Sfaturi de calatorie  »  Destinatii de iarna din Romania

Destinatii de iarna din Romania

Destinatii de iarna din Romania

Odata cu prima zapada incepem sa tesem planuri pentru o escapada la munte si iar ne amintim de echipamentul de schi pe care ne promitem an de an ca-l vom scoate mai des pe partie.

Iar daca nu am investit intr-un echipament sportiv, stim sigur ca putem inchiria unul potrivit de pe partie. Iar in ce priveste transportul, stii ca oricand te poti baza pe partenerul tau de inchrieri auto, Enterprise, care are o intreaga flota pregatita pentru un drum lung pana la munte. Singura ta grija va fi plata rovignetei si gasirea traseului potrivit. Si stai fara griji, gasim loc si pentru echipamentul sportiv si oricate bagaje vei dori sa transporti.

Pentru ca si noi suntem fani ai sporturilor de iarna, am ales 5 statiuni de iarna pe care le recomandam in acest sezon:

Poiana Brasov

Probabil cea mai cunoscuta statiune montana din Romania, Poiana Brasov a beneficiat in ultimii ani de investitii majore in infrastructura, instalatiile de transport pe cablu (telecabine, telegondole si teleschiuri) si in capacitatea de cazare. Recent, Poiana Brasov a fost plasata pe primul loc in Topul Statiunilor montane pentru toate categoriile incluse in studiu (statiune potrivita pentru familii, cele mai bune restaurante, potrivita pentru copii, pentru cupluri si tineret).

Situata la o altitudine de 1030 m, Poiana Brasov este pregatita pentru toate tipurile de turisti, pentru care a amenajat 12 partii de schi (o partie olimpica, o partie pentru coborare si slalom urias), numeroase zone pentru sanius si partie cu nocturna. Pentru o experienta memorabila va recomandam sa vizitati statiunea intr-o sanie trasa de cai.

Pentru cei mici si pentru cei care inca se familiarizeaza cu sporturile de iarna, Scoala de Schi & Snowboard din statiune, cu o vechime de 40 de ani, pune la dispozitie cursuri private sau de grup.

Poiana Brasov este situata la 12 km de Brasov si la 3 ore de mers de Bucuresti, de unde poti inchiria o masina de la biroul Enterprise Otopeni.

Paltinis

Amenajata la 1442 m altitudine, Paltinis este prima statiune montana inregistrata din Romania. Statiunea este situata la 25 km de Sibiu, in Carpatii Meridionali, la poalele Muntilor Cindrel. Pozitionarea la aceasta altitudine favorizeaza practicarea sporturilor de iarna timp de aproape 6 luni.

Daca vrei sa inveti un nou sport de iarna, poti apela la serviciile instructorilor de schi profesionisti prezenti in statiune. Traseele montane sunt pregatite pentru turistii pasionati cat si pentru cei incepatori. Statiunea este deservita de instalatii de telescaun, teleschi si baby-lift.

Inchiriaza o masina de teren de la biroul nostru din Sibiu si porneste intr-o aventura montana in aceasta iarna.

Arieseni

Arieseni este situata in Muntii Apuseni, la aproximativ 3 ore de Targu Mures si la 4 ore de Timisoara. Statiunea amplasata la 1000 m altitudine este preferata de turistii din vestul tarii. Zona are 4 partii naturale amenajate pentru practicarea sporturilor de iarna, cu teleschi si o instalatie nocturna. Sezonul de schi este deschis pentru aproximativ 6 luni.

Daca alegeti aceasta zona pentru vacanta de iarna, va recomandam sa vizitati si Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului, Rosia Montana sau Ghetarul Scarisoara. Alege masina potrivita pentru o vacanta la munte direct pe site-ul nostru.

Te asteptam in cel mai apropiat birou Enterprise din care o poti ridica in 2 minute, datorita serviciului de inchiriere contactless.

Vatra Dornei

Cunoscuta si sub numele de “Perla Bucovinei”, Vatra Dornei este preferata de turistii din nordul tarii. Statiunea este situata la 112 km de Suceava, la 802 m altitudine, in Depresiunea Dornelor. Partiile de schi amenajate in aceasta statiune pot fi accesate cu ajutorul teleschiurilor, babyschiurilor. In plus, poti face o vizita la Varful Dealul Negru cu telescaunului de 3 km. Ne gasesti si in Suceava, de unde poti inchiria o masina de flota Enterprise.

Sureanu

Domeniul schiabil Sureanu este pozitionat intre judetele Alba si Hunedoara, la 4 ore de Timisoara si 2 ore de Sibiu. Statiunea este cuprinsa intre varful Sureanu de 2059 m altitudine si varful Patru de 2130 m altitudine. In acest moment partiile de schi (10 partii amenajate – un total de ~14.500 m lungime) sunt dotate cu 2 teleschiuri si un telescaun. Zona este preferata de iubitorii de snowboard si freeride.

Domeniul este cunoscut si sub numele de “Elvetia Vestului” datorita punctelor panoramice catre Muntii Sureanu. Inchiriaza o masina de la biroul nostru de Sibiu si porneste intr-o escapada week-end.

Iarna aceasta profita de zilele insorite si porneste catre statiunea montana preferata la bordul unei masini Enterprise!

Pana la urmatoarea inchiriere, urmareste-ne pe Facebook, Linkedin și Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!