Sfaturi de calatorie  »  Beneficiile unei masini hybrid

Beneficiile unei masini hybrid

Beneficiile unei masini hybrid

Din luna iulie, Enterprise Romania a introdus in flota sa masini de inchiriat si automobile hybrid. Un pas mare catre un parc auto mai verde. Masinile introduse sunt din gama Toyota, modelele C-HR si Corolla, din clasa compact și compact-SUV.

In acest articol ne-am propus sa descoperim care sunt avantajele unei masini hybrid si de ce este ea importanta pentru mediu si pentru cei care aleg sa o conduca.

Masinile hybrid din gama Toyota sunt cunoscute ca masini hybrid-electrice. Cu toate acestea, ele se comporta diferit fata de o masina 100% electrica. Masina hybrid se incarca singura, in timp ce este utilizata, alternand cele 2 motoare: cel electric si cel pe benzina. Energia electrica este folosita pentru pornirea de pe loc si deplasarea cu viteze de pana la 50 km/h. Dupa acest prag masina trece automat pe benzina (sau foloseste cele 2 motoare simultan). De ce este important acest aspect? In oras sunt sanse mari sa va deplasati cu viteze mici, de pana la 50 km/h. Acest combo, electric + benzina, duce la un consum de pana la 4,4 l/100 km in oras (in cazul modelelor Corolla si CH-R). O veste foarte buna pentru cei care isi doresc o masina compacta, cu o consum redus, pentru drumurile lor urbane.

Si, ca orice masina care are in componenta sa un motor electric, aceasta vine la pachet cu 0% emisii de carbon, 0% consum de combustibil atunci cand este utilizat motorul electric si, preferata noastra, o deplasare silentioasa (tot cand este folosit motorul electric).

Masinile hybrid se incarca singure, cu ajutorul energiei kinetice. Astfel, nu va trebui sa o incarcati la priza. In plus, masinile hybrid au dezvoltat un un sistem de franare regenerativa, un generator care produce energie electrica stocata ulterior in baterie.

Hybridul integral, categorie din care fac parte masinile Toyota, se diferentiaza de cel mild prin faptul ca motoarele functioneaza complet separat si bateriile electrice se auto-alimenteaza (nu vor fi incarcate la priza).

In plus, cu sistemul hybrid complet veti putea taia de pe lista una dintre principalele griji cand vine vorba de masinile electrice: autonomia bateriei. Al doilea motor, cel alimentat de benzina si capacitatea bateriei electrice de a se incarca automat fac ca masinile Toyota Corolla si Toyota C-HR din flota Enterprie Rent a Car Romania sa beneficieze de o autonomie asemanatoare cu orice masina cu un motor clasic pe benzina sau motorina.

Sa conduci o masina Toyota hybrid este eficient si poate fi si distractiv. Motorul electric asigura o putere de tractiune instanta cand accelerati la viteze mici, in timp ce la viteze mari (de peste 50 km/h) sau pe autostrada, cele 2 motoare vor functiona simultan. Corolla Hybrid se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de 8s.

Un drum lung cu o Toyota Corolla sau C-HR hybrid poate fi distractiv, economic si mult mai verde. Un drum lung in cautarea castelelor si conacelor din Transilvania in care puteti innopta, poate. Preferatele noastre sunt Castel Daniel si Conacul Mikes. Sau poate doriti sa porniti pe urma celor de la Top Gear, pe Transfagarasan. Cele mai frumoase sosele din Romania va asteapta sa va testati abilitatile de sofer.

Inchiriati azi o masina hybrid, de la unul dintre birourile noastre sau online, de pe site-ul nostru.

Pana la urmatoarea inchiriere, urmariti-ne pe FacebookLinkedin și Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!