Sfaturi de calatorie  »  Ce delicii încercăm în Belgia?

Ce delicii încercăm în Belgia?

Ce delicii încercăm în Belgia?

Una dintre marile plăceri dintr-o vacanță este oportunitatea de a încerca gastronomia locală! Belgia este un melanj de culturi și stiluri, unde sigur vei găsi ceva pe placul tău. Nu degeaba cartofii prăjiți, vafele dulci și ciocolata lor sunt cunoscute pe tot mapamondul! 

Ți-am pregătit câteva din cele mai iubite localuri, la care neapărat trebuie să ajungi măcar o dată! Poți ajunge cu ușurință în toate aceste locuri cu un autoturism, rezervat prin Enterprise.

Moules Frites: Midii gătite în bere

Această mâncare tradițională din Belgia conține midii gătite fie în vin alb și bulion de legume clasic, fie în bere tradițională belgiană. Sunt absolut delicioase și se servesc de obicei cu cartofi prăjiți, scufundați în sosul midiilor. Nu poți rata acest mix! Cel mai cunoscut loc este De Rooden Hoed, în Anvers.

Cartofi belgieni

Cartofii prăjiti sau așa-numiții “french fries” (deși nu vei găsi belgieni care să îi numească așa) nu lipsesc din niciun prânz belgian. Versatili și delicioși, aceștia pot fi serviți cu orice sos, mai ales cu maioneză cu piper negru, preferata localnicilor. In Bruxelles, vei găsi multiple camionete unde turiștii servesc pe stradă această gustare, dar cele mai recomandat punct este Maison Antoine, lângă Piața Centrală.

Vafele belgiene

Vafele sunt desertul preferat al belgienilor. Acestea sunt dintr-un aluat moale și dulce, mereu acoperite cu ciocolată, smântână și fructe proaspete. Se găsesc aproape peste tot, multe locuri având abordarea proprie și rețete interesante! Evitați toppingurile suplimentare pentru a obține gustul dulce pur al vafelor. Încearcă Chez Albert în Bruges sau Waffle Factory în Bruxelles.

Ciocolata belgiana

Nu avem cum să omitem ciocolata belgiană din această listă. Produsă încă din secolul al XIX-lea, reprezintă o parte importantă a economiei și a bucătăriei belgiene. Pralinele și trufele sunt de neuitat, cu gust cremos și intens! Savurarea acestor delicii în țara lor de origine este cu siguranță unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Belgia. Noi îți recomandăm să nu ratezi Pierre Marcollini și Atelier Sainte Chaterine, în Bruxelles.

Oricând doriți, ne puteți face o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!