Sfaturi de calatorie  »  Un drum lung până în Nordul Europei

Un drum lung până în Nordul Europei

Un drum lung până în Nordul Europei

Când este prea devreme să ne gândim la Crăciun? Căci noi deja am deschis calendarul și am început să facem socoteli. Așa ne-am adus aminte și de Moș Crăciun și de satul lui din Rovaniemi, Finlanda.

Oare acolo au început pregătirile? În acest articol îți propunem să pornești la drum lung către Europa de Nord. Te rugăm să ne dai de știre dacă îl găsești pe Moș Crăciun acasă.

Copenhaga

Orașul celor patru anotimpuri (într-o zi petrecută în acest oraș poți experimenta toate cele 4 anotimpuri) și al Micii sirene te va fermeca pe loc.

În Havn (înainte de a fi Copenhaga) vei găsi 2 dintre cele mai bune restaurante din lume, Grădinile Tivoli cu cel bun roller coaster din Europa (coasterul Vertigo – desemnat în 2014), statuia Mica Sirenă (oferită cadou orașului de Carl Jacobsen, tatăl berii Carlsberg), Castelul Kronburg (zice-se castelul lui Hamlet, din opera lui Shakespeare) și Christiania, cel mai liber loc din Europa.

Cartierul hipsteresc al Copenhagăi oferă un loc pentru galeriile de artă și pentru vânzătorii de muzică reggae deopotrivă. Nyhavn, cartierul portuar care apare pe coperta tuturor ghidurilor turistice, este inima și sufletul Copenhagăi, cu multitudinea de restaurante, baruri și locuri de promenadă.

Stockholm

Ne apropiem de satul lui Moș Crăciun, înaintând în Nordul Europei. Orașul insular Stockholm sau “Veneția Nordului” te va convinge să revii, cu siguranță. Gamla Stan, centrul vechi al Capitalei Scandinaviei, este primul obiectiv turistic pe care este musai să-l bifezi la orice vizită.

Căsuțele care par să fie făcute din turtă dulce te invită la lungi sesiuni foto și multe dintre ele sunt gazda unor cafenele în care vei găsi delicioasele prăjituri cu scorțișoară și un popas pentru Fika. Muzeul Vasa, în care vei putea admira vasul de luptă cu același nume, recuperat după scufundarea lui din 1628.

Și dacă ai ajuns până aici, îți recomandăm să dai o fugă și până la Sigtuna, primul oraș al Suediei, situat la 1 oră de Stockholm. Clădirile vechi, din lemn, construite după tipicul scandinav, fac ca acest oraș să pară un muzeu etnografic.

Oslo

Cuvântul de ordine în Oslo este pădurea. Înconjurat de păduri, orașul acesta este locul perfect pentru iubitorii de drumeții. Parcul Vigeland este un obiectiv turistic popular din Capitala Norvegiei.

În Vigeland poți admira 200 de sculpturi din bronz, granit și fontă. Băiatul furios (Sinnataggen), Monolitul (Monolitten) și Roata Vieții (Livshjulet) sunt printre cele mai cunoscute piese. Iar orice vizită în Oslo trebuie să incluldă o plimbare pe zona de promenadă din fața Operei de Stat.

Helsinki

Primul obiectiv turistic pe care e musai să-l vizitezi se află în afara orașului! Suomelinna este o fortificație construită pe una din insulele arhipelagului din jurul orașului Helsinki, în secolul XVIII. Suomelinna este, pe bună dreptate, înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO.

Dacă vreți să vedeți cum trăiau nordicii acum câteva secole, vă invităm la Seurasaari, un Muzeu al Satului nordic. Amenajat în 1909, muzeul are acum peste 80 de construcții aduse din diferite zone ale Finlandei.

Rovaniemi

Am ajuns și acasă la Moș Crăciun, în Laponia. Rovaniemi este situat în nordul Finlandei, foarte aproape de Cercul arctic.

Aici puteți vedea și Aurora Boreală, nu doar locul în care Moș Crăciun le scrie celor mai cuminți copii.

Bucură-te de un drum lung până la Moș Crăciun cu mașina potrivită, muzica preferată și o selecție de gustări (nu uita să păstrezi ceva și pentru Rudolf). Dacă te întâlnești cu Moș Crăciun te rugăm să ne dai de veste pe  Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!