Sfaturi de calatorie  »  Conace si castele din Romania in care te poti caza

Conace si castele din Romania in care te poti caza

Conace si castele din Romania in care te poti caza

Ascunse in zonele rurale sau in centrul oraselor aglomerate, conace si castele cu traditii de sute ani si-au deschis portile pentru cei care isi doresc sa experimenteze viata boema. Am ales 5 conace pe care le-am inclus in traseele noastre din Romania.

Castelul Daniel, Talisoara – judetul Covasna

Transformat intr-un hotel de 4*, Castelul Daniel a fost ridicat in secolul al XVII-lea de familia cu acelasi nume. Situat la 60 de km de Brasov, Castelul Daniel este un punct bun de pornire pentru excursii de o zi la Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana, aflate la cateva zeci de km de castel. Castelul pune la dispozitie 20 de camere decorate in stil medieval, cu mobila  si decoratiuni superbe din lemn, creand un cadru perfect un sejur boem. Gradina generoasa cu terasa este o incantare in zilele de vara. Meniul restaurantului este pregatit spre deliciul oricarui boier, cu preparate traditionale din Transilvania, insotite de vinuri alese, produse de cramele locale. SPA-ul castelului este o surpriza pe care iti recomandam sa o incerci in sejurul tau de la castel.

Castelul Haller, Ogra – judetul Mures

Castelul Haller 4* este considerat primul castel renovat si transformat in pensiune turistica din Romania. Castelul este situat la 22 km de Targu Mures si la 9 km de aeroportul din Targu Mures. Construit in secolul al XII-lea, castelul a fost nationalizat in 1949, iar in timpul anilor ’90: de la scoala la brutarie. Din 2012 acesta a fost introdus in circuitul turistic ca hotel de 4* cu restaurant si crama. Obiecte de arta din vremea familiei care a locuit in acest castel pot fi admirate in hotel, oferind o atmosfera medievala. Camerele generoase, mobilate cu lemn masiv te vor face sa te simti ca nobil al anilor 1800. In gradina castelului se organizeaza pe timp de vara evenimente private sau picnicuri intime.

Hanul Vatra, Costesti – judetul Valcea

Hanul Vatra este situat in comuna Costesti, la 6 km de Horezu si in apropiere de Cheile Oltetului sau Cheila Bistritei. Hanul ofera 30 de locuri de cazare in camere care onoreaza traditiile romanesti. Mobilierul din lemn masiv cu piese pictate manual aduc o nota de autenticitate, impreuna cu dotarile moderne ale prezentului.

Vara va puteti bucura de o masa servita in aer liber pe terasa restaurantului. La doar 5 km de han veti descoperi cel mai mare parc national din tara, Parcul Buila Vanturita. Aici veti descoperi Pestera Liliecilor si Pestera Muierii.

Conacul lui Maldar, Maldaresti – judetul Valcea

Tot in apropiere de Horezu se afla si Conacul lui Maldar. Numit dupa unul dintre capitanii lui Mihai Viteazul, Conacul lui Maldar te va duce in vremea boierilor si domnitelor din anii 1700. Camerele, care poarta numele personalitatilor din acele vremuri, poarta mobilier istoric autentic, frumos restaurat si covoare traditionale. Restaurantul conacului serveste preparate traditionale oltenesti, inspirate din meniul boierilor de alta data, completate de vinurile de soi, din crama conacului.

Conacul Mikes, Zabola – judetul Covasna

Conacul Mikes este cel mai batran dintre cele prezentate, construit in secolul al XV-lea, continua traditia pornita de familia Mikes. Domeniul Zabola, care se intinde pe o suprafata de 500 de hectare, include un castel si patru cladiri anexe, dintre care 3 sunt destinate serviciilor hoteliere. Domeniul adaposteste doua lacuri, patru iazuri de pescuit, o zona impadurita si pajisti care te imbie la plimbari relaxante.

Daca sunt si alte conace pe lista ta, da-ne de stire la Facebook, LinkedIn si Instagram.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!