendurile, ceea ce poate duce la tarife mai mari.
 • Timpii de așteptare: Așteptarea sosirii unei mașini de ride-sharing poate fi incomodă, în special dacă ai planuri urgente.

Închirierea unei mașini oferă multiple avantaje, acordându-ţi libertatea de a călători în ritmul propriu și în funcție de programul tău. Fie că trebuie să mergi din punctul A în punctul B sau să faci mai multe opriri, o mașină închiriată îţi oferă flexibilitatea de a explora mai multe locații în mod confortabil.

Evenimentele neașteptate

Gestionarea situațiilor neprevăzute în timp ce conduci o mașină închiriată este crucială. Iată ce trebuie să faci în diferite scenarii de tipul „what if”:

 • Dacă ai un accident:1. Găseşte un loc sigur pentru a opri vehiculul. 2. Sună la poliția locală pentru a raporta accidentul și a obține constatarea poliției. 3. Contactează sucursala Enterprise de la care ai închiriat autovehiculul și furnizează detalii despre accident și despre orice daune provocate de coliziune. În cazul în care sucursala este închisă, apelează asistența rutieră la +4.0722.397.855, disponibilă 24/7.
 • În cazul în care ai o pană de cauciuc: Sună la asistența rutieră la +4.0722.397.855. Costul schimbării unei anvelope este acoperit dacă ai achiziționat Roadside Assistance Protection.
 • Dacă zgârii sau deteriorezi mașina închiriată:1. Anunță personalul Enterprise cu privire la daune atunci când returnezi mașina. 2. În funcție de acoperirea de asigurare auto personală și dacă ai selectat sau nu vreun produs de protecție Enterprise, este posibil să fii sau nu responsabil pentru plata reparațiilor.

Fiind pregătit pentru a lua măsurile adecvate în aceste situații te poate ajuta să îţi asiguri siguranța și să previi complicațiile suplimentare în timpul perioadei de închiriere. Nu uita să revizuieşti contractul de închiriere și acoperirea de asigurare pentru a înțelege responsabilitățile și opțiunile pe care le ai în cazul unor evenimente neprevăzute.

Informații suplimentare

 • Produse de protecție și asigurări pentru mașini închiriate:– Enterprise oferă diverse produse de protecție, cum ar fi Personal Accident Insurance, Damage Waiver, și Roadside Assistance. Poți alege să achiziționezi aceste produse în timpul procesului de rezervare a mașinii pentru a avea acoperire în caz de accidente, furt și altele.
 • Prelungirea duratei de închiriere a mașinii:– Dacă ai nevoie să prelungeşti perioada de închiriere după ce ai ridicat mașina, te rugăm să contactezi sucursala unde ai închiriat autovehiculul.- Pentru clienții care nu au ridicat încă mașina, dar doresc să își modifice rezervarea, vă rugăm să vizitați pagina de modificare a rezervării pentru asistență.
 • Anularea închirierii mașinii:– Dacă ai nevoie să anulezi închirierea mașinii, poți face acest lucru vizitând pagina noastră de modificare a rezervării, furnizând numărul de confirmare. Te rugăm să ai în vedere că se pot aplica taxe de anulare pentru rezervările internaționale de închiriere de mașini. Pentru a afla mai multe despre politica noastră privind modificarea sau anularea unei închirieri auto, consultă politica noastră completă.
 • Politica privind animalele de companie:– Enterprise permite accesul animalelor de companie în vehiculele noastre de închiriat. Pentru informații detaliate, vă rugăm să consultați politica noastră completă privind animalele de companie.
 • Scaune auto:– Scaunele pentru copii sunt disponibile în majoritatea locațiilor din aeroport și în anumite sucursale din cartiere. Poți rezerva cu ușurință scaunele auto ca parte a procesului de rezervare online, eliminând astfel necesitatea de a aduce unul în zbor sau de a-l căra prin aeroport.

Pentru o listă completă a politicilor și detalii suplimentare, te invităm să vizitezi pagina noastră de întrebări frecvente privind închirierea de mașini. Scopul nostru este să ne asigurăm că vei avea o experiență de închiriere fără probleme și fără complicații cu Enterprise.

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!