Sfaturi de calatorie  »  Hai la munte! Cele mai bune locatii pentru o drumetie in inima muntilor

Hai la munte! Cele mai bune locatii pentru o drumetie in inima muntilor

Hai la munte! Cele mai bune locatii pentru o drumetie in inima muntilor

Vacanta de paste tocmai ce s-a termina, iar vremea este perfecta – nici prea cald, nici prea frig! Nu-I asa ca parca ar fi timpul pentru o mica drumetie? Dar unde am putea sa mergem incat sa ne putem bucura de natura pe deplin (si si in siguranta)?

Dar nu vorbim numai de locuri celebre pe care toti le cunosc si pe care cu siguranta le-ai vizitat deja, cat de locatii mai putin populare, unice si spectaculare ce merita explorate pe indelete.

#1 Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai frumoase si spectaculoase saline din Romania.

Intreaga locatie poate fi explorata, Salina fiind deschisa zilnic. Nu numai atat, insa aceasta cuprinde si o multime de locuri subterane ce pot fi vizitate. Printre cele mai faimoase pavilioane de aici sunt: Mina Iosif, Mina Terezia și Sala Putului de extractie.

Iar daca dupa o lunga drumetie doriti si o sesiune de SPA reconfrotanta, Salina Turda are și un bazin de inot, un centru SPA si un centru de tratament.

#2 Pestera Ursilor

Daca nu stiati cumva, numele pesterii se datoreaza numeroaselor fosile de „ursi de caverna”  descoperite. Este posibil si cea mai cunoscuta pestera din Romania, fiind descoperita intamplator in anul 1975. Aceasta locatie este si una dintre pesterile cele mai spectaculoase ale Parcului Național din Muntii Apuseni. Aici poti admira frumoasele privelisti naturale create de-a lungul a milioane de ani ce contin formatiuni uluitoare de stalactite si stalagmite.

#3 Valea Doftanei

Aceasta magnifica zona pitoreasca se afla in partea nordica a județului Prahova. Aici te poți bucura cu cei dragi de unele din cele mai uluitoare trasee montane pe care le poti parcurge pe jos au cu bicicleta, sau chiar si pe cal!

Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, apele raului au fost zagazuite prin constructia barajului de la Paltinu, formand un lac de acumulare, o zona turistica de mare atractie.

#4 Parcul National Retezat

Avand peste 20.000 de hectare de rezervatie naturala, acest parc cuprinde peste 1.200 de specii de plante, multe chiar unice in lume, asa ca pentru pasionatii de botanica, acest loc este perfect pentru o drumetie. Parcul Național Retezat are peste 20 de varfuri de munte cu inaltimi de peste 2.000 de metri ideale pentru aventurierii experimentati, si aproximativ 100 de lacuri, cel mai intins si larg lac glaciar din intreaga Romanie, Lacul Bucura, aflandu-se tot in incinta acestuia.

#5 Castelul Peles din Sinaia

Chiar daca este unul din cele mai cunoscute castele din Romania, fiind un punct de atracție turistica din Sinaia, acesta isi merita pe deplin reputatia. Castelul a fost construit intre anii 1873-1914, iar prin valoarea sa istorica, Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii istorice din intreaga Romanie. Acesta cuprinde peste 160 de camere, o sumedenie de intrari si scari interioare, o sala de teatru, o scena cu 60 de locuri și loja regala. Iar daca nu stiati, Castelul Peles a fost primul castel complet electrificat din Europa, datorita uzinei electrice proprii.

Cum vi se par aceste locatii? Daca stati acum pe ganduri si va ganditi la o vacanta, veniti si descoperiti ofertele noastre in aceasta perioada (pssst, la abonarea la newsletter-ul nostru aveti 25 euro reducere pentru prima inchiriere)! Iar daca aveti orice alte intrebari despre ofertele noastre, nu ezitati sa ne lasati un comment pe retelele de social media, Facebook, Instagram, LinkedIn sau puteti sa ne scrieti inclusive si aici.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!