/ Inchirieri auto Craiova

Inchirieri auto Craiova

Orașul universitar Craiova, fondat pe locul fortăreței dacice Pelendava (care a devenit ulterior Castra Nova romană), se mândrește cu puternică tradiție academică și bogăția unor personalități istorice importante care au trecut pe aici în călătoria lor spre faimă: Prințul valah Mihai Viteazu – care a servit ca ban (guvernator militar) al Craiovei și a realizat prima unificare a celor trei principate românești în 1600, faimosul sculptor Constantin Brâncuși – care a studiat la Școala de Artă Craiova (Scola de Arte și Meserii) între 1894 – 1898 și a sculptat aici primele sale sculpturi, și Petrache Poenaru (1799-1875), născut în Craiova – inventator al primului stilou cu cartuș.

Adresa punct lucru
"MEET & GREET" Craiova International Airport
Contact
0724.200.908
craiova@enterprise.ro
Program de lucru
Luni - Duminica
08:00 - 22:00

Calatoriti catre Craiova?

Orașul găzduiește un număr mare de clădiri religioase, multe dintre ele datând din epoca medievală. Biserica Mănăstirii Cosuna, de exemplu, este cea mai veche clădire păstrată în Craiova, datând din secolul al XV-lea. Puteți petrece o după-amiază relaxantă vizitând mănăstirea, situată la doar 5 km de centrul orașului. Un alt sit religios, Biserica Madona Dudu, este renumit pentru picturile sale murale, completate de celebrul pictor român Gheorghe Tatarescu (1818 – 1894).

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre istoria și tradițiile acestei regiuni, vă recomandăm o vizită la Muzeul Olteniei, găzduit în Casa Baniei (1699), cea mai veche clădire nereligioasă care există în Craiova și una dintre cele mai vechi clădiri din țară.

Iubitorii de artă cu siguranță nu trebuie să rateze Muzeul de Artă din Craiova, găzduit în Palatul Dinu Mihail, construit la începutul anilor 1900 în stil neoclasic de un arhitect francez. Muzeul prezintă capodopere valoroase create de renumiți pictori români, printre care craioveanul Theodor Aman (1831 – 1891) și Nicolae Grigorescu (1838 – 1907). Una dintre atracțiile sale principale este secțiunea dedicată lui Constantin Brâncuși, care cuprinde șase sculpturi ale sale.

Muzeul de Artă Craiova

Somptuosul palat neobaroc care găzduiește muzeul a fost finalizat în 1896, urmând planurile arhitectului francez Paul Gotereau, care a construit și clădirea CEC din București.

Principala atracție a muzeului este galeria de artă dedicată românului Constantin Brâncuși, expunând șase dintre primele sale sculpturi (inclusiv variante ale celor mai cunoscute lucrări ale sale): Sărutul (1907), Vitellius (1898), Torsul femeii (1909), Vainglory (1905) , Cap de băiat (1906), Domnisoara Pogany (1902). „Studioul” lui Brâncuși a fost recreat în muzeu.

Muzeul Regiunii Oltenia

Găzduit în Casa Baniei, care este un monument arhitectural și istoric major al Craiovei, este locul in care puteți învăța orice și totul despre istoria regiunii. S-a acordat o mare atenție prezentării în detaliu a meseriilor și ocupațiilor tradiționale ale țăranilor din Oltenia, începând cu vânătoarea sau pescuitul și terminând cu creșterea vitelor, lucratul câmpurilor, recoltarea culturilor.

Muzeul expune sculpturi din lemn și ceramică, o mare colecție de borcane, boluri de tot felul farfurii, covoare în stil Oltenesc, precum și costume populare fascinante din Oltenița.

Mănăstirea Horezu:

Mănăstirea Horezu, cea mai mare așezare monahală din Țara Românească, a fost fondată în 1690 de prințul Constantin Brâncoveanu. O capodoperă a stilului Brâncovenesc și un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Horezu este renumit pentru bogăția detaliilor sale sculpturale, tratamentul compozițiilor sale religioase și lucrările sale decorative pictate.

Mănăstirea găzduiește colecții prețioase de fresce și icoane datând de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Satul Horezu din apropiere găzduiește unul dintre cele mai mari centre de olărit din România. Cu aproape un secol în urmă, călugărițele locale i-au învățat pe săteni cum să facă și să picteze ceramică și, de atunci, oamenii au venit din toate părțile pentru a cumpara ceramica de Horezu.

Inchirieri auto ieftine Craiova

Având în vedere că există o mulțime de obiective turistice nu numai în orașul Craiova, ci și în afara acestuia, închiriati o mașină pentru a vă simplifica călătoria. La noi vă puteți bucura de închirieri auto ieftine, personalizate în funcție de posibilitățile și nevoile dvs. de călătorie. Indiferent daca călătoriți singur sau în compania mai multor persoane, Enterprise Rent a Car are soluția potrivită în ceea ce privește închirierea de mașini, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Alegeți un deal mai bun și descoperiți orașul după bunul plac!

În timp ce sunteti in Craiova

Vizitați Targu Jiu, situat la 120 km nord-vest de Craiova, orasul este asociat cu Constantin Brâncuși, considerat de mulți ca fiind tatăl sculpturii moderne. În timp ce majoritatea operelor sale sunt expuse în prestigioase muzee din întreaga lume, in Targu Jiu pot fi admirate Masa tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.

Aeroportul Craiova

Aeroportul Internațional Craiova este situat în partea de sud-vest a României, la 7 km est de municipiul Craiova, unul dintre cele mai mari orașe din România. Zona aeroportului este sediul central al Avioane Craiova, compania care a construit avioanele românești IAR-93 și IAR-99.

Cum poti inchiria rapid o masina din Craiova ?

Pentru a inchiria rapid o masina din Craiova nu trebuie decat sa completezi formularul din aceasta pagina. La preluarea masinii vei avea nevoie permisul de conducere valid al soferului, emis de minim 12 luni, carte de identitate sau pasaport valid si un card de credit/debit embosat, cu suficiente fonduri disponibile pentru depozitul de securitate.

Ce costuri sunt pentru inchirierea unei masini din Craiova ?

Costurile pentru inchirierea unei masini din Craiova fluctueaza si depind de clasa masinii, de capacitatea ei cilindrica, de sezon si de numarul de zile pentru care inchiriezi.

De ce sa inchiriezi o masina din Craiova de la Enterprise ?

Inchiriaza o masina din Craiova de la Enterprise si dobandeste libertate de miscare. Iti vei putea organiza calatoria in Bucuresti dupa bunul plac, vei putea explora orasul si imprejurimile si iti vei petrece timpul exact asa cum iti doresti.

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!