Sfaturi de calatorie  »  Simplifica procesul de inchiriere auto

Simplifica procesul de inchiriere auto

Simplifica procesul de inchiriere auto

Cand te hotarasti sa pleci in vacanta, alegi destinatia pe harta, iar ce mai ramane de facut este sa stabilesti itinerariul, fiind un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont. Cum in aceasta perioada este mai dificil sa calatoresti, iar mijloacele de transport in comun nu sunt o varianta foarte sigura, inchirierea unei masini iti poate oferi siguranta de care ai nevoie, dar si libertate de miscare – poate nu vrei sa ratezi senvisul tau preferat din benzinarie daca mergi cu trenul. Insa chiar si asa, cei care inchiriaza masini pentru prima data pot gasi acest proces a fi unul complicat.

Spoiler alert: nu este deloc asa!

Este mai usor decat pare, iar noi te vom invata astazi cum sa inchiriezi rapid si simplu – ca un profesionist!

#1 Incepe vanatoare de companii de inchirieri auto

La un simplu search pe google poti gasi zeci de companii de inchirieri auto, iar la o prima vedere poate parea un teren minat. Pentru a simplifica procesul de selectie, este bine sa ai un plan bine pus la punct de la inceput si sa stii care sunt nevoile tale pentru a crea niste filtre. Avem 4 cuvinte cheie pentru tine:

  • Durata inchirierii masinii
  • Distanta pe care o vei parcurge
  • Dimensiunea masinii
  • Pretul pe care esti dispus sa il platesti (la unele companii, cum ar fi Enterprise, poti beneficia mereu de oferte si reduceri, in functie de durata inchirierii masinii)

In functie de aceste lucruri, iti va fi mai usor sa identifici o companie care sa se plieze nevoilor tale. Noi iti recomandam sa alegi companii mari deoarece au servicii mai bune, iar experienta va fi pe masura.

#2 Varsta conteaza

Poate iti suna cunoscuta fraza “Nu ai voie sa conduci singur pana nu capeti putina experienta la volan!”. Este exact ceea ce ne spuneau parintii, chiar dupa obtinerea permisului de conducere. Au dreptate intru totul, iar companiile de inchirieri auto sustin aceasta idee. Majoritatea au ca cerinta varsta minima de 25 de ani pentru a putea inchiria o masina. Noi iti dam un pont: stim o companie care te ajuta sa inaintezi in timp si iti ofera un loc la volan pentru varsta minima de 21 de ani. Ai ghicit! Se numeste Enterprise!

#3 Promisiunile solemne au la baza cardul de credit 

Cand te angajezi intr-o tranzactie, este necesar sa existe asigurari din ambele parti: noi iti dam masina, iar tu ne asiguri ca nu fugi cu ea. De aceea este necesara inregistrarea unui card de credit inainte de a ridica cheia masinii. Acesta este inregistrat in baza de date, ingheata o anumita suma, iar in momentul in care predai masina inapoi, banii sunt eliberati.

#4 Profesionistul la nevoie se cunoaste

Daca nu esti foarte experimentat in inchirierea masinilor, cel mai bine este sa te imprietenesti cu profesionistii de la compania de inchirieri si te lasi ghidat de acestia. Un prim pas pe care si noi il recomandam este sa iti iei o asigurare pentru masina. Aceasta te poate feri de situatiile neplacute si te va scuti de palpitatii in momentul in care parchezi intr-un loc ingust.

#5 Tic tac – nu rata ora exacta!

Nu este cazul sa ne lasam asteptati. Dupa ce ai stabilit toate detaliile si ai planificat intalnirea la punctul de preluare al masinii, este bine sa fii prezent la ora exacta acolo. Unele companii te pot taxa daca nu respecti termenii stabiliti, iar 5 minute de intarziere te pot costa o zi extra de inchiriere. Bineinteles ca exista si companii care iti ofera o marja de eroare, insa este bine sa nu risti. Vrei sa pleci la drum cu inima impacata.

Acestea fiind spuse, speram ca ti-am fost de ajutor si ti-am oferit claritate in ceea ce priveste procesul de inchiriere al unei masini. Daca mai ai alte intrebari, lasa-ne un comentariu mai jos sau scrie-ne pe Facebook sau Instagram.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!