Sfaturi de calatorie  »  Trasee cu mașina senzaționale pentru următoarea ta vacanță

Trasee cu mașina senzaționale pentru următoarea ta vacanță

Trasee cu mașina senzaționale pentru următoarea ta vacanță

O călătorie cu mașina ne oferă o libertatea unică în timp ce explorăm peisajele minunate ale Europei, mâncărurile și băuturile regionale delicioase și cultura și istoria locală fascinante.

Peloponez, Grecia

Început: Corintul antic. Sfârșit: Nemea. Distanță: 635 km

Istoria și legenda se întâlnesc pe această peninsulă muntoasă, unde veți găsi temple clasice, palate miceniene, orașe bizantine și cetăți venețiene. Combinat cu vârfuri dramatice și chei adânci, care fac loc mărilor turcoaz și plajelor pustii, este un loc glorios pentru o excursie cu mașina. În colțul de nord-est al peninsulei se află Corintul antic, un oraș preponderent roman, adăpostul lui Jason al Argonauților, hoțul Lânei de Aur. De aici, puteți parcurge un traseu care combină orașe istorice, fortificate, cu plaje și unele dintre cele mai interesante crame din Grecia. Îndreptați-vă spre sanctuarul lui Zeus de la Nemea, Micenele de pe deal sau Epidavros de coastă, cu teatrul său din secolul al IV-lea î.Hr., una dintre cele mai bine conservate structuri grecești antice din țară. Apoi treceți în buclă de orașul bizantin Mystras, din vârful muntelui, Olimpia antică, adăpostul jocurilor originale, și Cheile Lousios, unde veți găsi Mănăstirea Prodromou de pe stâncă.

Costa Brava, Spania

Început: Girona. Sfârșit: Girona. Distanță: 190 km

Combinând ruinele grecești și romane cu orașele medievale, excentricitățile lui Salvador Dalí și o coastă sălbatică și accidentată, Costa Brava din Spania este o destinație fascinantă și eclectică pentru o călătorie cu mașina. Începeți prin a explora nucleul medieval deluros al Girona, cu rețeaua sa de alei și biserici în stil romanic, gotic și baroc. De aici, este o excursie ușoară către Besalú, străzile sale medievale uimitor de bine conservate se întinde în jurul frumosului Pont Fortificat (Podul Fortificat) din secolul al XI-lea. Îndreptându-te spre est, spre Figueres, lucrurile devin cu siguranță mai bizare la Teatre-Museu Dalí, un omagiu trippy adus eroului local și artistului suprarealist. Dalí și-a petrecut viața mai târziu în apropiere, în Port Lligat, lângă Cadaqués, un sat văruit în alb, cu un port frumos și o atmosferă boemă. La sud de-a lungul coastei se află ruinele extinse ale orașului grec Empúries și vecinul său roman de mai târziu, în timp ce în interior se află Castell de Púbol, un castel din secolul al XIV-lea care a fost darul lui Dalí soției și muzei sale, Gala.

Hvar, Croația

Început: orașul Hvar. Sfârșit: Jelsa. Distanță: 35 km

Apărată de iliri, greci, romani, bizantini și venețieni, Hvar a fost de multă vreme o destinație căutată. Zidurile medievale cu o fortăreață spaniolă impunătoare înconjoară orașul vechi, ale cărui străzi de marmură sunt mărginite de palate elaborate gotice și renascentiste. În plină vară, Hvar atrage un jet set internațional, de petrecere, dar în afara vârfului este un loc magic care acționează ca poarta perfectă către apele cristaline și satele liniștite.

Îndreptați-vă spre Stari Grad de pe coasta de nord, un oraș mai liniștit situat pe un golf cu potcoavă, pentru a vizita Câmpia Stari Grad, un peisaj cultural Unesco ale cărui ziduri de piatră și terase de măslini și struguri au fost amenajate de grecii antici. Parcurgeți drumurile de țară printr-un mozaic de lavandă și rozmarin pentru a descoperi plaje izolate și golfuri ascunse, foste sate de pescari colorate, cum ar fi Vrboska sau Jelsa, și unele dintre cele mai bune crame din Croația.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!