Sfaturi de calatorie  »  Închiriere auto: preluarea mașinii de la aeroport sau din oraș?

Închiriere auto: preluarea mașinii de la aeroport sau din oraș?

Închiriere auto: preluarea mașinii de la aeroport sau din oraș?

Vrei să închiriezi o mașină în curând? Vezi cele mai bune sfaturi care te vor ajută să decizi mai ușor atunci când vrei să ridici mașina inchiriată de la aeroport sau de la o locație din oraș!

Ești gata să închiriezi o mașină? Ai observat că sunt mai multe opțiuni atunci când vine vorba să închiriezi o mașină? Poți alege să ridici mașina închiriată de la aeroport sau dintr-o altă locație din oraș. Acum întrebarea este: care varianta este mai bună?

Ei bine, depinde. Hai să vedem care sunt avantajele fiecărei opțiuni că să poți lua o decizie informată.

Avantajele preluării mașinii închiriate de la aeroport

1. Preluare mai ușoară

Bineînțeles, primul avantaj ar fi că preluarea este mult mai ușoară pentru cei care ajung la aeroport. De aceea, locațiile de inchirieri auto din aeroporturi sunt atât de populare și poate fi un motiv și pentru ține să să iei în considerare preluarea mașinii de la aeroport.

Dacă ai nevoie să închiriezi o mașină pentru că pleci din oraș și planul este să ajungi la destinație cu avionul, cu siguranță cea mai bună opțiune este să preiei mașină de la aeroport. Nu este cea mai ușoară, însă te ajută să economisești bani pentru drumul de la aeroport în oraș atunci când ai ajuns.

Un lucru de care trebuie să ții cont înainte, este durata zborului tău. Unii oameni se pot simți obosiți după un zbor și în acest caz poate fi periculos să conduci de la aeroport la hotel, poate deveni și mai critic dacă trebuie să conduci până într-un loc mai îndepărtat pe un drum pe care nici nu îl cunoști foarte bine.

2. Siguranță

În funcție de destinația ta, închirierea unei mașini de la aeroport este mult mai sigură decât să mergi cu mijloacele de transport în comun sau să iei un taxi sau o mașină de ridesharing pentru a ajunge în oraș.

Acest lucru este cu atât mai important dacă destinația ta este un loc unde nu ai mai fost înainte. Din păcate sunt și situații de transport ilegal la aeroport, și cel mai rău, câteodată turiștii nici nu realizează că pot fi puși în pericol.

Închirierea unei mașini și preluarea acesteia de la aeroport înseamnă că ai control asupra mașinii, a direcției și a drumului pe care decizi să mergi.

3. Flote mai mari

În general, companiile de închirieri auto au flote mai mari disponibile la aeroport, ceea ce înseamnă că poți avea noroc atunci când cererea de mașini închiriate este foarte mare în sezoanele de vacanță.

Oricum, flotele pot fi mai mari, însă și oamenii care caută să închirieze o mașină de la aeroport sunt mult mai mulți!

Pentru a asigura că ai o mașină disponibilă în perioadele mai aglomerate, sfatul nostru este să rezervi cu câteva săptămâni în avans. De obicei, 2-3 săptămâni sunt suficiente pentru cele mai multe dintre locații.

Avantajele pentru preluarea mașinii închiriate de la o locație din oraș sau hotel

1. Lângă hotel, unde locuiești sau unde ești cazat

Sunt câteva situații în care cel mai bine pentru tine este să închiriezi o mașină și să o preiei de lângă locația ta.

În primul rând, cine spune că tot ce ai nevoie atunci când ești plecat din oraș este să închiriezi o mașină? Închirierea unei mașini poate fi o opțiune atunci când ești într-o drumeție cu prietenii, când ai nevoie de mai mult spațiu față de cât ai în propria mașină și multe alte situații.

În acest caz, preluarea unei mașini în oraș poate fi cea mai bună variantă pentru ține, mai ales dacă sunt aproape de adresa ta.

Această  variantă este de asemenea foarte bună dacă stai la hotel sau la un Airbnb, de exemplu. Dacă ai nevoie de mașină doar pentru o parte a călătoriei tale sau dacă vrei să o preiei după ce te-ai odihnit puțin după zborul cu avionul, cea mai bună opțiune este să preiei mașină la o locație din apropierea adresei tale.

Dacă ești cazat în centrul orașului sau lângă obiective turistice cât atât mai facilă este preluarea unei mașini închiriate.

2. Economisești câteva zile atunci când nu ai nevoie de mașină

Preluarea și returnarea mașinii închiriate de la aeroport uneori înseamnă că trebuie să o închiriezi pe toată perioada șederii tale chiar dacă nu ai nevoie de ea în fiecare zi.

Dacă ai nevoie de o mașină doar câteva zile din călătoria ta, poate că este mai rentabil să o închiriezi doar pentru anumite zile. Oricum este important să îți faci socoteală: uneori tariful de închiriere pe zi poate deveni mai rentabil dacă închiriezi o mașină pe termen lung.

Ești gata să închiriezi o mașină? Enterprise Rent-A-Car îți oferă o gama variată de modele de mașină că tu să poți rezerva mașina de care ai nevoie pentru călătoriile tale. Vezi oferta speciala de închirieri auto.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!