Sfaturi de calatorie  »  Cluj-Napoca: Top 5 cafenele specialty de incercat

Cluj-Napoca: Top 5 cafenele specialty de incercat

Cluj-Napoca: Top 5 cafenele specialty de incercat

Observăm cu bucurie cum trendul cafenelelor premium, de specialitate, ia amploare și in România. Ce înseamnă asta? Înseamnă o gamă foarte largă de arome, cu calități distincte, din boabe de cafea provenite din zone ce întrunesc un standard înalt de calitate.

Dacă ai chef de o aventură cu mașina la Cluj-Napoca, Enterprise vine în întâmpinarea ta cu 5 recomandări de cafenele uber-cool, potrivite pentru o cafea rapidă cu un mic dejun energizant sau un brunch leneș de weekend.

Meron

Poate cei din București știu deja de renumitul Meron, cu barista premiați și o gamă largă de cafele, de la un simplu espresso, făcut la Chemex sau V60, până la un Flat White cremos și aromat. Ei bine, acum ai șansa să încerci Meron la el acasă, în Cluj, unde te așteaptă un spațiu minimalist, cu decor nordic și minunate opțiuni de brunch. Ce preferi: un start al zilei dulce, precum Banana Bread și Tiramisu, sau ceva savuros, precum un Guacamole Toast cu ouă Benedict? Tu alegi!

Eggcetera

Dacă vrei un loc care să te inspire, cu succes printre creativii orașului, încearcă Eggcetera, loc premiat atât pentru branding, cât și pentru deliciile pe care le oferă, alaturi de cafea de specialitate. Pe Napoca 13, te așteaptă o oază liniștită unde să îți reîncarci bateriile. Ce îți recomandăm? Grea alegere! Noi vom merge pe o Shakshouka gustoasă și picantă, alături de pâine maia crocanta și binemeritatul Latte.

Roots Urban Tastery

Atunci când te vei plimba prin Centrul Vechi, nu uita să faci o oprire și la Roots Urban Tastery, locul de întâlnire al iubitorilor de bunătăți, precum cafea de origine pură, alaturi de fresh-uri și limonade naturale. O cafea bună nu are acelasi farmec fără un mic deliciu alături, ca o prăjitură, așa că îți recomandăm să încerci Pancakes cu piure de căpșuni, mascarpone și nuci, sau un Acai Bowl organic, plin de nutrienți din fructe.

DOT – District of Toast

Nu există trip la Cluj fără o tură de District of Toast, unde toate combinațiile posibile de toast te așteaptă să le încerci, alături de cafea și cocktailuri. Trebuie neapărat să încerci Ouă Clujentine, un preparat reinterpretat al ouălor poșate, alături de pesto, brânză de burduf și ciuperci cu smântână. Un Cold Brew Tonic este adiția perfectă pentru un brunch delicios!

Koffer

Koffer este chiar altceva! Dacă ești un împătimit al cărților, acesta este locul perfect pentru a te bucura de lectura, alături de cafea cu origini protejate și prajituri inedite! Locația are un vibe vintage și îți dă impresia că ai intrat în sufrageria unui bibliotecar distins. Mirosul de Cappucino și tartă cu pere coapte  completează experiența, transformând-o în ceva de neuitat.

Ce zici? Te-am convins? Nu uita că o aventură în Cluj nu este completă fără un drum fără bătăi de cap. Pentru asta, ai întotdeauna o mașină Enterprise la dispoziție.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!