Sfaturi de calatorie  »  Gata de drum? Descoperă +20 de locuri de vizitat lângă Sibiu

Gata de drum? Descoperă +20 de locuri de vizitat lângă Sibiu

Gata de drum? Descoperă +20 de locuri de vizitat lângă Sibiu

Indiferent că ești un aventurier în căutare de adrenalină, un iubitor de natură sau pur și simplu cauți o destinație de relaxare cu familia, ai ajuns în locul potrivit! Am adunat pentru tine peste 20 de atracții turistice în Sibiu și împrejurimi care sigur te vor ajuta să trăiești experiențele pe care le cauți.

Hai să nu mai pierdem timpul! Începe să-ți planifici aventura, descoperind aceste locuri de vizitat lângă Sibiu.

Locuri de vizitat în Sibiu

Înainte de a descoperi obiectivele de pe lângă Sibiu care merită vizitate, ce-ar fi să începem chiar cu câteva locuri de vizitat în Sibiu? Astfel, dacă te întrebi ce să faci în Sibiu, poți să alegi câteva destinații dintre cele de mai jos, iar mai apoi, să-ți creezi un itinerariu având ca punct de plecare chiar Sibiul.

Turul tău cu locuri de vizitat în Sibiu poate începe din centrul Sibiului, de la Turnul Sfatului, situat între Piața Mică și Piața Mare. Aici te poți opri să faci o poză pe Podul Minciunilor – unul dintre cele mai populare monumente istorice din județul Sibiu, iar mai apoi, să te îndrepți spre faimosul Muzeu Brukenthal. Construit de Samuel von Brukenthal (fost guvernator al Transilvaniei), în 1777, în centrul Sibiului, palatul a devenit muzeu public în 1817, fiind printre primele muzee deschise în Europa.

Pentru și mai multe locuri de vizitat în Sibiu, turul tău poate continua spre Biserica Evanghelică, aflată aproape de centru. Este una dintre cele mai impresionante obiective din Sibiu, fiind o clădire gotică din Transilvania care adăpostește unul dintre cele mai vechi ceasuri din România (datând din 1881).

👉 După ce ai văzut cele mai populare locuri de vizitat în centrul Sibiului, ce-ar fi să continui cu și mai multe atracții turistice? Alege sa inchiriezi o masina din Sibiu și bucură-te de viitoarele experiențe!

Locuri de vizitat lângă Sibiu

Aflate la doar câțiva kilometri distanță, locurile de vizitat lângă Sibiu despre care îți vom vorbi în acest articol sunt potrivite pentru mai multe tipuri de activități, indiferent că ești în căutare de liniște sau adrenalină.

Locuri de vizitat lângă Sibiu, potrivite pentru familii

Vrei să petreci mai mult timp în aer liber, alături de cei mici? Descoperă, în cele ce urmează, câteva locuri de vizitat lângă Sibiu, potrivite pentru familii active.

1. Castelul de Lut din Valea Zânelor

Când vine vorba să-ți creezi propria hartă cu obiective turistice din Sibiu, ai o mulțime de opțiuni. Situată la aproximativ 40 de kilometri de oraș, Valea Zânelor este una dintre cele mai populare destinații turistice din întreaga Românie.

Așa cum poți deduce și din denumirea acestui obiectiv turistic, Valea Zânelor este un loc desprins dintr-o poveste, colorat, efervescent, în care atât părinții, cât și cei mici se vor simți parcă într-o altă lume.

Ce poți găsi aici? Căsuțe din lut, frumos lucrate și colorate și, bineînțeles, atracția principală: Castelul de Lut, care pare a fi locuința zânelor.

Dacă îți faci griji referitoare la locurile de parcare, ei bine, află că atât în apropiere de castel, cât și puțin mai departe, există parcări amenajate.

2. Povestea Calendarului

În lista celor 20+ de locuri de vizitat lângă Sibiu, pe care să le incluzi în intenerariul tău, poți să incluzi și parcul tematic Povestea Calendarului, situat chiar lângă Castelul de Lut. Este o altă atracție turistică potrivită pentru familii. Cuprinde 12 căsuțe tematice, câte una pentru fiecare lună din calendar.

Ce găsești aici? Locuri de joacă și de relaxare, un restaurant cu terasă și multe activități în aer liber, pentru copii: tir cu arcul, aruncatul cu mingiuțele și, în funcție de perioadele din sezonul cald, se organizează și ateliere de creație pentru cei mici.

3. Arena Platoș

Dacă te gândești la ce activități lângă Sibiu ar fi potrivite pentru familii, avem și aici o propunere: Arena Platoș. Situată la 30 de kilometri de Sibiu, în Păltiniș, aceasta este un alt loc în care neapărat trebuie să ajungi, dacă te afli în zonă. De ce este potrivit pentru familii? Pentru că oferă facilități perfecte pentru copii, cum ar fi săniile de vară, traseele suspendate, zorbingul, trambulinele și plimbările prin Aleea cu Povești, care conține căsuțe tematice, inspirate din poveștile copilăriei.

Nu putem să uităm nici de Traseul lui Clopoțel, special creat de-a lungul pădurii din jur, unde copiii vor descoperi misterele naturii într-un mod interactiv.

4. Valea Avrigului: Casa Întoarsă din Avrig și Brambura-Park

La aproximativ 25 de kilometri de Sibiu, la poalele munților Făgăraș, se află Valea Avrigului: un alt loc în care îți poți petrece timpul alături de familie.

Cele mai populare două atracții turistice pe care le poți vizita aici sunt Casa Întoarsă, unde puteți să faceți poze în camerele mobilate în tavan, și Brambura Park, ce oferă o serie de activități de neuitat în natură, de la sărituri pe trambuline, la interacțiuni cu specii de Alpaca, într-un mini-zoo amenajat special pentru cei mici.

5. Ferma de cerbi de la Poiana Neamțului

La 25 de kilometri de Sibiu, în mijlocul pădurii, se află o altă atracție turistică preferată de cei care doresc să-și petreacă timpul în aer liber: o mică fermă de cerbi și ciute care pot fi hrănite cu mâna, mângâiate și fotografiate.

Dacă alegi să vizitezi ferma de cerbi în perioada de vară, când înfloresc câmpurile de lavandă, atunci adaugă în itinerariul tău și lanul de lavandă de la Mândra – o altă destinație (care se află lângă ferma de cerbi) tot mai căutată de către pasionații de fotografie.

6. Arka Park

Vrei mai multă aventură, alături de cei mici? La 24 de kilometri de Sibiu, în zona Păltinișului, într-un cadru natural, care incită la distracție și aventură, se află Arka Park.

Ce găsiți aici? Tiroliană, minigolf, cățărări și climbing outdoor & indoor – pe scurt, o mulțime de activități pline de adrenalină pentru cei mici.

7. Herghelia Sâmbăta de Jos

Herghelia Sâmbăta de Jos este un alt loc unde poți merge alături de cei mici, pentru a vă plimba pe căluți, pentru a-i hrăni și a-i mângâia. Aici se găsește una dintre cele mai importante herghelii (din lume) de cai de rasă Lipițan – o specie care prezintă o constituție elegantă, echilibrată, blândă și docilă.

Herghelia Sâmbăta de Jos se întinde pe o suprafață destul de mare, perfectă pentru a mai ieși din rutină, în special dacă vă aflați prin zonă.

👉Vrei să afli și mai multe locuri de vizitat, de data aceasta, potrivite pentru toamnă? Iată care sunt cele mai frumoase destinatii de toamna din Romania.

Locuri de vizitat lângă Sibiu, pentru aventură și adrenalină

Dacă plănuiești o ieșire cu prietenii și doriți să experimentați mai multă adrenalină, atunci cu siguranță vă întrebați ce puteți vizita în județul Sibiu. Ei bine, alegeți unul dintre aceste locuri de vizitat în județul Sibiu.

8. Transfăgărășan – drumul dintre nori

La aproximativ o oră distanță de Sibiu se regăsește Transfăgărășanul – cea mai spectaculoasă șosea din România. Atât de spectaculoasă, că până și echipa Top Gear și-a turat motoarele pe Transfăgărășan.

Șoseaua de aproximativ 150 de kilometri străbate Munții Făgăraș și leagă zonele Muntenia de Transilvania. Cârțișoara, din județul Sibiu, este „end of the road”, însă până acolo ai câteva mari atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi, dacă te aventurezi cu mașina pe Transfăgărășan: Barajul și Lacul Vidraru – aici este amenajată cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping, Lacul Bâlea, în apropierea căruia a fost construit primul hotel de gheață din Europa de Est, și Cascada Capra – aflată la aproximativ 5 kilometri de lacul Bâlea.

9. Transalpina – cea mai înaltă șosea din România

Dacă tot te pregătești pentru un drum lung, ce spui să adaugi pe lista itinerariului tău și Transalpina? Cea mai înaltă șosea din România, cu cel mai înalt punct la 2.145 metri (Pasul Urdele), leagă județele Gorj și Alba, pe un traseu de 148 kilometri. Traseul atinge și câteva vârfuri cunoscute, care oferă priveliști spectaculoase: Vârful Păpușa (2.136 metri) și Vârful Iezer (2.157 metri). De asemenea, există și câteva atracții turistice care merită vizitate, de-a lungul unui traseu pe Transalpina.

Peștera Polovragi, care face parte dintr-o rezervație naturală, și peștera Muierilor, prima peșteră electrificată de români, sunt două dintre cele mai accesibile peșteri pe care le poți vizita la pas.

👉 Bucură-te de o experiență fără evenimente neplăcute și pregateste-te din timp pentru drumetie.

Dacă ești în căutare de adrenalină, te poți încumeta să vezi frumusețile din jur de sus, din hamacele aflate la aproximativ 200 de metri înălțime, în comuna Baia de Fier.

Locuri culturale și istorice, de vizitat lângă Sibiu

Curios să afli mai multe despre tradițiile și cultura transilvăneană? Iată ce locuri culturale și istorice poți vizita lângă Sibiu.

10. Muzeul Astra

Situat la 4 km de orașul Sibiu, în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” a pornit de la un proiect mai vechi: Muzeul Etnografic Istoric, inaugurat în 1905. În prezent, este locul ideal pe care să-l vizitezi, dacă dorești să descoperi civilizația rurală transilvăneană în mijlocul naturii.

În cei 10 kilometri de alei, poți vedea gospodării țărănești, ateliere, bisericuțe din lemn, mori de apă și de vânt. După atât mers pe jos, s-ar putea să ți se facă foame. De aceea, poți să poposești în hanul din incinta muzeului, unde vei găsi delicii tradiționale, care îți vor încânta papilele gustative.

11. Bisericile fortificate Biertan și Cisnădioara

Pentru că Transilvania este cunoscută pentru bisericile sale fortificate, pe cel puțin 2 dintre ele trebuie să le incluzi în traseul tău.

Biserica fortificata Biertan este una dintre acestea și se află la aproximativ 70 de kilometri de Sibiu. Aceasta datează din secolul al XIV-lea și este înscrisă în patrimoniul UNESCO. Este spectaculoasă, înconjurată de 6 turnuri de apărare și 3 bastioane și este bine păzită de cele 19 încuietori pentru care a fost premiată în 1990, la Expoziția Universală.

Tot aici se află și „Camera Divorțului”, pe care o poți vizita și în care erau aduse cuplurile care doreau să pună capăt căsătoriei.

Cea de-a doua biserică pe care merită să o vizitezi este Biserica fortificată Cisnădioara, ridicată în secolul al XII-lea. Aici vei putea vedea cea mai veche orgă din România, încă funcțională.

12. Cetatea Slimnicului (Stolzenburg)

La aproximativ 20 de kilometri de Sibiu se află localitatea Slimnic, alături de cetatea Slimnicului care, spre surpinderea multora, este locuită.

Plină de flori, cetatea îmbină armonios timpul de altădată cu prezentul, reușind să ofere o experiență autentică fiecărui vizitator. Vasele tradiționale expuse în aer liber, iarba mereu cosită și grădina de legume pot fi admirate de oricine trece pragul cetății.

Tot aici vei găsi și „Camera împăcării” – o încăpere amenajată într-un mod tradițional, care amintește de traiul de altădată.

13. Castelul Bethlen-Haller

Aflat la aproximativ 65 de kilometri față de Sibiu, Castelul Bethlen-Haller a fost gândit ca un castel de vânătoare și agrement, nicidecum ca o reședință cu scop de apărare. Totuși, de-a lungul timpului, acesta a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1624, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc.

Pe lângă designul interior spectaculos, aici mai poți găsi mâncăruri pline de savoare, pregătite după vechi rețete transilvănene, vinuri alese, dar și povești despre oameni și locuri.

14. Biserica de pe deal – Sighișoara

Accepți o provocare? Dacă da, atunci aventurează-te să urci cele 176 de scări până la Biserica de pe Deal. De ce merită să parcurgi aproximativ 100 de kilometri cu mașina, de la Sibiu până aici? Pentru șansa de a privi peste zidurile cetății și de a vedea o parte din turlele orașului, dar și pentru cimitirul evanghelic plin de monumente funerare interesante. În plus, dacă ai ocazia, vizitează și cripta din biserică – nu vei regreta!

15. Turnul cu Ceas

Dacă te afli în Sighișoara, nu rata o urcare nici în Turnul cu Ceas.

Vei descoperi cum funcționează mecanismul ceasului vechi de sute de ani și te vei putea bucura de o priveliște inedită asupra orașului.

16. Satul Rășinari

La aproximativ 13 kilometri de Sibiu, urmând șerpuirile drumului care duce spre Brașov, se află satul Rășinari, unde poți admira case vechi, porți tradiționale și bisericuțe de lemn ce amintesc de vremurile de demult.

Tot aici poți vizita și casa memorială a poetului Octavian Goga, transformată acum în muzeu și care include o mulțime de exponate ce prezintă viața și opera poetului. Și, dacă ești dornic de și mai multă activitate, atunci aventurează-te cu bicicleta pe dealurile din jur.

17. Comuna Biertan

La aproximativ 65 de kilometri de Sibiu se află comuna Biertan. Dacă te afli în zonă, merită vizitată, pentru farmecul său istoric. Aici poți admira casele vechi, construite în stil baroc transilvănean, cu fundații de piatră și fațade în diverse culori. De asemenea, tot aici poți să participi la un atelier de cioplit în lemn artizanal. Ce poți să creezi? Linguri, boluri și mici obiecte decorative, sub îndrumarea unui expert.

Locuri de vizitat lângă Sibiu pentru relaxare

Ce spui de puțină relaxare în aer liber? Indiferent de anotimpul în care te pregătești de plecare, iată câteva locuri de vizitat lângă Sibiu, pe care să le incluzi pe lista ta.

18. Păltiniș

Te întrebi ce poți face pe lângă Sibiu, iarna? Ei bine, situată la 35 km de Sibiu, stațiunea Păltiniș este alegerea perfectă pentru cei pasionați de sporturi de iarnă. Este cea mai veche stațiune montană din România, care, pe lângă pârtiile de schi, îți oferă ocazia să vizitezi și alte atracții turistice precum: Casa Memorială „Constantin Noica” – un spațiu meditativ al culturii și regăsirii de sine, Casa Turiștilor, Casa Medicilor și Schitul „Schimbarea la față”.

19. Mocănița Văii Hârtibaciului

Mocănița Văii Hârtibaciului este o atracție turistică unică, situată la aproximativ 35 de kilometri de Sibiu. Aceasta este o cale ferată îngustă, cu un tren cu aburi, care oferă o experiență de călătorie nostalgică, printr-o zonă protejată pentru păsări, unde poți vedea acvila țipătoare mică, stârcul cenușiu, barza și fazanul, dar și căprioare, ciute, vulpi și iepuri.

20. Complexul Turistic Păstrăvăria Albota

O altă locație în care trebuie neapărat să ajungi este Complexul Turistic Păstrăvăria Albota, situat în zona Făgăraș, la poalele munților cu același nume. Aici, pe lângă aer liber, te poți bucura de unele dintre cele mai delicioase bucate cu specific pescăresc. Și, dacă alegi să petreci mai multe zile, poți să te bucuri de piscină, saună, pescuit, ciclism, călărie și plimbări cu trăsura.

21. Băile Miercurea de la Ocna Sibiului

Aflată la aproximativ 15 de kilometri de Sibiu, Ocna Sibiului reprezintă destinația potrivită pentru zilele de vară, deoarece aici găsești Complexul Lacurilor Naturale, care îți pune la dispoziție, pe lângă lacurile sărate, și o piscină cu apă sărată pentru copii, piscine cu apă dulce, locuri de joacă pentru copii și terase unde poți comanda băuturi răcoritoare.

Aici poți găsi Lacul fără fund – declarat monument al naturii, Lacul Ocnița, cu o adâncime de 83 metri, Lacul Brâncoveanu, cu o adâncime de aproape 14 metri, precum și Lacul Balta cu Nămol, cunoscut pentru indicațiile terapeutice.

👉Curios să descoperi și mai multe idei de călătorii? Urmărește-ne pe paginile noastre de Facebook, Linkedin și Instagram și dă-ne TAG la pozele tale din excursiile cu maşina!

Ce mașini poți închiria în Sibiu pentru a ajunge în toate aceste destinații?

Înainte de a închiria o mașină, ține cont de scopul călătoriei și de lucrurile de făcut în Sibiu și în împrejurimi.

Pentru vacanțele cu familia (și copiii), este recomandat să alegi o mașină cu un spațiu generos pentru toți membrii, plus loc suficient pentru bagaje. Și, pentru că siguranța și confortul sunt prioritare, fii atent la caracteristici precum scaunele pentru copii, sistemele de navigație și aerul condiționat.

Pentru vacanțele pline de adrenalină cu prietenii, poți alege o mașină robustă, cu stabilitate ridicată, care să-ți permită să explorezi zonele off-road și să te bucuri de peisaje spectaculoase, fără să-ți faci griji pentru condițiile de drum.

Dacă alegi plimbările scurte, cu scop cultural, atunci poți să mizezi mai mult pe confort și să alegi un vehicul de oraș.

👉Află mai multe despre cum sa alegi o masina pentru inchiriat, ce condiții trebuie să îndeplinești și la ce costuri să te aștepți!

De ce să alegi Enterprise Rent-A-Car?

Încă de la înființare, din anul 1957, ne tratăm clienții ca și cum ar fi parte din familie, motiv pentru care le oferim cele mai potrivite soluții, adaptate nevoilor lor.

De aceea, atunci când închiriezi o mașină de la noi, nu beneficiezi doar de un serviciu, ci de o întreagă experiență, deoarece ne asigurăm că ești sprijinit și apreciat pe toată perioada colaborării cu noi.

Contractele încheiate cu noi sunt transparente, deoarece în centrul politicii noastre se află onestitatea, integritatea și respectul și ne dorim să fim alături de tine oricând ai nevoie de transport.

👉Abonează-te la newsletter-ul nostru și beneficiaza de o reducere de 25 de euro la urmatoarea inchiriere!

În concluzie, pregătește-ți itinerariul, închiriază mașina potrivită și pornește la drum! Sibiul și împrejurimile sale te așteaptă cu brațele deschise și cu o mulțime de surprize. Nu uita să-ți aduci camera foto, pentru că în Sibiu și împrejurimi vei avea parte de peisaje de vis și de obiective turistice care merită imortalizate!

Surse foto:

Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!