Sfaturi de calatorie  »  Destinații pentru o scurtă vacanță în România perfecte pentru o călătorie cu mașina

Destinații pentru o scurtă vacanță în România perfecte pentru o călătorie cu mașina

Destinații pentru o scurtă vacanță în România perfecte pentru o călătorie cu mașina

Când vine vorba de călătorii, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția spre destinații din România. Fie din cauza restricțiilor, fie datorită preferințelor personale, orașele și atracțiile turistice românești sunt luate în calcul tot mai des de cei care își planifică vacanțele. În acest context ne-am gândit să venim și noi cu puțină inspirație pentru cei care se gândesc la un concediu în țară.

Sighișoara

Deși un oraș relativ mic, Sighișoara, cu aerul său medieval, are multe de oferit. Începând cu celebra Cetate până la Turnul Fierarilor sau Scara Școlarilor. De fapt, aproape că nu e colț din orașul transilvănean care să nu ofere un unghi instagramabil pe cinste, prin culori, arhitectură și peisaje.

Timișoara

Despre Timișoara se spune că este un amestec impresionant de istorie și actualitate. Cea mai vizitată parte a orașului este desigur centrul istoric, unde poți face cunoștință cu Palatul Culturii și Catedrala Mitropolitană. Cu un mix arhitectural interesant între stilul moldovenesc și cel bizantin și o istorie bogată, locul e ideal pentru o mini-vacanță de câteva zile.

Lacul Sfânta Ana, Harghita

Ușor accesibil cu mașina din orașul Miercurea Ciuc sau din Sfântu Gheorghe, Lacul Sfânta Ana e un loc plin de legende și de frumuseți naturale. Singurul lac vulcanic de la noi din țară e situat la o altitudine de 946 m. în masivul Ciomatu și se află într-o rezervație naturală complexă, cu floră și faună diversă. Lângă lac se află și capela romano-catolică cu hramul Sfintei Ana.

Cazanele Dunării, Mehedinți

Aici, la malul Dunării, în Mehedinți, e atât de multă liniște încât pare că celebra statuie a lui Decebal menține ordinea. Dacă te tentează un drum de câteva ore cu vaporașul în larg, poți lăsa mașina în apropiere să te aventurezi în peisajul în care Dunărea întâlnește munții.

Maramureș

Când vrei să dai mașina pe o tură cu Mocănița, vii la Maramureș. Aici ai de ales între un tur al cascadelor zonei, vizite la muzeele etnografice sau de mineralogie sau un traseu montan de dificultate medie spre cârful Pietrosul Rodnei, pentru cei mai curajoși.

Cu lista de recomandări plină și cu dor de ducă, tu spre ce destinație din țară vrei să pornești motorul?

Rezervă-ţi acum o maşină! Pentru mai multe detalii, te aşteptăm pe site-ul Enteprise, pe pagina de Facebook Enterprise, pe pagina de Instagram Enterprise, pe pagina LinkedIn Enterprise sau la numarul de telefon +4.0722.397.855.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!