Sfaturi de calatorie  »  Roma – orașul cu cea mai bună mâncare din lume

Roma – orașul cu cea mai bună mâncare din lume

Roma – orașul cu cea mai bună mâncare din lume

Comunitatea Tripadvisor a votat cele mai bune “destinații gastronomice” din lume, iar Roma este pe primul loc, alături de alte 3 destinații din Italia. Cine poate refuza o porție de paste cu trufe sau o pizza cu parmigiano? 

Încoronarea celei mai bune destinații culinare din lume este o  activitate controversată. Fie că vorbim de străzile pline cu restaurante decorate cu stele Michelin din San Sebastian, de distracția culturală a orașului New York sau de deliciile regionale din Lyon, lumea are pur și simplu mult prea multe destinații gastronomice de top pentru ca doar una să iasă pe primul loc.

Dar asta nu a împiedicat site-ul de recenzii online TripAdvisor să se înscrie în lista sa cu cele mai bune destinații culinare din lume pentru 2023. Totul face parte din seria „Travellers’ Choice: Best of the Best” de la TripAdvisor, care, în esență, clasifică destinațiile în funcție de cantitate. și calitatea recenziilor din ultimele 12 luni.

Conform TripAdvisor, cea mai bună destinație culinară din lume este… Roma! Capitala Italiei este un pariu sigur pentru deliciile gastronomice și a primit puncte pentru orice, de la tocănițele sale de coadă de bou și anghinare prăjite până la pastele proaspete și gelato cremos.

Pe locul al doilea pe listă a fost insula grecească Creta, iar al treilea a fost Hanoi din Vietnam.

Iată primele zece destinații culinare pentru 2023, conform TripAdvisor.

  1. Roma, Italia
  2. Creta, Grecia
  3. Hanoi, Vietnam
  4. Florența, Italia
  5. Paris, Franta
  6. Barcelona, ​​Spania
  7. Lisabona, Portugalia
  8. Napoli, Italia
  9. New Orleans, SUA
  10. Jamaica

Capitala Italiei se află chiar lângă cele mai faimoase orașe de pe planetă, fostă capitală a lumii, un oraș cu vaste comori arheologice, colecții de artă emblematice și suficientă moștenire culturală pentru a dura o viață. Orașul Etern nu dezamăgește.

Care sunt cele mai bune locuri de vizitat în Roma? 

Colosseum

Este imposibil să faci o listă dedicată celor mai bune lucruri de făcut în Roma fără a menționa Colosseumul. Cel mai mare amfiteatru construit vreodată, Colosseumul (sau „Amfiteatrul Flavian”) a fost construit între anii 70-80 d.Hr. și putea găzdui până la 80.000 de spectatori.

Panteonul

Un templu roman antic dedicat „Toți zeii”, Panteonul este una dintre cele mai bine conservate clădiri din Roma antică și continuă să inspire vizitatorii până în prezent. A fost construită de împăratul Hadrian în anul 125 d.Hr. pe locul unui fost templu construit de Marcus Agrippa și se mândrește cu cea mai mare cupolă (neîntărită) din lume.

Vatican

Fondate de Papa Iulius al II-lea în secolul al XVI-lea, muzeele găzduiesc una dintre cele mai mari și mai importante colecții de artă din lume și sunt amplasate în 54 de galerii, curți și holuri. Veți găsi mii de sculpturi antice, lucrări ale lui Rafael și, desigur, fresce ale lui Michelangelo în Capela Sixtină.

În Roma vă veți bucura de un răsfăț, cu entuziasm la fiecare colț, în muzeele, restaurantele și piețele orașului.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!