Sfaturi de calatorie  »  Valentine’s Day getaway – o aventura in natura!

Valentine’s Day getaway – o aventura in natura!

Valentine’s Day getaway – o aventura in natura!

Dupa un sezon plin de liniste si relaxare ce poate fi mai placut decat… putina distractie? Daca in timpul sarbatorilor ai fost precaut si ai practicat distantarea fizica, poate ca acum ai vrea sa iesi cu jumatatea ta, dar n-ai idee unde. E ok! Noi venim in ajutorul tau! Ti-am pregatit un itinerar intreg cu locuri deosebite si neasteptate, potrivite pentru weekend-ul de Sf. Valentin si nu numai…

Pornim la drum spre Ilfov!

(32 de km fata de Bucuresti)

De la celebrul Lac si pana la Padurea din Snagov, Balotestiul este plin de locatii perfecte pentru cuplurile care doresc sa se bucure de natura si in acelasi timp de istoria vasta a Romaniei.

Manastirea Cernica, inconjurata de o vedere splendida, a fost construita in secolul XVII de catre Radu Serban, fiind ctitorita de Mihai Viteazul si este una din cele mai celebre atractii turistice din aceasta regiune.

Una dintre locatiile top mai este este si Edenland Park, deschis tuturor celor ce isi doresc o mini-vacanta linistita in mijlocul naturii. Vei fi inconjurat de o imensa padure, departe de zgomotul orasului si – best part – ai propria ta cabana, exact ca in povesti (si chiar exista o cabanuta numita „Casuta din povesti”).  Nu vei fi singur insa! O sumedenie de animale, de la capre, veverite si pana la lame si camile vor fi acolo gata-gata sa te intampine.

Facem o oprire la Brasov

(170 km fata de Bucuresti)

Nu putem sa nu mentionam Brasovul, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Biserica Neagra este pe primele locuri cand vine vorba de atractii turistice: este una dintre putinele biserici cu arhitectura gotica din Romania, iar constructia sa a durat peste 100 de ani!

Daca doresti sa poposesti prin apropierea Brasovului iti recomandam cu caldura sa vizitezi Strada Sforii – una din cele mai inguste strazi din Europa, insa destul de incapatoare pentru o plimbare in doi. Initial ea a fost contruita special pentru pompieri, fiind mentionata prima data in documente datand din secolul XVII.

Alte atractii? Turnul Alb si Turnul Negru, ce se afla fix la baza muntelui, Pietrele lui Solomon, si nu in cele din urma Bastionul tesatorilor!

Urmatorul loc pe itinerar este Harghita!

(290 km fata de BucurestiCheile Bicazului, Lacul Rosu si lacul Sfanta Ana, Minele de Sare – sa continuam oare? Harghita este plina peste poate de peisaje naturale mirifice ce iti vor reimprospata dorinta de a explora! Minele de Sare sunt renumite pentru beneficiile lor medicale si sunt intr-adevar o minunatie a Romaniei ce trebuie vazuta macar o data in viata, iar Lacul Rosu ne ofera un peisaj formidabil.

Daca doresti sa te opresti pentru o mica pauza, cabanele in stil futurist din Hunnia sunt perfecte pentru tine! Acest complex este pozitionat in Vlahita, Harghita, iar toate cabanutele sunt construite in jurul unui restaurant cu specific asiatic, pentru toti pasionatii de gastronomie.

… si poposim la Alba Iulia

(353 km fata de Bucuresti)

… apropo de plimbari si drumetii – ai mers vreodata pana la Ghetarul de la Scarisoara? Daca nu, trebuie neaparat! Este unul din cele mai interesante locuri din Romania, cea mai veche gheata datand de aproape 4.000 de ani.

Daca preferi in schimb arta si locatiile mai elegante, Citadela Alba-Carolina si Muzeul National al Unirii sunt perfecte pentru tine si iubitul/a tau/ta.

Ultimul, dar nu cel din urma este Clujul!

(490 km fata de Bucuresti)

Capitala culturii, si pe buna dreptate! Clujul este unul dintre acele locuri ce va ramane intotdeauna in inima ta. Celebra padure Hoia este renumita pentru activitatile sale paranormale, deci daca tu si jumatatea ta iubiti filmele de groaza sau suspansul, merita vazuta.

Gradina Botanica Alexandru Borza, Biserica Sf. Mihai, Parcul Cetatuia si Muzeul Entnografic sunt niste locatii incredibile de vizitat; daca nu ai avut pana acum ocazia, hai cu noi, let’s go & sightsee!

Ce spui, esti gata sa planifici urmatoarea iesire in doi acum? Daca da, vino si descopera gama noastra de automobile ce te vor duce in vacanta ta de vis, oricat de departe si pe orice vreme sau teren. Pentru orice intrebari sau detalii, nu ezita sa ne contactezi pe site-ul nostru sau pe canalele noastre de social media: Facebook, LinkedIn si Instagram.

Pana data urmatoare iti uram cu drag un Sf. Valentin de neuitat!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!