Sfaturi de calatorie  »  Suceava: 5 locații de neuitat

Suceava: 5 locații de neuitat

Suceava: 5 locații de neuitat

Ești pregătit pentru o nouă drumeție sau vacanță? Un weekend prelungit într-un oraș nou de descoperit sună foarte bine acum! Ce ai zice de o excursie în Suceava?

Suceava este unul dintre cele mai vechi orașe din nord-estul României, cu urme de viață încă din paleolitic, așa că e lesne de înțeles că, dacă ești un împătimit al lecțiilor de istorie, o să ai multe de vizitat!

Ți-am pregătit o listă de locații impresionante de vizitat, pline de cultură și șarm. Nu uita, orice călătorie este mai ușoară cu Enterprise alături!

  1. Cetatea de Scaun a Sucevei o să te impresioneze pe măsură! Nu există vizită la Suceava fără a vedea acest loc! Cetatea a fost utilizată ca apărare împotriva invaziei otomane în secolul XIV-lea, ridicată de domnitorul Petru al II-lea Mușt. A fost reședința domnilor Moldovei timp de 200 de ani. Această cetate medievală este situată pe un pinten terminal al unui platou aflat la 70 m înălțime față de lunca Sucevei, o înălțime impresionantă de unde se poate vedea întreaga vale a Sucevei. O vedere incredibilă, inclusiv pe timp de noapte, atunci când este iluminat podul!
  2. Mocăniță de la Moldovița-Huțulca este o metodă inedită de a te bucura de peisajele zonei! Vei vedea sate cu case pitorești superbe, totul într-un tren vechi cu abur ce datează din 1888, odinioară folosit pentru transportul lemnului. O călătorie durează 30 de minute pentru o linie de 10 km ce duce până în satul Argel. Este un moment perfect de relaxare și încărcare a bateriilor.
  3. Mănăstirea Voroneț probabil o să îți sune cunoscut! De aici se trage binecunoscuta nuanță Albastru de Voroneț, cunoscută pentru rezistența ei și tehnica specială a pictorilor! Aceasta este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute mânăstiri din România și datează încă din 1488, fiind una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. O oază de liniște, ce merită văzută!
  4. Muzeul Satului Bucovinean este, de asemenea, o bună alegere, mai ales pentru vreme însorită! Acesta este un muzeu în aer liber, ce dispune de peste 30 de obiective turistice precum case tradiționale și gospodării din lemn, ateliere meșteșugărești și alte construcții ale vremurilor trecute.Acesta se întinde pe 6 hectare și este străbătut de un pârâu, o ocazie perfectă pentru o plimbare!
  5. Chilia lui Daniil Sihastrul este un punct unicat de vizitat, situat în apropierea satului Putna. Aceasta este o grotă săpată în stâncă, ce datează tocmai din secolul al XV-lea, unde a trăit Daniil Sihastrul, un binecunoscut sfânt al timpurilor. Acesta era foarte căutat de creștini pentru harul monahal. Potrivit legendelor, chilia a fost sculptată chiar de către acesta, doar cu o daltă. Un loc care te va pune pe gânduri!

Acum că știi și care sunt cele mai importante puncte de vizitat, nu rămâne decât sa închiriezi o mașină Enterprise! Drum bun!

Sursa imagine
Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!