/ Intrebari Frecvente

Intrebari frecvente

Pentru a rezerva o masina, ai nevoie de cardul de credit sau debit, de cartea ta de identitate sau de pasaport. Apoi, la preluarea masinii, vei avea nevoie de:

• Numarul rezervarii

• Cardul de credit/debit embosat, cu suficiente fonduri disponibile pentru depozitul de securitate

• Permisul de conducere valid al soferului, emis de minim 12 luni

• Cartea de identitate sau pasaportul valid.

Utilizatorii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 21 si 75 de ani pentru a putea inchiria o masina. Utilizatorilor cu varsta cuprinsa intre 21 si 24 de ani li se va percepe o taxa de sofer tanar de 3,57 EUR pe zi, inclusiv TVA.

Da, atat timp cat cealalta persoana intruneste conditiile de inchiriere masini.

Cand alegi o masina de inchiriat, gandeste-te la cat de mult spatiu ai nevoie pentru pasageri si bagaje si alege automobilul intocmai.

Gandeste-te si la distantele pe care le ai de parcurs si daca ai nevoie de o masina hybrid sau una cu motorizare clasica. Ambele variante au plusuri si minusuri, discuta cu specialistii Enterprise si alege constient.

Tarifele noastre includ taxa Collision Damage Waiver and Theft Protection, taxe locale, supra-taxe de aeroport si taxe de drum.

Vei plati taxe aditionale pentru: sofer tanar, sofer aditional sau taxa de preluare-predare in locatii diferite; de asemeni, se percep taxe suplimentare pentru accesorii, precum scaune pentru copil sau GPS-uri. Iti vom explica fiecare cost aditional inainte de a inchiria masina.

Pentru mai multe detalii despre ce este inclus, te rugam sa verifici Termenii si Conditiile pentru masina de care esti interesat.

Poti inchiria o masina online, pe www.enterprise.ro sau de la una dintre statiile noastre din Otopeni, Timisoara, Suceava, Cluj, Sibiu, Bacau, Iasi, Constanta, Craiova sau Targu Mures. Lista completa o poti gasi aici: https://enterprise.ro/locatii-inchirieri-romania/

Da, poti inchiria o masina online, pe www.enterprise.ro

Ne mandrim cu protocoalele de intretinere si igienizare prin care trec masinile din flota Enterprise Rent a Car.

Prin Complete Clean Pledge ne angajam sa protejam sanatatea si siguranta angajatilor si a clientilor nostri, prin proceduri stricte de igienizare si curatare.

Starea tehnica foarte buna si mentenanta autovehiculelor este verificata constant si asigurata prin sistemele impuse la nivel international de Enterprise Holding Inc.

Ai posibilitatea de a-ti face check-in-ul online, in mai putin de 2 minute, pentru ca preluarea masinii sa poata fi facuta fara a avea contact timp indelungat cu alte alte persoane. Afla aici care sunt pasii: https://enterprise.ro/contactless/

Asigurarea Collision Damage Waiver and Theft Protection (CDWTP), un produs de acoperire optional care reduce responsabilitatea financiara a utilizatorilor in caz de deteriorare a vehiculului inchiriat sau furt / incendiu, la suma excedent deductibila. Utilizatorul este raspunzator pentru costul total al vehiculului daca acest produs de acoperire nu este achizitionat. Ai in vedere ca CDWTP nu ofera nicio acoperire pentru daune asupra partii inferioare a vehiculului, in interiorul vehiculului, al parbrizelor, oglinzilor sau anvelopelor.

Vei mai putea achita si: Super Collision Damage Waiver and Theft Protection sau asigurarea pentru protectie suplimentara.

Suplimentar asigurarii Collision Damage Waiver and Theft Protection (CDWTP), poti achizitiona asigurarea suplimentara Super Collision Damage Waiver (SCDW), care asigura protectia excesului de dauna.

Super Collision Damage Waiver - SCDW - este un produs de acoperire optional care acopera raspunderea financiara a utilizatorilor in caz de deteriorare a vehiculului inchiriat si reduce suma excedentului deductibil la zero. SCDW nu ofera nicio acoperire pentru daune la partea inferioara a vehiculului, in interiorul autovehiculului, a parbrizelor, a oglinzilor sau a anvelopelor sau orice alte daune produse din neglijenta sau vandalism.

Procesul verbal constatator de la poliție trebuie prezentat companiei de inchiriere in caz de accident. Fara un raport al politiei, utilizatorul este pe deplin raspunzator pentru daune.

Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere daca daunele cauzate se datoreaza incalcarii codului de circulatie rutiera.

Taxa zilnica si sumele deductibile variaza in functie de clasa de masina, dupa cum urmeaza:

• Clasa Mini, Economy 15 EUR/zi,
• Clasa Compact 17 EUR/zi,
• Clasa Compact Wagon 19 EUR/zi,
• Clasa SUV compact, 19 EUR/zi,
• Clasa Intermediar 19 EUR/zi,
• Clasa Compact Automatic 18 EUR/zi,
• Clasa Compact Automatic Wagon 21 EUR/zi,
• Clasa Intermediar Wagon, Standard 19 EUR/zi,
• Clasa SUV Standard, SUV Intermediar, SUV Fullsize 25 EUR/zi,
• Clasa Van standard, 30 EUR/zi.
Tarifele nu includ TVA.

Depozitul difera in functie de clasa autoturismului ce urmeaza a fi inchiriat. Categoriile de masini Mini si Economy necesita un depozit de 300,00 EUR, vehiculele compacte si intermediare necesita un depozit de 500,00 EUR, vehiculele full size SUV si standard necesita un depozit de 1000,00 EUR.

Suma deductibila in caz de dauna (maximum de responsabilitate) reprezinta limitarea responsabilitatii in caz de accident sau furt, atat timp cat evenimentul nu survine in urma unei activitati ilegale, nepermise de Enterprise Rent a Car sau daca termenii si conditiile de utilizare au fost incalcate.

Maximum de responsabilitate in caz de dauna este:

• Clasa Mini & Economy: 700 EUR,
• Clasa Compact: 800 EUR,
• Clasa Compact break 900 EUR,
• Clasa SUV compact, Clasa Intermediara 900 EUR,
• Clasa Compact automat, Compact break automat 1600 EUR,
• Clasa Intermediara break, standard 1200 EUR,
• Clasa Intermediara automata 1750 EUR,
• Clasa SUV intermediar, SUV standard 1200 EUR,
• Clasa SUV intermediar automata, 1950 EUR,
• Clasa VAN, full size SUV 1200 EUR,
• Clasa Full size SUV automat 2050 EUR,
• Clasa Premium 2600 EUR,
• Clasa Lux și Premium Special 3900 EUR,
• Clasa Special de lux 7800 EUR.
Tarifele nu includ TVA.

Poti achita pentru inchirierea ta cu un card de credit (AMEX, VISA sau MasterCard), emis pe numele utilizatorului masinii inchiriate.

Toate contraventiile primite in perioada inchierii vor fi achitate de catre persoana care a inchiriat masina.

In cazul in care vom primi o notificare de la autoritati cu privire la contraventii survenite in perioada inchirierii, dupa ce masina a fost restituita, Enterprise are dreptul sa retina, din cardul utilizatorului, contravaloarea amenzilor respective la care se va adauga o taxa de serviciu in valoare de 10 EUR.

Deasemenea, te rugam sa ai in vedere si achitarea taxelor de pod, parcare sau oricaror alte taxe ce trebuie platite pe perioada inchirierii masinii.

Pierderea talonului masinii, a oricarui alt document relevant sau chiar a cheii masinii, aduce dupa sine o penalizare de 150 de euro si semnarea unui protocol de returnare. Semnarea protocolului de returnare este foarte important.

In cazul unui refuz de incheiere a acestui document, Enterprise poate pastra integral Excesul de dauna si poate solicita acoperirea completa a tuturor daunelor rezultate.

Oricati. Pentru fiecare sofer suplimentar se va percepe o taxa suplimentara de 23,80 EUR/ inchiriere, inclusiv TVA. Conditiile complete de inchiriere se aplica si soferilor suplimentari.

Da, o poti face. Este necesara o autorizatie prealabila si va fi perceputa o taxa aditionala.

Politica transfrontaliera: inchirierile transfrontaliere sunt permise in țările europene si in Turcia (partea continentala). Este necesara o autorizatie scrisa din partea Enterprise. Exista, de asemenea, o taxa de asigurare care se aplica si include cartea verde. Acest tip de inchiriere trebuie solicitat de la Enterprise Rent A Car cu cel putin 7 zile lucratoare inainte de data preluarii autoturismului.

Te rugam sa contactezi departamentul nostru de rezervari pentru informatii suplimentare si pentru procedura de emitere a cartii verzi. Timpul minim pentru emiterea unei carti verzi este de 3 zile lucratoare. Cartea verde acopera vehiculul inchiriat cu asigurare de baza, TPI, atat timp cat ramane in interiorul tarilor pentru care este emisa.

Asistenta rutiera si inlocuirea masinii in timpul calatoriei in strainatate sunt disponibile la un cost suplimentar. Taxa de remorcare sau inlocuire este de 1,37 EUR/ km si poate creste in cazurile in care este necesar sa asteptati, de obicei din cauza unui accident.

Taxele transfrontaliere sunt:

• 59,50 EUR /inchiriere. (Clasele Mini, Economy, Compact, Intermediar) - pentru tarile UE.
• 95,20 EUR /inchiriere. (Clasele Wagon, Intermediar, SUV-uri intermediare, Standard și FULL SUV) - pentru tarile UE.
• 119 EUR /inchiriere. (Clasele Mini, Economy, Compact, Intermediar) - pentru tari din afara UE. Se pot aplica unele restrictii.
• 154,70 EUR /inchiriere. (Clasele Wagon, Intermediar, SUV-uri intermediare, Standard și FULL SUV) - pentru tari din afara UE. Se pot aplica unele restrictii.
Toate taxele includ TVA.

Da. Este posibil si acest lucru! Vei putea preda masina inchiriata la una dintre statiile Enterprise din strainatate, trebuie doar sa stabilesti cu noi detaliile inca de la inchirierea masinii. Pentru toate clasele de mașini se va aplica o taxa de inchiriere care variaza in functie de ruta aleasa.

Nu, poti preda masina si la o alta statie Enterprise Rent a Car. Predarea in alta locatie Enterprise este posibila pentru toate inchirierile cu o durata minima de 3 zile. Pentru clasele grupele de masini se va aplica o taxa de inchiriere. Aceasta taxa variaza de la 59,50 EUR la 178,50 EUR, inclusiv TVA, in functie de ruta aleasa.

Toate vehiculele inchiriate sunt livrate cu un rezervor plin si trebuie returnate in aceeasi stare. In cazul in care vehiculul este returnat cu mai putin de un rezervor plin, diferenta va fi perceputa in conformitate cu tariful oficial al Enterprise Rent A Car Romania.

In plus, se va aplica o taxa de servicii de 35.70 EUR, inclusiv TVA.

Regula este sa predai autovehicului inchiriat cu la fel de mult combustibil cu cat l-ai preluat.

Asistenta Rutiera este disponibila pe teritoriul Romaniei. Aceasta asistenta este gratuita atat timp cat utilizatorul nu a fost vinovat sau nu a incalcat conditiile de inchiriere. In cazul in care utilizatorul este vinovat sau incalca conditiile de inchiriere, se va percepe o taxa pe km de 0,5 EUR inclusiv TVA pentru serviciul rutier.

Poti inchiria de la Enterprise Rent a Car lanturi pentru anvelope, GPS-uri, scaune pentru copii sau inaltatoare de scaun.

Da! Avem scaune de siguranta pentru copii si scaune de siguranta pentru bebelusi.

Scaun pentru bebelus - CSI - Taxa zilnica este de 5,95 EUR. Taxam maximum 10 zile de inchiriere (59.5 euro cu TVA inclus), chiar daca perioada de inchiriere este mai mare.

Scaun pentru copii - CST - Taxa zilnica este de 5,95 EUR. Taxam maximum 10 zile de inchiriere (59.5 euro cu TVA inclus), chiar daca perioada de inchiriere este mai mare.

Da! Taxa zilnica este de 5,95 EUR. Taxam maximum 10 zile de inchiriere (59.5 euro cu TVA inclus), chiar daca perioada de inchiriere este mai mare.

Da, sigur! Taxa zilnica este de 9,52 EUR. Taxam maximum 10 zile de inchiriere (95,20 EUR inclusiv TVA), chiar daca perioada de inchiriere este mai mare.

Da, daca este sezonul lor!

Nu sunt dotate cu lanturi, dar daca vei avea nevoie, le vei putea inchiria de la noi.

• 19% TVA,
• Taxa de administrare guvernamentala (GARS - numai contracte guvernamentale) 4,03 EUR/zi,
• ROAP - Taxa aeroport Romania 20.00 EUR (23.80 EUR, TVA inclus).

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!