Sfaturi de calatorie  »  Anul acesta pune si Dobrogea pe lista ta de calatorii

Anul acesta pune si Dobrogea pe lista ta de calatorii

Anul acesta pune si Dobrogea pe lista ta de calatorii

Daca pe timp de vara toate masinile par ca au fixat GPS-ul “to the beach”, vom incerca sa gasim cateva motive sa vizitezi Dobrogea si in celelalte sezoane.

Delta Dunarii

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii iti poate oferi o vacanta in Rezervatie si la mare. Poti alege o destinatie in care poti ajunge direct cu masina sau asezari mai retrase in care va trebui sa faci transferul cu barca.

Pentru o sesiune de pescuit iti recomandam sa urmaresti cand este perioada de prohibitie, atunci fiind interzis si pescuitul sportiv (“catch and release”).

Primavara poti urmari ritualul pasarilor aflate in sezonul de imperechere, poti face plimbari cu caiacul printre plauri sau te poti bucura de plimbari pe plaja din Sulina sau pe cea din Sfantu Gheorghe. Vara te poti de prezenta a catorva sute de specii de pasari si de plimbari lungi cu barca pe canalele Dunarii pe lacuri sau in largul Marii Negre.

Poti pune pe lista rezervatii protejate: Padurea Letea, Padurea Caraorman, poti face sesiuni foto in apropiere de insula Sacalin, in Crisan, la Gura Portitei sau in frumosul sat Jurilovca.

Toamna poti vedea sute de pasari care se pregatesc de Marea Migratie, care traverseaza cerul Deltei Dunarii in drum spre sudul Europei sau care sosesc in Delta din Nordul Europei pentru iernat.

Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei este o zona strict protejata. Aceasta poate fi accesata cu masina, fiind situata in judetul Constanta, in apropiere de orasul Navodari. Zona este cunoscuta pentru formele de relief carstice foarte aratoase (cheiuri si abrupturi calcaroase), pentru pesterile La Adam si Gura Dobrogei si pentru zonele intinse de pajiste in care simpaticii harciogi care isi fac mereu aparitia.

Cu putin noroc, aici poti admira pasari sfioase care rar se lasa vazute: pescarasul albastru, gasca cu piept rosu, dumbraveanca, prigorie, sfranciocul rosiatic sau ciocanitoarea verzuie.

In drum spre Cheile Dobrogei poti face cateva opripri pentru vizite arheologice la Cheia (unde sunt asezari din Neolitic), in Cogealac (unde poti vedea situri arheologice din perioada romana) sau la Casian, unde poti admira amfiteatrul natural cu inscriptii rupestre.

Pregateste-te de o excursie inedita in aceasta zona, care te va face sa uiti de zumzetul traficului urban.

Muntii Macinului

Desi inaltimea nu-I recomanda (cel mai intalt varf are 467 m), Muntii Macinului sunt cea mai veche formatiune muntoasa din tara. Muntii pot fi accesati din comuna Greci sau din orasul Macin.

Aici veti gasi trasee pentru cicloturism, pentru drumetii sau pentru turism ecvestru (Valea Jijilei, Culmea Pricopanului, Varful Crapcea, Cozluk, Dealul cu drum, Tutuianu, Valea Vinului sau Povestile Macinului). Zona este o atractie si pentru iubitorii de amfibieni si reptile).

Doar aici poti admira padurea de fag dobrogean (unica in lume), bujorul dobrogean, Sfinxul dobrogean (o formatiune stancoasa asemanatoare cu Sfinxul din Bucegi), balaurul dobrogean (un sarpe de aproximativ 2,60 metri lungime).

Si aici pot fi urmarite pasarile in drumul lor de migratie (printre care si cateva specii rapitoare).

Asteptam poze si povesti din vacanta ta din Dobrogea pe canalele de Social Media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!