Sfaturi de calatorie  »  Ce delicii mâncăm în Budapesta?

Ce delicii mâncăm în Budapesta?

Ce delicii mâncăm în Budapesta?

Nu numai că Budapesta este o destinație la îndemână românilor datorită proximității, dar este și de o complexitate gastronomică absolută! Vei găsi o bucătărie diversa, ce însumează stiluri din multiple zone culturale. 

Nu este de mirare că vei descoperi și multiple restaurante cu stele Michelin, dar și localuri simple, stradale, cu mâncare extraordinară! Bucură-te de un oraș cosmopolit cu arhitectură superbă, în timp ce guști cea mai gustoasă mâncare! Nu îți face griji, ne ocupăm noi de recomandări!

Ca să te poți plimba fără grija schimbatului mijloacelor de transport, îți recomandăm să închiriezi un autoturism!

Goulash

Ce poate fi mai bun dupa o plimbare în Centrul Vechi al Budapestei, daca nu un goulash delicios? Un preparat apreciat în toată lumea, acesta reprezintă o supă de vită bogată, de multe ori de textura unei tocănițe, unde gustul de carne se împletește cu cel al legumelor, alături de boia dulce. Toate localurile au o versiune proprie a rețeiei, însă noi îți recomandăm să încerci versiunea tradițională în restaurante precum Szaletly, Bestia sau Fakanal, toate în zona centrală a orașului, aproape de muzee!

Lángos 

Nu poți veni în Budapesta fără să încerci plăcinta lor tradițională! Pe cât este de simplă, pe atât este de bună! Este una dintre cele mai populare mâncăruri stradale din Budapesta. Acest aluat delicios este prăjit în uleii și servit cu o varietate de toppinguri. Cel mai des îl vei găsi cu brânză și smântână, la care se mai adaugă uneori sos de usturoi. Poți găsi și  lángos dulci cu gem sau cremă de ciocolată. Îți recomandăm să încerci localurile Zrny și Langosom.

Kürtőskalács

Kürtőskalács este desertul favorit al tuturor! Aluatul este asemănător cu cel al cozonacului, însă ce îl face diferit este forma cilindrică a acestuia. După ce este scos de pe vatră, acesta se pudrează cu zahăr și scorțișoară, iar aroma este incredibilă! Vei găsi multiple variante, chiar și cu înghețată în interior. Vei găsi multe chioșcuri unde îți vor prepara desertul pe loc. Noi îți recomandăm zona Pieței Centrale!

Tort Dobos

Acest deliciu este servit în toate cafenelele și brutăriile din Ungaria și este dulcele preferat la aniversări sau nunți. Tortul este forrmat din 7 straturi de blat pufos acoperit de caramel, între care vei găsi crema incredibilă de ciocolată și nuci caramelizate. Se spune că a fost inventat de patiserul Jozsef C. Dobos și a fost servit pentru prima dată Regelui Franz Joseph I și Reginei Elisabeta la Budapesta în 1885. Noi îți recomandăm să îl încerci la Cafe Gerbeaud.

Dacă după aceste mese minunate nu știi încotro să te îndrepți, noi îți recomandăm să citești și recomandările noastre despre activitățile de neratat în Budapesta, aici.

Cauți mai multă inspirație? Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!