Sfaturi de calatorie  »  5 idei de roadtrip în țară

5 idei de roadtrip în țară

5 idei de roadtrip în țară

În condițiile actuale, una dintre cele mai sigure opțiuni de călătorie rămâne aceea a unui roadtrip în țară. Am dat de multe ori ”skip” ocaziilor de a explora mai mult locurile și peisajele frumoase din România, însă acum e cea mai bună ocazie pentru a ne reconecta cu ele. Și pentru că măsurile de siguranță rămân în continuare prioritare, recomandarea noastră stă în a porni la drum cu o mașină închiriată, extrem de sigură. Să vedem unde:

Delta Dunării

Deși este o destinație arhicunoscută, adăugăm Delta Dunării pe lista locurilor pe care oricine ar trebui să le viziteze măcar o dată. Delta nu doar că e înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar pe lângă peisajele superbe de aici pe care nu trebuie să le ratezi, vei găsi în zonă și 30 de habitate protejate la nivel european. Pentru cei care își doresc să exploreze Delta în amănunt, recomandăm ca opțiune de cazare Green Village 4* Resort, un complex potrivit atât aventurierilor, cât și celor care își doresc o mică pauză de la viața agitată.

Gura Portiței

Dacă tot ești în apropierea Deltei, poți să te retragi aici și la Gura Portiței, o plajă încă sălbatică și puțin populată de turiști, însă un loc cu potențial mare, fiind numită de vizitatori ”un mic colț de rai”.

Viscri, Brașov

Viscri a fost numit unul din cele mai frumoase sate din România, de aici și numărul mare de vizitatori curioși de lucrurile pe care are să le ofere micul ținut transilvănean. Aproximativ 30.000 de turiști români și străini îl vizitează anual, fiind listat și în Patrimoniul Mondial UNESCO ca loc protejat, grație bisericii fortificate aflate în zonă. Viscri e perfect pentru cei care își doresc să retrăiască o experiență rurală autentică, de la cazare până la mesele oferite de localnicii de aici.

Oradea

O opțiune tot mai preferată de turiști în materie de destinații urbane este Oradea. Centrul orașului, recent reabilitat, e foarte ofertant în clădiri instagramabile în stilul Art Nouveau, orașul având și numeroase obiective turistice. Dacă plănuiești un roadtrip aici, nu uita să pui pe lista cu locații de vizitat și Cetatea Oradea sau Aquapark-ul Nymphaea și Băile Felix.

Valea Vaserului

Încheiem lista recomandărilor noastre cu un loc aflat în inima Maramureșului, la granița cu Ucraina. Odată ajuns aici, poți încerca o plimbare cu Mocănița pe Valea Vaserului, într-un traseu care pornește de la altitudinea de 400 de metri și străbate pădurile virgine din vecinătate, într-o zonă sălbatică și superbă, fără alte drumuri de acces.

Un lucru e cert: fiecare destinație aduce noi experiențe de neuitat. Dacă ai fost sau plănuiești să pornești într-un roadtrip vara aceasta, lista de destinații rămâne deschisă. Spune-ne ce locuri minunate din țară ai pe listă, să îi inspirăm împreună și pe alții.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!