Sfaturi de calatorie  »  Glamping in Romania

Glamping in Romania

Glamping in Romania

Uneori ne dorim sa fim chiar acolo, pe plaja, unde se sparg valurile sau la poalele muntelui si sa beneficiem de toate facilitatile unui hotel. De curand a aparut si in Romania un nou concept care le imbina pe cele doua: glamping. Cazarea la corturi amenajate ca un hotel de 4* sau 5* in locuri in care un hotel nu ar putea fi construit.

In acest articol am ales cateva astfel de locuri pe care le puteti vizita in aceasta vara.

Sunrise Glamping Retreat, Masivul Fagaras (jud. Arges)

Situat la poalele masivului Fagaras, Sunrise Glamping Retreat se afla in Bradulet, judetul Arges. Toate corturile sunt dotate cu paturi de 1 persoana sau de 2 persoane, fotolii si baie proprie. In complex veti gasi si un ciubar, o sauna, un loc de joaca pentru copi, o zona de gratar si un restaurant. In complex si in corturi accesul la WI-FI este gratuit. Parcarea este gratuita.

Dragonfly Garden, Brasov

La 3 km de centrul Brasovului este amenajat DragonFly Garden Urban Glamping. In orasul de sub Tampa va asteapta unicul glamping urban din tara. Corturi incalzite dotate cu paturi de 1-2 persoane, masa si scaune. O baie si o bucatarie sunt amenajate in exterior, cu uz comun. Complexul se afla la 3,5 de Piata Sfatului. Parcarea este gratuita.

Seagloo Glamping, Costinesti (Adults Only)

In Costinesti si-a intins panzele un glamping doar pentru adulti. Corturile sunt pozitionate cu vedere la gradina sau la piscina, adapostesc un pat pentru 1-2 persoane si ofera o baie privata. Toate corturile au si un mic patio, perfect pentru dimineti relaxante de vara. Piscina exterioara este dotata cu sezlonguri si umbrelute. Parcarea pusa la dispozitie este gratuita. Complexul este situat la 1 km de plaja si la 500 m de parcul de distractii din Costinesti.

Wegloo, Azuga

Inconjurate de padurile din Muntii Bucegi, Wegloo isi propun sa-ti ofere o experienta de poveste. La fel ca in cazul celorlalte glamping-uri, aceste igloo-uri sunt dotate cu paturi de 1-2 persoane si pun la dispozitie o baie proprie. In plus, iti ofera privelisti catre padurea salbatica, in deplina siguranta. Gazdele ne asigura ca ursii nu sunt bine veniti. Parcarea este gratuita.

Green Camp – Adventure Glamping, Vadu Oii

Amplasat la 30 km de Gura Siriului, intre Brasov si Buzau, Green Camp te invita la week-end-uri de aventura. Corturile amenajate cu terase, amplasate in gradina generoara inconjurata de padurea din preajma Lacului Siriu te invita la o experienta de glamping autentic.  Gazdele pun la dispozitie si un restaurant, un bar si o zona de hamace numai buna pentru ore lungi de leneveala. Pentru cei care-si doresc un plus de aventura sunt organizate ture de rafting pe raul Buzau, plimbari cu caiacul pe Lacul Siriu, drumetii montane, escaladare pe Via-Ferrata sau tiroliana.

Ursa Mica Glamping Resort, Ciocanu (jud. Arges)

Situat la 50 km de Predeal, la 1200 m altitudine, Ursa Mica Glamping Resort se intituleaza ca primul glamping din Romania, fiind deschis in 2016. Oaspetii resortului se pot bucura de sauna, jacuzzi si ciubare cu apa fierbinte din zona de SPA. Impreuna cu ghizi montani experimentati sunt organizate excursii in Muntii Piatra Craiului sau Muntii Bucegi, aflati in vecinatatea glampingului. Un restaurant si un bar sunt puse la dispozitia turistilor. Parcarea si WI-FI-ul sunt gratuite.

Complex Zaga Zaga, Doaga (jud. Vrancea)

Cunoscut si sub numele de Delta Siretului, Complexul Zaga Zaga te asteapta cu bungalouri, case plutitoare si o zona de glamping. In complex veti gasi si o cherhana care serveste peste crescut in pastravaria proprie, o piscina cu apa sarata, o ferma pentru animale (atractia preferata a celor mici) si o Aventura Parc. In complex sunt amenajate locuri pentru practicarea pescuitului sportiv (catch & release), terenuri de tenis si barci si hidrobiciclete sunt puse la dispozitie pentru plimbari pe lac.

Porneste la drum lung alaturi de Enterprise intr-o masina inchiriata direct de pe site-ul nostru sau de la unul dintre birourile noastre din Bucuresti si din tara.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!