Sfaturi de calatorie  »  5 destinatii pe care le poti vizita cu masina din Sibiu

5 destinatii pe care le poti vizita cu masina din Sibiu

5 destinatii pe care le poti vizita cu masina din Sibiu

Sibiul, fosta Capitala Culturala Europeana (in 2007), ramane printre destinatiile noastre preferate din Transilvania. Fie ca vorbim despre centrul vechi, in care Piata Mica isi da ghes cu Piata Mare, de Palatul Brukenthal sau Biserica Evanghelica, orasul acesta medieval pare ca ne pregateste o surpriza ori de cate ori l-am vizita.

Iti propunem sa ne urcam intr-o masina (inchiriata de la biroul nostru din Sibiu, poate) si sa redescoperim Sibiul si atractiile din apropierea acestui frumos oras.

Sibiu (Hermannstadt)

Turul nostru incepe din centrul orasului, de la Turnul Sfatului, situat intre Piata Mica si Piata Mare. Ne oprim sa facem o poza pe Podul Minciunilor, in drum spre Piata Mare, unde gasim faimosul Muzeu Brukenthal. Construit de Samuel von Brukenthal in 1777 (fost guvernator al Transilvaniei), palatul a devenit muzeu public in 1817, fiind printre primele muzee deschise in Europa.

Turul nostru continua spre Biserica Evanghelica, situata in apropiere de muzeu. Una dintre cele mai impresionante cladiri gotice din Transilvania, adaposteste unul dintre cele mai vechi ceasuri din Romania (datand din 1881).

Dupa aceasta vizita ne urcam in masina si pornim spre Muzeul Astra, situat la 4 km de orasul Sibiu. Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale “ASTRA” a pornit de la un proiect mai vechi, Muzeul Etnografic Istoric, inaugurat in 1905. Acum muzeul ne invita sa descoperim asezarea rurala tipic transilvaneana. Case, ateliere, moara hidraulica, biserica, scoala traditionala sunt expuse in arealul de 96 de hectare (un traseu de aproximativ 10 km). In incinta muzeului exista un han care serveste delicii traditionale, binevenite dupa o zi de perindat prin satul sibian.

Transfagarasan

Cu un SUV sau o masina sport inchiriata de la Enterprise pornim spre cea mai spectaculoasa sosea din Romania! Atat de faina, ca pana si echipa Top Gear si-a turat motoarele pe Transfagarasan. Soseaua care strabate Muntii Fagaras leaga zonele Muntenia de Transilvania. Localitatea Cartisoara, din judetul Sibiu este “end of the road”, dupa un traseu de aproximativ 150 de km, porniti in judetul Arges. Daca pornim la drum lung, pe Transfagarasan, putem include o vizita la Barajul si Lacul Vidraru, Cascada Capra si Lacul Balea. Un spectacol pentru care ne pregatim cu un plin la masina si baterii incarcate in aparat!

Transalpina

Daca tot ne-am pregatit pentru un drum lung, am pus pe lista itinerariului nostru si Transalpina. Cea mai inalta sosea din Romania, cu cel mai inalt punct la 2.145 m (Pasul Urdele), leaga judetele Gorj si Alba, pe un traseu de 148 km. Traseul atinge si cateva varfuri cunoscute, care ofera privelisti spectaculoase: Varful Papusa (2.136 m) si varful Iezer (2.157 m).

Paltinis

Cea mai veche statiune montana din Romania este pregatita si in acest an pentru un sezon de schi excelent. Situata la 35 km de Sibiu, statiunea Paltinis este alegerea perfecta pentru un “getaway week-end”. In pauzele de schi putem vizita Casa Memoriala “Constantin Noica”, Casa Turistilor, Casa Medicilor si Schitul “Schimbarea la fata”.

Bisericile fortificate Biertan si Cisnadioara

Transilvania este cunoscuta pentru bisericile sale fortificate, iar pe 2 dintre ele ne-am propus sa le includem in traseul nostru.

Biserica fortificata Biertan, care dateaza din secolul al XIV-lea, este inscrisa in patrimonial UNESCO. Situata pe o colina, in central localitatii, biserica se asemana cu un imparat care vegheaza asupra regatului sau. Inconjurata de ziduri, 6 turnuri de aparare si 3 bastioane, biserica este bine pazita si de cele 19 incuietori, pentru care a fost premiata in 1990, la Expozitia Universala. Biertan este cunoscuta si pentru Camera Divortului, in care erau aduse cuplurile care doreau sa puna capat casatorieri.

Biserica fortificata Cisnadioara, ridicata in secolul al XII-lea, este foarte bine pastrata si se lauda cu cea mai veche orga din Romania, inca functionala.

Traseul nostru in Sibiu si in imprejurimi se incheie cu un pranz delicious servit la unul dintre restaurantele cochete din central Sibiului!

Pana la urmatoarea inchiriere, urmareste-ne pe Facebook, LinkedIn si Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!