Road trip impreuna cu animalul tau de companie
Scris de
Enterprise
, in 27/07/2021
Calatoriile cu animalul de companie pot sa fie foarte frumoase, dar la fel de bine iti pot aduce si tot felul de peripetii. De ele ne propunem sa te scutim daca urmezi sfaturile de mai jos.
- Nu hrani animalul cu minim 6 ore inainte sa porniti la drum si, daca e vorba de un catel, faceti impreuna o plimbare mai lunga inainte de a pleca, chiar daca nu era aceea ora la care ati fi iesit de obicei.
- Achizitioneaza-o o cusca de incredere. Nu te lasa influentat de pret, crezand ca orice e in plus, e doar un moft. In cazul acestor produse exista niste standarde clare de siguranta pe care unele variante nu le indeplinesc. Opteaza pentru o cusca IATA, in caz ca vei calatori vreodata cu avionul, vei sti sigur ca ai ce-ti trebuie pentru ca al tau companion sa zboare in conditii optime. Cert este ca, desi poate patrupedul nu va agrea sederea, este important atat pentru tine, cat si pentru el, sa fie in siguranta, iar cusca ramane cea mai buna in acest scop.
- Daca o cusca nu este o varianta, din cauza marimii patrupedului sau din alte motive, cumpara neaparat un adaptor pentru centura. Se prinde la zgarda/ham si se ancoreaza in suportul de centura din dotarea masinii.
- Protejeaza tapiteria cu o husa speciala, preferabil impermeabila. Daca nu vrei sa investesti in asta, poti combina niste pad-uri absorbante cu o paturica pe care sa o asezi deasupra lor, efectul fiind cam acelasi. Ce garantam noi este ca husa o poti curata usor si folosi imediat dupa curatare, spre deosebire de cealalta varianta.
- Ia cu tine un bol si o sticla de apa. Indiferent de lungimea si durata drumului, animalul trebuie hidratat. Spre deosebire de tine, el nu poate opri sa isi cumpere ceva, nici macar nu iti poate cere tie, asa ca ai misiunea de a te ocupa de nevoile lui. Ia si servetele de tot felul, si umede, si uscate, si tine-le undeva la indemana, pentru orice eventualitate.
- Nu uita lesa acasa. Daca veti face o oprire, e bine sa il scoti si pe el cateva minute, daca locatia este sigura pentru el. Chiar daca aparent animalul te asculta, sa il lasi liber intr-un loc necunoscut nu este o optiune, reactia lui la mediu poate fi foarte imprevizibila.
- Verifica functionarea aerului conditionat. Oamenii transpira, animalele au acest proces extrem de limitat si pot suferi groaznic din cauza caldurii, cu urmari grave asupra sanatatii lor. Spre deosebire de expunerea la frig, cea la temperaturi ridicate este mult mai problematica si mai periculoasa.
- Programeaza-ti calatoria in asa fel incat sa se suprapuna orelor sale de odihna. Sunt sanse mai mari sa suporte mai bine drumul si chiar sa doarma pe parcursul sau. Daca stii ca se va stresa, vorbeste cu veterinarul, exista solutii naturiste si medicamentoase menite sa il ajute sa faca fata unei calatorii.
- Ia in considerare o prelungire a timpului de calatorie cu minim 15 minute, daca nu chiar o jumatate de ora. Nu se stie daca nu va fi nevoie sa opresti ca sa verifici ca e totul in regula cu prietenul tau sau sa il lauzi ca se descurca bine. La destinatie ai grija sa ai la indemana ceva ce ii place foarte mult, ca sa asocieze experienta cu ceva bun.
In rest, stim sigur ca va fi un road trip pe cinste!