Destinații de hiking pe care să le descoperi cu mașina
Tot mai mulți oameni folosesc activitatea de cățărat pe munte ca o formă de deconectare și întoarcere la natură. Unii o practică ca stil de viață și și-au format deja un obicei din asta, alții sunt mai degrabă interesați de peisajul acela frumos din vârf.
La noi în țară există numeroase zone pentru drumețiile monante, de la trasee ușoare, pentru începători, până la cele de dificultate medie sau mare. Și pentru că uneori aceste trasee încep din puncte-cheie greu accesibile altfel decât cu mașina, recomandăm și un roadtrip până la punctul de plecare care să vă facă excursia și mai incitantă!
Deci, ce trasee montante recomandăm?
Izvorul Muntelui – Cabana Dochia
Este un traseu pentru începători în Carpații Orientali, cu durata de aproximativ 4 ore, care trece prin Curmătura Lutul Roșu. După o perioadă de urcat prin pădure, la jumătatea traseului se află Vârful Toaca, iar un loc potrivit pentru un mic popas este Piatra cu apă. E un traseu care se parcurge ușor, potrivit în orice anotimp.
Poiana Pelegii – Gura Apei
Tot din seria traseelor ușoare, recomandăm drumeția din Munții Retezat, prin drumul forestier care trece prin albia Socului până la Socul Stănuleților și este marcat cu bulină albastră. Chiar dacă vorbim tot de un traseu ușor, acesta nu este recomandat pe timp de iarnă deoarece condițiile meteo nefavorabile i-ar putea pune în încurcătură pe începători.
Satul Ghețari – Peștera Scărișoara
În satul Ghețari din județul Alba poți ajunge ușor cu mașina pentru a continua traseul pe jos până la Peștera Scărișoara. Vorbim de un traseu lejer de 30 de minute, prin pădure, care te va duce până la cel mai mare ghețar subteran din lume fără să te priveze de peisajele superbe ale locurilor.
Bușteni – Valea Jepilor Mici – Cabana Caraiman – Cabana Babele – Hotel Peștera
Trecând acum în registrul traseelor dificile, îl aducem pe listă pe cel care pornește de la Fabrica de Hârtie din Bușteni și ajunge la Hotel Peștera. Drumul are ca punct principal Valea Jepilor Mici, o porțiune de drum destul de dificilă, cu teren accidentat în care e recomandat să ai echipament adecvat. De obicei traseul e parcurs în aproximativ 6 ore.
Pasul Rotunda – Pasul Șetref
Pentru cei cu adevărat pasionați de adrenalină și peisaje montane, traseul de la Pasul Rotunda până la Șetref este un drum de 56 de kilometri care poate dura chiar și până la 24 de ore, cu o coborâre de la 1284 m la 818 m altitudine, cu posibil popas la Cabana Rotunda.
Tu ești echipat de munte și dornic de aventură, noi ți-am pregătit mașina perfectă care să te ducă la punctul de plecare în drumeție, totul pare perfect! Te așteptăm la oricare din punctele noastre de ridicare să alegi ce mașină vei închiria pentru excursia ta!