Sfaturi de calatorie  »  Iași – Top 5 localuri pentru gurmanzi

Iași – Top 5 localuri pentru gurmanzi

Iași – Top 5 localuri pentru gurmanzi

Îți este dor să fii turist în propria țară? Te înțelegem perfect! Ce zici de o mini-vacanță în Iași? Te așteaptă un oraș curat, liniștit, cu varietate culturală și oameni prietenoși! Desigur, cu toții știm locurile de vizitat, mai ales Palatul Culturii sau Bojdeuca lui Ion Creangă, dar ce ne facem cu partea gurmandă a orașului? Ce putem explora?

Enterprise este aici să te încurajeze să închiriezi o mașină și să începi o aventură gastronomică spre Moldova. Iată ce te așteaptă:

Restaurantul Panoramic

Ce mod mai bun de a-ți începe vizita în Iași există decât o cină cu o vedere panoramică de 360 de grade a orașului, de la etajul 13 al hotelului Unirea? Te așteaptă o vedere superbă din toate unghiurile, alături de preparate românești și internaționale. Că vrei să savurezi o tochitură moldovenească corectă, la ea acasă, sau un burger american de vită cu blue cheese, aici este locul ideal pentru diversitate și răsfăț. Nu ar strica și un pahar de vin roșu local, să dai tonul noii vacanțe!

La Corniche

După o vizită interesantă la Palatul Culturii, sub îndrumarea ghidului turistic, ai nevoie să îți reîncarci bateriile. La câțiva pași, vei găsi La Corniche, un lounge in stil libanez, cu o gamă largă de băuturi alcoolice și non-alcoolice, preparate din cafea, gustări sau prăjituri exclusiviste în stil oriental, precum shisha sau baklava. Un loc elegant, liniștit, perfect pentru o pauză binemeritată.

Mamma Mia

Cunoscut ca unul dintre cele mai populare restaurante din Iași, acest local are marele avantaj că însumează multiple stiluri gastronomice sub o singura tutelă, totul într-un spațiu modern și aranjat. Că îți e poftă de o porție de sarmale, o pizza italieneasca Prosciuto Funghi sau un burger Custom-Made cu ingrediente la alegerea ta, Mamma Mia este o alegere cu care nu vei da niciodată greș. Il găsești pe bulevardul Ștefan cel Mare. Îți recomandăm să îți faci o rezervare în prealabil, fiind un loc foarte frecventat, atât de localnici, cât și de turiști.

Cuib

Ai ajuns în raiul vegetarienilor și veganilor! Cuib este alegerea perfectă pentru un prânz dietetic sau de post, unde poți descoperi noi feluri de mâncare, în combinații demențiale, la care nu te așteptai! Un Tofu burger, pate de semințe, tarta cu brânză și praz, brioșe vegane, salata de dovlecel marinat si lista continua! Cu siguranță nu vei pleca flămând de aici, ci doar cu  o nouă perspectivă asupra mâncării sănătoase!

Oscar

Dacă vrei o experiență culinară moldovenească, trebuie negreșit să ajungi la Oscar! Chef David Ioan, cu multiple competiții internaționale la activ, este aici să te impresioneze cu preparate cu care ești familiar, dar cu un gust unic și la superlativ! O porție sănătoasă de papanași, îmbrățișați sub o pătură de gem de casă și smântână grasă, salta Boeuf,  friptură de porc, tochitură, ciorbe românești bogate, salam de biscuiți…și lista continuă!

Varietatea este incredibilă și ne bucurăm să îți confirmăm că o să tot revii la Iași după aceste vizite! Drum bun!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!