Sfaturi de calatorie  »  Cele mai spectaculoase trasee din Europa

Cele mai spectaculoase trasee din Europa

Cele mai spectaculoase trasee din Europa

Daca si tu esti ca noi, inseamna ca in topul listei tale de dorinte se afla mereu calatoriile de neuitat. 

Ce poate fi mai incantator decat sa admiri peisajele frumoase, ascultand muzica ta preferata si traind din plin momentul?

Partea cea mai buna este ca Europa are unele dintre cele mai senzationale trasee din lume, fie ca vorbim despre privelistile muntoase ale Islandei sau de deserturile din Tirana. Alege-ti playlistul preferat sau chiar un podcast interesant, inchiriaza o masina pe gustul tau de la Enterprise si porneste la drum. 

Noi iti sarim in ajutor cu cateva propuneri pentru unele dintre cele mai interesante calatorii pe care Ie poti face in Europa cu masina.

Islanda

Islanda se regaseste in tot mai multe liste ale bloggerilor de calatorii. Drumul inelar al Islandei inconjoara intregul stat, acoperind 1.333 de kilometri, o distanta ce poate fi parcursa in 12 sau 13 ore, in functie de viteza.

Asadar, vei avea nevoie de cel putin o saptamana pentru a te bucura cu adevarat de acest traseu si pentru a admira pe indelete peisajele pe care Islanda le are de oferit.

Transfagarasanul

Nu putem vorbi despre trasee impresionate fara a mentiona Transfagarasanul, un drum de munte spectaculos care strabate Muntii Carpati din Romania, al doilea cel mai inalt lant muntos din tara. Fiecare secunda din cei 150 de kilometri ofera privelisti uluitoare. 

Viteza este limitata la 40 km/h din cauza solului relativ fragil, dar in acest fel este cu atat mai usor sa te bucuri de imprejurimi. La finalul calatoriei, te asteapta cea mai mare surpriza, Lacul Balea – un peisaj care iti va taia cu siguranta respiratia.

Lacurile de Nord ale Italiei

Daca iti doresti destinatii de poveste, atunci lacurile din nordul Italiei sunt ceea ce cauti. Poti incepe calatoria pe meleagurile italiene imediat ce aterizezi in Milano, inchiriind o masina Enterprise si indreptandu-te catre Lacul Maggiore. Poti face insa o oprire inainte de a merge spre Est, pentru a admira celebrele lacuri Como si Garda.

Elvetia

Si daca tot esti in nordul Italiei, ar fi pacat sa nu ajungi si in Elvetia, o tara cu adevarat spectaculoasa, fiind deseori considerata cea mai pitoreasca din Europa. 

Alpii elvetieni sunt desprinsi din povesti cand vine vorba de colturile ascunse ce asteapta sa fie explorate. Iti recomandam sa incepi din Arosa si sa inchei calatoria la 382 km la sud, in Zermatt.  Aminteste-ti totusi ca intrarea masinilor este interzisa, deci va trebui sa-ti lasi vehiculul intr-o parcare din apropiere.

Din Estonia catre Albania

Din Estonia, de pe litoralul Marii Baltice, pana in Albania, la Marea Mediterana, se intinde un lant de tari fascinante, cu frumuseti la tot pasul. Ar dura aproximativ 34 de ore sa parcurgi cei 2.945 km fara sa te opresti. Porneste pe ruta statelor baltice inainte de a te indrepta catre centrul Poloniei, Cehiei si mai departe.

Drumurile pe care Ie poti parcurge prin Europa cu masina sunt atat de numeroase incat ne-ar fi imposibil sa le acoperim in intregime in acest articol.  Iti recomandam totusi sa te uiti si la traseele: Viena catre Belgrad, Pula catre Dubrovnik in Croatia sau Edinburgh catre Londra in Marea Britanie.

Oricare dintre traseele de mai sus poate reprezenta un inceput pentru descoperirea frumusetii Europei. Asa cum spunea Lao Tzu: „Drumul de o mie de mile incepe cu un singur pas.” Deci, ce mai astepti?

Pentru o reducere de 25€ la următoarea închiriere, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru, iar dacă doriți să împărtășiți cu noi recomandările voastre de vacanță, vă așteptăm pe paginile noastre de FacebookInstagram și LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!