Sfaturi de calatorie  »  Orase si statiuni turistice europene situate in apropiere de Oceanul Atlantic

Orase si statiuni turistice europene situate in apropiere de Oceanul Atlantic

Orase si statiuni turistice europene situate in apropiere de Oceanul Atlantic

Ce spuneti de o vacanta la Oceanul Atlantic? Poate un sejur dedicat sporturilor nautice sau surfului, poate doar zile lungi de plajă sau vizite în orașe pline de istorie combinate cu plimbări pe plaje de pe coastă.

În vara acestui an am primit vederi din câteva astfel de orase si statiuni turistice pe care le vom prezenta mai jos. Sunt numai bune de pus pe lista de calatorii din anul urmator.

Cascais, Portugalia

Cascais este o statiune situata in partea de vest a Portugaliei, cu iesire la Oceanul Atlantic. Statiunea face parte din zona metropolitana a capitalei, Lisabona (este situata la 30 km de aceasta).

De-a lungul coastei veti gasi multe plaje micute, majoritatea neamenajate, pastrand aerul unei plaje salbatice.

Din Cascais puteti porni catre Cabo da Roca, unul dintre cele mai vestice puncte ale Europei, catre Boca do Inferno unde puteti admira impresionantele stanci sau catre statiunea Nazare, cunoscuta pentru valurile uriase (cateva zeci de metri inaltime), zona iubita de practicantii de surf.

In statiune puteti vizita un Muzeu de Arta si unul dedicat Oceanografiei. De asemenea, in apropiere de Cascais veti gasi Estorilul, cunoscut pentru faimosul cazinou si hotel Palacio (aici au fost filmate cate cadre din franciza James Bond).

La Coruña (Spania)

La Coruña este un oras din Galicia, Spania, situat intr-un golf cu iesire la Oceanul Atlantic cu numeroase plaje.

Micutul oras portuar va pune la dispozitie o zona de promenada de 9 km (Paseo Marítimo) intesata cu restaurante sau magazine si boutique-uri, un loc perfect pentru petrecerea timpului liber.

Orasul este cunoscut si pentru Turnul lui Hercule, un far roman care functioneaza inca din secolul al II-lea. Turnul este inscris in Patrimoniul UNESCO. Farul este inconjurat de o gradina generoasa si un teren de golf.

Aquarium of the end of the World este o atractie in special pentru cei mici. Acest centru interactiv ii invata pe vizitatori ce pot face pentru protejarea oceanelor si marilor si care este importanta lor in ecosistemul global.

Surpriza acestui oras este House Museum Picasso, intretinuta de Fundatia Picasso. In acest muzeu puteti admira noua piese de ceramica originale facute de faimosul artist Picasso.

La Rochelle (Franta)

La Rochelle este un vechi oras portuar din Franta, situat in apropiere de Oceanul Atlantic, intre Nantes si Bordeaux.

O plimbare pe strazile acestui orasel va va purta inapoi in timp, din Evul Mediu pana in secolul al XVIII-lea. Fortificatiile medievale bine intretinute si Primaria construita in stil renascentist (intre între 1595 si 1606) sunt cateva dintre obiectivele turistice pe care le puteti pune pe lista la o vizita in La Rochelle. Tour de la Lanterne este un fost far construit in secolul al XV-lea, folosit ulterior ca inchisoare.

Acvariul din La Rochelle prezinta 12000 de specii marine, specifice Oceanului Atlantic.

Pentru o experienta inedita, aproape exotica, puteti face o excursie de o zi la Ile de Ré, o insulita pitoreasca situata in apropiere de golful Pertuis d’Antioche. Oraselul Sfântul Martin-de-Ré, situat pe aceasta insula, este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Orice destinatie veti alege pentru urmatoarea vacanta, Enterprise este pregatita sa va puna la dispozitie masina potrivita pentru un drum lung. Direct pe site sau de la oricare dintre birourile noastre din Romania si din strainatate.

Daca aveti si alte orase situate in apropiere de Oceanul Atlantic pe care doriti sa le faceti cunoscute comunitatii Enterprise, ne puteti scrie pe canalele de Social Media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!