Sfaturi de calatorie  »  5 destinații pe care le poți vizita cu mașina din Cluj Napoca

5 destinații pe care le poți vizita cu mașina din Cluj Napoca

5 destinații pe care le poți vizita cu mașina din Cluj Napoca

Venirea iernii aduce după sine zile mai friguroase și mai scurte. Excursii de o zi, presărate cu opriri pentru o cafea sau o mâncare delicioasă ne vin în minte. Iar când știm că la venirea sezonului rece schimbarea anvelopelor nu este în grija noastră, pornim și mai liniștiți la drum.

Pentru zilele răcoroase din decembrie îți recomandăm câteva destinații pe care le poți vizita cu mașina, în apropiere de Cluj Napoca.

Cluj Napoca

După preluarea mașinii de la biroul nostru de închirieri, din cadrul aeroportului din Cluj Napoca, setează-ți GPS-ul  cu destinația “Centru Cluj”. Îți poți începe ziua cu o vizită pe Dealul Cetățuia, de unde poți admira Clujul în toată splendoarea sa. Tips: rezervă-ți o masă la restaurantul din apropiere, pentru un prânz la înălțime! Continuă vizita la pas prin Piața Unirii și centrul vechi al orașului. După masă dă o fugă cu mașina la Muzeul și Parcul Etnografic Romulus Vuia. Cunoscut ca primul muzeu în aer liber din România, muzeul te poartă prin satul transilvănean, unde poți găsi gospodării foarte bine conservate, biserici de lemn și diverse ateliere țărănești.

Lacul Tarnița

Situat la 30 km de Cluj Napoca, lacul Tarnița este, poate, cea mai populară opțiune pentru o zi relaxantă petrecută cu prietenii, în rândul clujenilor. Lacul artificial, format în urma construirii unui baraj, are o suprafață de aproape 215 ha, cu o lungime de 8 km. Înconjurat de o zonă montană împădurită, Tarnița îți oferă priveliști impresionante. Aproape că vei dori să-ți faci cont de Instagram doar pentru a împărtăși cu toată lumea pozele făcute aici!

Castelul Banffy din Bondița

Construit în 1437, Castelul Banffy este cunoscut și sub numele de Versailles al Transilvaniei. Cu o istorie fascinantă, care a implicat și naționalizarea acestuia și transformarea lui în unitate școlară sau chiar într-un C.A.P. (o parte din castel). În 1999 domeniul a intrat pe Lista celor 100 cele mai periclitate situri din lume, iar din 2001 au început lucrări de reabilitare. Dar adevăratul “come back” al castelului a venit când acesta a devenit gazdă pentru un festival de muzică electrică, Electric Castle și, astfel, a revenit în circuitul turistic local și internațional. Acum Banffy este foarte aspectuos și te așteaptă să-i faci o vizită.

Laguna Albastră și Ruinele Castelului Bocksai

Cum ar spune clujenii: nicio vizită la Cluj fără Laguna Albastră! Situat și el la 30 km de Cluj Napoca, într-o zonă cu dune de nisip, lacul te va impresiona din prima și vei înțelege de ce este pe toate short-list-urile de călătorie din Cluj Napoca! Lacul este format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), argilă care contrastează foarte tare cu nuanțele verzi albăstrui ale apei acumulate. Accesul se face cu mașina sau cu trenul. Găsește mașina potrivită pentru o vizită la Laguna Albastră online sau la biroul Enterprise din Cluj Napoca.

Salina Turda

„Bine ai venit în Inima Transilvaniei!” ar putea fi sloganul acestei saline! Considerată unul dintre cele mai impresionante obiective turistice subterane din lume, Salina Turda a fost vizitată până acum de peste 3 milioane de turiști. Modernizată în anii 2010, salina s-a tranformat într-un mic orășel subteran în care te poți plimba cu barca pe lac, te poți juca bowling, cei mici se pot da în carusel sau poți porni într-o expediție și să vizitezi vechile galerii ale minei de sare. Aici clar vei uita de zilele friguroase de decembrie!

Descoperă mai multe idei de călătorii pe paginile noastre de Facebook și Instagram și dă-ne TAG la pozele tale din excursiile cu maşina!

Ne găsești în fiecare zi între 08:00 – 22:00 la biroul nostru din Cluj Napoca, din cadrul aeroportului sau oricând pe site!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!