Sfaturi de calatorie  »  Tradiții de Crăciun pe glob

Tradiții de Crăciun pe glob

Tradiții de Crăciun pe glob

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini și în fiecare an miliarde de oameni din întreaga lume sărbătoresc în felul lor unic, creându-și propriile tradiții unice de Crăciun. 

În timp ce mulți oameni sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, acesta poate fi sărbătorit în momente diferite sau pentru perioade mai lungi de timp, în funcție de comunitate/țară. Peste 160 de țări sărbătoresc această sărbătoare specială în forme unice. 

În timp ce unele tradiții sunt de natură religioasă, cum ar fi mersul la biserică, altele sunt de natură mai puțin formală și pot include împodobirea pomilor de Crăciun, vizionarea de filme de Crăciun sau coacerea prăjiturii pentru cei dragi. 

În acest articol am adunat o listă cu 7 cele dintre mai populare tradiții de Crăciun din întreaga lume.

1. PIEȚELE DE CRACIUN GERMANE

Nenumărate orașe germane precum Berlin, München, Nürnberg și Duesseldorf găzduiesc impresionante Christkindlmarkts, sau Piețele de Crăciun, unde localnicii și turiștii pot cumpăra suveniruri făcute manual și delicii comestibile cu tematică sezonieră, cum ar fi lebkuchen și pfeffernüsse. Unele dintre aceste piețe și sate în aer liber au fost recreate în fiecare an, datând de 500 de ani.

2. PETRECERI  CU PULOVERE DE CRĂCIUN

Această temă a devenit destul de populară în ultimii ani. Ținutele pe care le purtau părinții și bunicii noștri în perioada sărbătorilor (considerate la modă la acea vreme) sunt acum subiect de glumă la aceste adunări și au devenit o distracție în familie. Tradiția de a purta pulovere de sărbători va rămâne, cel mai probabil, o tradiție importantă și va continua să aducă oamenii împreună pentru niște amuzament.

3. SESIUNI DE ÎNOT CU URSUL POLAR

CCe ziceți de o baie plăcută în apă înghețată în dimineața de Crăciun? Poate că acest lucru nu este pentru voi, dar sute de oameni din Brighton, Anglia programează o baie în ziua de Crăciun în fiecare an, doar cu un costum de baie și cu pălăria lor de Moș Crăciun. Această tradiție nu este exclusivă pentru Brighton, ci este practicată și în Lacul Serpentine din Londra, Sandycove, Dublin și în multe alte ochiuri de apă rece din întreaga lume. Gândul de a sări în apele înghețate irlandeze în dimineața de Crăciun nu este pentru toată lumea!

4. ASCUNDEREA MĂTURILOR

Una dintre tradițiile din Ajunul Crăciunului din Norvegia, care datează de secole, este actul de a ascunde toate măturile din casă. Acest act le privează pe vrăjitoare și spiritele rele de a găsi ceva pe care să călărească.

5. PATINAREA PE ROLE PE STRĂZILE ORAȘULUI

Înainte ca venezuelenii din Caracas să se întoarcă acasă pentru a se bucura de sărbătoarea de Crăciun, sute se îndreaptă spre biserică pe patine cu role. Drumurile din tot orașul sunt închise pentru mașini, astfel încât oamenii să poată participa la această tradiție anuală unică și să meargă la biserică în siguranță.

6. CONSTRUIREA LANTERNELOR GIGANTICE

În sâmbăta dinaintea Ajunul Crăciunului, unsprezece sate din orașul San Fernando din Filipine creează felinare gigantice într-o competiție anuală. Cunoscută sub numele de Festivalul Lanternei Uriașe, această competiție atrage oameni din toată țara pentru a vedea acest spectacol. Lampioanele au început ca niște creații mici și simple, dar de-a lungul anilor felinarele au devenit mai elaborate și mult mai mari, ajungând la aproape 20 de metri. Lampioanele sunt modelate în formă de caleidoscop și sunt iluminate cu becuri electrice.

7. VIZITAREA CAPREI DE CRĂCIUN

În Suedia, suedezii construiesc o capră uriașă de paie, cunoscută sub numele de Capra de Yule, care are peste 42 de metri înălțime, 23 de metri lățime și cântărește peste 3 tone. În fiecare an, capra este construită în același loc. Dacă nu puteți vedea Capra de Yule în persoană, puteți urmări un stream live din prima duminică a Adventului până după ce este demontat la începutul Anului Nou.

Dacă ați descoperit alte tradiții de Crăciun pe care să le includem în următoarele noastre topuri, ne puteți scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!