Sfaturi de calatorie  »  Despre Amsterdam, doar de bine!

Despre Amsterdam, doar de bine!

Despre Amsterdam, doar de bine!

Daca exista un loc unde toleranta atinge cote maxime, probabil ca acela este Amsterdamul. Nimeni nu va intoarce vreodata capul dupa nimeni aici, fara vreo urma de (pre)judecata sau stereotipii. Orasul este pur si simplu bun ca oamenii lui, te primeste cu bratele deschise, iti arata din proprie initiativa secrete si te inunda cu o paleta de culori cum n-ai mai vazut.

Amsterdamul este mai mult decat simbolurile cu care il asociem, ar fi bine sa-i fim datori la randu-ne cu putina deschidere. Da, este un oras libertin, dar care nu isi propune sa socheze, ci doar sa se exprime.

Nu ai cum ca din el sa retii doar un anume cartier sau un anume miros de tigara, decat daca iti propui asta. Altfel, Amsterdamul ti se asterne in fata ochilor cu cladiri fermecatoare, ca un puzzle viu, cu istorie ascunsa dincolo de peretii lor si cu oameni dornici sa o povesteasca.

In Amsterdam este loc pentru toata lumea si timp pentru orice. Exista canale pe care te poti plimba cu vaporasul, muzee pentru iubitorii de arta, dar si pentru cei cu gusturi mai indraznete, cafenele si restaurante care dovedesc o cultura gastronomica fina, magazine pentru cei mai pretentiosi clienti.

Poti afla despre Anne Frank chiar de la ea de acasa sau te poti plimba pe bicicleta pana la piata de flori, unde vei constata ca nu ai vazut niciodata atata abundenta cromatica si olfactiva. Daca vrei sa vizitezi imprejurimile orasului, iti recomandamsa inchiriezi o masina de la Enterprise, pentru a vizita cat mai multe obiective turistice.

Amsterdamul nu este nici scump, nici ieftin, este fix asa cum alegi tu sa fie. Iti ofera optiuni de cazare pentru toate buzunarele, mancare stradala, dar si fine dining, obiective turistice gratuite sau cu o taxa de intrare asemanatoare celor percepute in oricare alta capitala europeana.

Si pentru ca exista un amalgam de natii care convietuiesc in perfecta armonie aici, nu vei avea cum sa te plictisesti sau sa nu gasesti ceva sa-ti placa. Singura ta grija va fi sa inveti de la localnici cum sa te relaxezi si sa te bucuri de viata fara sa mai apesi butonul de „pe repede inainte”.

Fiindca de fapt acesta este unul dintre darurile orasului, pe langa frumusetile si oamenii lui, un strop de liniste care poate nu va iesi in poze, dar care iti va picura o vreme prin vene chiar si dupa ce te-ai intors.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!