Conditii de utilizare a site-ului web Enterprise.ro

Cititi cu atentie acesti Termeni de utilizare care se aplica utilizarii de catre dvs. a site-ului Enterprise.ro

1. Domeniu de aplicare / Servicii oferite de Enterprise / Protejarea datelor

1.1. Acest site este oferit gratuit de catre Touring Rent Auto SRL („Enterprise Romania”) in beneficiul afiliatilor sai si al licentiatorilor/francizorilor care opereaza Enterprise Rent-A-Car System in intreaga lume.

1.2. Serviciile oferite de acest site sunt, printre altele:

a) Furnizarea optiunilor de utilizare a site-ului conform acestor Termeni de utilizare;

b) Furnizarea de informatii despre vehiculele disponibile, locatiile de preluare, tarifele de inchiriere si ofertele speciale actuale pentru inchirierea de masini in tarile in care opereaza Enterprise si afiliatii sau francizorii sai;

c) Permite clientilor sa completeze cererile de rezervare pentru inchirierea de vehicule; si

d) Permite clientilor sa efectueze rezervari preplatite in unele cazuri.

1.3. Enterprise Romania intentioneaza sa mentina permanent site-ul web. Cu toate acestea, utilizatorii nu pot deduce din aceasta dreptul la utilizarea in viitor a site-ului. In cazul in care Enterprise Romania intentioneaza sa inchida site-ul Web, Enterprise Romania va informa utilizatorul in avans prin afisarea informatiilor relevante pe site.

1.4. Enterprise Romania isi rezerva dreptul de a modifica, extinde sau reduce continutul, structura si designul site-ului web.

1.5. Enterprise Romania nu garanteaza in niciun fel disponibilitatea site-ului, nici temporar, nici geografic. Enterprise Romania poate reduce temporar gradul de utilizare a site-ului, functiile individuale si disponibilitatea informatiilor daca exista suficiente motive juridice sau tehnice pentru aceasta masura. Printre motivele tehnice se numara, printre altele, lucrarile de intretinere, actualizarile software-ului de baza si mentinerea securitatii sau a integritatii site-ului web.

1.6. Colectarea si utilizarea datelor personale impreuna cu utilizarea site-ului web sunt descrise in Politica de confidentialitate (http://enterprise.ro/politica-confidentialitate/) care este disponibila pe site-ul web.

2. Cereri de rezervare

2.1. Acest site web este pur si simplu un serviciu de informare si rezervare. Nu ofera posibilitatea de a incheia contracte de inchiriere. Contractele de inchiriere sunt incheiate exclusiv la punctele de lucru ale Enterprise Romania si ale francizorilor lor. Adresele si datele de contact ale punctelor de lucru sunt disponibile pe acest site.

2.2. Site-ul web poate oferi utilizatorului doua optiuni de rezervare:

1) in cazul in care este disponibila, rezervare preplatita: o rezervare obligatorie supusa Termenilor si conditiilor de plata; sau

2) solicitari de rezervare fara caracter obligatoriu. Cu exceptia cazului unei rezervari preplatite, oricare dintre parti poate anula orice solicitare de rezervare, indiferent daca cererea de rezervare a fost confirmata sau nu, din orice motiv sau fara motiv, la propria discretie si fara raspundere fata de cealalta parte.

3. Cont utilizator

3.1. Utilizatorul nu trebuie sa se inregistreze pentru a utiliza site-ul web, informatiile disponibile si solicitarile de rezervare sau rezervarile preplatite.

4. Obligatiile utilizatorului si consecintele incalcarii termenilor de utilizare

4.1. Site-ul Web si baza de date pot fi utilizate numai in modul prevazut de Enterprise Romania. In special, informatiile pot fi vizualizate numai pe site-urile web ale Enterprise Romania folosind un browser de Internet.

4.2. Nu este permisa:

a) trimite sau face accesibila orice virus sau alt software rau intentionat;

b) sa ia masuri care ar putea avea un impact negativ sau pot dauna procesului sau functionalitatii site-urilor Web ale Enterprise sau sistemelor informatice ale altor utilizatori;

c) sa eludeze sau sa faca ineficiente orice functii (de exemplu, formularele de cautare) ale site-ului sau interfereaza in orice alt mod cu site-ul Enterprise;

d) sa ia masuri care ar putea duce la supraincarcarea infrastructurii site-urilor web ale Enterprise Romania;

e) sa blocheze, suprascrie sau modifica continutul generat de Enterprise Romania;

f) sa utilizeze functii automate (de exemplu algoritmi, masini) pentru a cauta vehicule sau pentru a obtine cotatii de inchiriere a vehiculelor;

g) sa adune sau sa achizitioneze prin orice alte mijloace si sa stocheze informatii despre alti utilizatori fara consimtamantul lor, in special adresele de e-mail; si

h) sa obtina acces neautorizat la retele.

4.3. Daca exista o suspiciune rezonabila de incalcare a Termenilor de utilizare, impotriva legii sau impotriva drepturilor unor terte parti, Enterprise Romania isi rezerva:

• sa emita un avertisment formal catre utilizator;

• sa limiteze temporar sau sa blocheze accesul utilizatorului la site;

• sa blocheze definitiv si sterge accesul utilizatorului.

5. Proprietatea intelectuala a Enterprise

5.1. Continutul, structura si aspectul acestui site web, precum si codul de program sunt detinute de Enterprise Romania. Toate drepturile de proprietate intelectuala (de exemplu, marci comerciale si drepturi de autor, drepturi de baza de date) sunt detinute de Enterprise Holdings, Inc. („EHI”), o afiliata a Enterprise.

5.2. Continutul individual al site-ului, in special ofertele de masini de inchiriat si cererile de rezervare, pot fi descarcate, tiparite sau copiate numai pentru uzul propriu necomercial al utilizatorului.

5.3. Orice utilizare dincolo de acestea, in special editare, copiere, difuzare sau alta publicare, nu este permisa fara consimtamantul scris prealabil al EHI, obtinut de la nicadmin@enterprise.com.

5.4. Daca credeti ca materialele afisate pe site-ul dvs. incalca drepturile de proprietate intelectuala, va rugam sa contactati EHI la Intellectual Property Manager, Intellectual Property Questions, Drive Corporate Park Drive, St. Louis, Missouri 63105 sau nicadmin@enterprise.com. Va rugam sa includeti:

(1) o semnatura electronica sau fizica a persoanei autorizate sa actioneze in numele proprietarului dreptului de autor sau a altui interes de proprietate;

(2) o descriere a muncii protejate prin drepturi de autor sau a altui material protejat despre care ati afirmat ca a fost incalcat;

(3) o descriere a locului in care materialul este situat pe site;

(4) adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail;

(5) declaratia dvs. de buna credinta ca utilizarea in litigiu nu este autorizata de catre autorul sau altul proprietar de interese, agentul sau legea; si

(6) declaratia dvs., facuta sub sanctiunea pedepsei, ca informatiile din anuntul dvs. sunt exacte si ca sunteti proprietarul dreptului de autor sau altui interes sau sunteti autorizat sa actionati in numele proprietarului.

5.5. Enterprise Romania, Enterprise Rent-A-Car, sigla „e” si WE’ LL PICK YOU UP sunt incluse in familia marcilor comerciale si a marcilor de servicii detinute de EHI si de licentiatorii sai (aceasta nu este o lista completa a marcilor EHI si marcile de servicii). Marcile de comert si marcile de servicii desemnate cu simbolul „®” sunt inregistrate la Oficiul pentru Brevete si Marci din S.U.A. si in numeroase tari straine. Alte marci comerciale si marci de servicii apartinand EHI pot fi desemnate cu simbolurile „SM” sau „TM”. Marcile comerciale si marcile de servicii EHI nu pot fi utilizate in legatura cu niciun produs sau serviciu fara permisiunea prealabila scrisa a EHI. Toate celelalte denumiri, marci comerciale si nume care nu apartin EHI care apar pe site-ul web sunt in administrarea proprietarilor lor, care pot fi sau nu afiliate, conectate sau avizate de EHI.

6. Limitarea raspunderii

6.1. Site-ul web ofera link-uri catre site-uri web ale companiilor afiliate cu Enterprise Romania si alte parti terte. Enterprise Romania nu isi asuma raspunderea pentru informatiile furnizate in temeiul acestor legaturi sau pentru natura, siguranta sau legalitatea serviciilor furnizate acolo.

6.2. Enterprise Romania nu isi asuma raspunderea pentru niciun fel de reclame si informatii furnizate de partenerii Enterprise Romania si de terti.

6.3. Enterprise Romania este raspunzatoare pentru acte deliberate si grav neglijente.

6.4. Enterprise este raspunzatoare pentru acte simple de neglijenta numai in cazurile de vatamare a vietii, a membrelor sau a sanatatii sau in cazul incalcarii obligatiilor contractuale semnificative. In cazul incalcarii obligatiilor contractuale semnificative, raspunderea Enterprise Romania se limiteaza la daunele anticipate tipice pentru astfel de contracte. O obligatie contractuala semnificativa este o obligatie a carei indeplinire este o conditie prealabila pentru atingerea scopului intentionat prin incheierea contractului si a carui indeplinire poate fi asteptata in mod regulat de catre utilizator.

6.5. Enterprise Romania nu este responsabila in caz de forta majora, mai ales nu pentru intreruperile fara avarie in reteaua de cablu.

6.6. Enterprise Romania este responsabila numai de pierderea datelor, in masura in care este prevazuta in sectiunile 6.3 si 6.4 de mai sus, daca pierderea datelor nu ar fi putut fi evitata prin masuri de securitate adecvate din partea utilizatorului.

6.7. Limitarile de raspundere de mai sus se aplica in mod corespunzator si pentru reprezentantii legali si agentii ale Enterprise Romania.

7. Clauza de Anulabilitate / Renuntare

7.1. In cazul in care prevederile individuale ale acestor Termeni de utilizare sunt nevalabile sau devin invalide, acest lucru nu afecteaza valabilitatea celorlalte dispozitii. Esecul Enterprise Romania de a aplica orice prevedere a acestor Termeni de utilizare nu constituie o renuntare la aceasta sau la orice alta prevedere.

8. Lege aplicabila

8.1. Daca accesati un site web cu un domeniu in tara dvs. de resedinta, legea tarii dvs. de domiciliu reglementeaza acesti Termeni de utilizare. In caz contrar, legile Angliei si Tarii Galilor guverneaza acesti Termeni de utilizare. Conventia ONU privind vanzarea internationala a marfurilor este exclusa.

8.2. Daca aveti intrebari referitoare la acesti Termeni de utilizare, va rugam sa ne contactati la nicadmin@enterprise.com.

8.3. Platforma Comisiei Europene de solutionare a litigiilor online poate fi accesata aici: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Enterprise nu participa la procedura alternativa de solutionare a litigiilor.

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!