Sfaturi de calatorie  »  Ischia – insula cu cele mai bune plaje din Italia

Ischia – insula cu cele mai bune plaje din Italia

Ischia – insula cu cele mai bune plaje din Italia

Ani de zile, frumoasa insulă vulcanică Ischia a reușit să scape de lumina reflectoarelor datorită vecinei sale apropiate și strălucitoare, insula Capri. Ce diferențiază această stâncă izolată de concurență? Este o chestiune de fond și acel cuvânt îngrozitor suprautilizat, „autenticitate”. Capri va fi întotdeauna cea drăguță – priveliștea de pe Via Krupp și Faraglioni văzute din La Fontalina sunt de aur starlet – iar insula Procida și-a câștigat faima recent, datorită preluării ștachetei de “Capitală culturală a Europei” în 2022, dar când vine vorba de o zonă accidentată, agitată… relaxare fără stres, Ischia câștigă cu brio.

Aici, hotelurile de lux sunt juxtapuse cu scene cu doici italiene care stau la spălătorie, parade religioase pe stradă și Vespa care mișună peste tot. Este minunat de idilic. Spre deosebire de toate celelalte insule din aceste părți, nu trebuie să sapi adânc pentru a găsi o doză din Italia adevărată. Și acum, în sfârșit, Ischia și-a găsit momentul. Oamenii din Ischia sunt notoriu mândri de patria lor, atât de mult, încât au înființat un conglomerat Ischia Is More pentru a țipa și a țipa despre cât de grozavă este insula lor și a atrage călătorii. Cu nenumărate spa-uri de wellness, piscine termale naturale, hoteluri inteligente, podgorii luxuriante și grădini suprareale, Ischia este aproape de antidotul perfect pentru atracția strălucitoare a Amalfitanei. Iată cele mai bune lucruri de făcut, de la mâncare la drumeții și toate izvoarele termale clocotite dintre ele.

Castello Aragonese

S-ar putea să-l recunoști din filmul de succes Cleopatra. Deși rămâne un hotspot turistic datorită rolului său principal de la Hollywood, nu vă dezamăgiți. Mai mult decât un castel, această fortăreață a fost construită pentru prima dată în 474 î.Hr. de tiranul siracusan Gerone I. O mare parte din ceea ce vezi astăzi supraviețuiește din anii 1400, ridicată din pământ de regele Alfonso al Aragonului, care avea un lucru pentru bastioane, drumuri și rampe. Dincolo de cetatea sa se află un întreg borgo plin de cafenele drăguțe cu terasă (cea mai înaltă cu vedere la Capri) și baruri.

Plimbări cu barca în jurul insulei

Te afli pe o insulă, așa că, firesc, cel mai bun mod de a o vedea este cu barca. Mai multe charter-uri oferă tot felul de experiențe în jurul coastei, care includ toate obiectivele turistice. Dacă doriți să sprijiniți localul, sunați pe Joseph și Marco din Giosymar Ischia Charter. Alege companiile locale. Aceștia vor fi bucuroși să vă îndrume spre restaurante pe care le iubesc localnicii, golfuri ascunse, plaje cu adevărat secrete, piscine termale și sate de pescari drăguțe.

Faceți o baie în bazinele termale

Ischia este insula balneară naturală a Italiei. Timp de secole, oamenii s-au înghesuit la cele 103 izvoare vulcanice clocotite pentru a ajuta toate tipurile de afecțiuni, de la reumatism la gută. De fapt, apele de aici sunt atât de bune pentru tine, încât până și serviciul italian de sănătate publică direcționează pacienții către izvoarele terapeutice ale insulei. Pentru o experiență autentică, alege Izvorul Termal Natural Via Sorgeto. Pentru ceva mai mare, Plaja Spiaggia di Citara se integrează în mulțime datorită grădinilor termale Poseidon. Lido-chic-ul se întâlnește cu starea de bine cu un pic de cumpărături de tip boutique între ele. Nu departe de Serrara Fontana, la umbra stâncilor vulcanice ale insulei, te vei poticni de băile Cavascura, un loc încântător unde termale sunt cioplite din stâncă. Sunt atât de bune, de fapt, încât au fost în uz continuu încă din zilele Romei antice.

Așteptăm poze din vacanța ta din Ischia pe rețelele noastre de socializare: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!