Sfaturi de calatorie  »  7 dintre cele mai ieftine orașe europene de adăugat la lista ta

7 dintre cele mai ieftine orașe europene de adăugat la lista ta

7 dintre cele mai ieftine orașe europene de adăugat la lista ta

Petrecerea timpului în orice oraș poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a accesa cultura țării respective. Fie că este vorba de un weekend pe repede-înainte sau de două săptămâni de cunoaștere a unui nou cartier, city break-urile oferă o imersiune completă, în profunzime, pe care rareori o pot face stațiunile pe plajă și hotelurile de la țară îndepărtate.

În acest articol, am selectat câteva dintre cele mai ieftine orașe europene pe care să le adaugi pe lista în city break-urile din 2023.

Atena, Grecia

Capitala istorică este considerată Greciei drept cea mai ieftină locație pentru o vacanță de toamnă în oraș din Europa. Hotelurile din Atena sunt deosebit de bune, cu o mulțime de locuri mici, pentru familii, – dormitoare alese și tip boutique.

Lisabona, Portugalia

În timp ce frumoasa capitală portugheză este cunoscută pentru restaurantele sale premiate, călătorii încă pot lua masa la un preț mic – după Atena, este cel mai ieftin oraș pentru o masă cu trei feluri.

Klagenfurt, Austria

Klagenfurt este unul dintre cele mai accesibile orașe din Austria de vizitat (mesele principale costă în jur de 6 EUR; piața fermierilor de pe Benediktinerplatz este un loc grozav pentru chilipiruri locale), iar decorul său spectaculos de pe malul de est al lacului Wörthersee îl face unul dintre cele mai pitorești. Iunie este perioada cea mai ieftină pentru a merge, înainte ca mulțimile de vară și înotătorii sălbatici să coboare pe malul apei.

Kaunas, Lituania

Vilnius a fost de mult în fruntea listelor cu cele mai ieftine locuri pentru a merge în vacanță, dar Kaunas, situată în vest, este și mai puțin costisitoare, iar la începutul acestui an a fost desemnată drept una dintre Capitalele Culturale Europene din 2022 pentru muzică, artă și teatru. Festivalul său anual CityTelling găzduiește o mare varietate de spectacole și expoziții care plasează moștenirea evreiască a orașului în centrul atenției, iar accesul la majoritatea evenimentelor este gratuit, în timp ce camerele de hotel de patru stele costă doar 60 EUR pe noapte. Pentru cele mai bune priveliști ale orașului baltic, un funicular pe dealul Aleksoto va costa doar câțiva euro. Cel mai bun chilipir din oraș? Spurgos (sau gogoși) de 0,75 EUR de la Spurginė.

Riga, Letonia

Riga este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa, urmat aproape de Dublin pentru cultură și Atena pentru cazare. Pornește la plimbare printre aleile înguste ale fermecătoarei zone vechi ale orașului, găsește samsa de 2 EUR pentru prânz la piața centrală acoperită situată în hangarele Zeppelin transformate, urmărește muzică live gratuită în Dome Square și vezi arhitectură uimitoare, cum ar fi Casa punctelor negre (€ 6 intrare) și Poarta medievală suedeză. Dar una dintre cele mai subestimate moduri de a vedea Riga este pe apă – închiriază o placă de paddleboard pentru doar 15 EUR pe malul râului Daugava.

Berat, Albania

La fel ca trulli din Puglia sau clădirile albastre din Chefchaouen, casele albe otomane de neuitat din Berat sunt total unice în existența lor colectivă și impactul vizual. Camerele simple și tradiționale din interior oferă, de asemenea, o modalitate foarte accesibilă de a sta aici, deoarece multe sunt pensiuni sau hoteluri administrate independent. Urcă-te pe străzile abrupte pietruite pentru a vedea Castelul Berat din secolul al XIII-lea (intrarea este gratuită) și admiră „orașul cu o mie de ferestre” din vârf.

Brașov, România

O alternativă mai ieftină față de București (care este încă, după standardele europene, un preț incredibil de bun), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în vârful Muntelui Tampa costă doar 20 de lei pentru vederi aeriene ale acoperișurilor roșii cărămizi, în timp ce touroperatorul local Walkabout oferă un tur gratuit pe jos în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântână din Piata Sfatului. Luați delicatese locale kürtőskalács (un „tort de horn” acoperit cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie de la taraba din apropiere.

Așteptăm pozele voastre din călătoriile din Europa pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!