Sfaturi de calatorie  »  Cum ne pregatim masina de sezonul cald?

Cum ne pregatim masina de sezonul cald?

Cum ne pregatim masina de sezonul cald?

Aparitia primilor ghiocei pentru noi inseamna un singur lucru: A venit Primavara! Iar odata cu ea si dorinta de a face bai de soare in adierea vantului caldut care parca ne trezesc din amorteala iernii. Negresit, gandul ne este acum la ce locuri putem vizita pentru a ne bucura de farmecul lunii martie.

Ce urmeaza? Pregatirea masinii, desigur!

Pentru ca este un aspect esential inainte de a porni la drum, fie el lung sau scurt, am pregatit pentru voi cativa pasi care descriu cum ne asiguram ca masina este gata pentru sezonul cald.

INSPECTATI, ROTITI SI ALINIATI-VA ANVELOPELE

Alinierea si rotirea anvelopelor dupa perioada iernii rezulta in siguranta sporita si prelungeste durata de viata a cauciucurilor.

VERIFICATI STERGATOARELE DE PARBRIZ

Este recomandat sa schimbam stergatoarele in functie de anotimp, mai cu seama inainte de apropierea sezonului ploios. In acest fel vizibilitatea este imbunatatita, iar riscul de accidente este redus.

BATERIA MASINII NECESITA SI EA O REVIZIE

Dupa o iarna geroasa si lunga, durata de viata a bateriei dvs. poate fi scazuta. Majoritatea service-urilor auto ofera o inspectie gratuita a bateriei.

ASIGURATI-VA CA ATI SCHIMBAT LICHIDELE MASINII

Suplimentati si umpleti toate lichidele masinii, in special cel al stergatoarelor de parbriz care in timpul iernii se goleste rapid.

CARE ESTE STAREA MASINII SUB CAPOTA?

Inspectati curelele, furtunurile si filtrele de aer. Daca rezulta ca sunt fisurate sau deteriorate in vreun fel, este indicat sa le duceti la reparat. Ca pregatire pentru vremea calda, este recomandat ca filtrele de aer sa fie curate si sa functioneze corect.

Speram ca v-a fost spre folos, iar vorba “calatorului ii sade bine cu drumul” sa va gaseasca acolo unde va doriti sa fiti la inceput de primavara.

Daca toate aceste pregatiri va obosesc, puteti oricand opta pentru inchirierea unei masini aici sau pentru un mini lease, noul nostru serviciu pentru companii, aici.

Pentru orice destinatie ati opta, in tara sau in strainatate, Enterprise va asteapta cu masina potrivita pentru voi, in peste 9500 de locatii internationale, pe care le gasiti accesand acest link.  Pentru abonatii la newsletterul nostru, am pregatit o reducere de 25% la prima inchiriere.

Oricand doriti, ne puteti face o recomandare de calatorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!