Sfaturi de calatorie  »  5 destinatii pe care sa le vizitezi in apropiere de Timisoara

5 destinatii pe care sa le vizitezi in apropiere de Timisoara

5 destinatii pe care sa le vizitezi in apropiere de Timisoara

Orasul de pe Bega poarta pe strazile sale influentele Vestului. Un oras ca afara pentru care merita sa faci un drum lung cu masina si sa-i acorzi cateva zile de vizita. In acest articol ne-am propus sa redescoperim Banatul, intr-un tur virtual printre obiectivele turistice recomandate.

Timisoara

Capitala Banatului, “Orasul Parcurilor”, “Mica Viena”, Timisoara are cate ceva de oferit pentru fiecare turist care-i calca pragul. Pornind din Centrul Vechi, unde gasim Palatul Culturii (care gazduieste 4 institutii culturale: Opera Nationala Romana, Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat), Catedrala Metropolitana (care a rezistat bombardamentului din 1944) si Castelul Huniade (Muzeul Banatului). Am putea spune ca de aici a inceput Timisoara, daca luam in considerare varsta cladirii (cea mai veche din oras).

Cheile Nerei

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita sunt situate la aproximativ 160 de km de Timisoara, in judetul Caras-Severin. Formate in jurul raului Nera, cheile de formatiune calcaroasa si-au facut un loc in topul destinatiilor turistice din tara. Parcul National adaposteste 6 rezervatii natural care includ: Cheile Nerei, cascadele Bigar (despre care vom vorbi putin mai jos), Susara, Beusnita si La Vaioaga, lacuri carstice (Lacul Dracului, Ochiul Bei, Manastirea Nera. In parc pot fi practicate diverse activitati recreative: rafting, cicloturism, canoying, alpinism, tiroliana si, bineinteles, drumetii.

Cascada Bigar

Listata de site-ul “The World Geography” in topul celor mai impresionante cascade din lume, Cascada Bigar iti va rasplati drumul parcurs pana aici. Cascada este formata de izbucul Bigar, situat in Muntii Aninei. Tot aici veti gasi si pestera Bigar, care este strabatuta de apa de izvor. Acest loc a nascut o legenda in jurul a doi indragostiti despartiti de parintii fetei. Se spune ca datorita acestei legende cuplurile din zilele noastre vin aici pentru a-si pecetlui iubirea! Inca un motiv pentru a face o oprire in acest loc de poveste!

Charlottenburg

Șarlota sau Barița, cum mai este cunoscut satul Charlottenburg, este singurul sat circular din Banat. Datorita formei sale si a simetriei care domenste in acest sat, Charlottenburg a fost declarat monument istoric. Centrul satului este marcat de o fantana, care este precedata de cativa copaci, in spatele carora sunt construite casele. Initial, acestea erau construite simetric, la o distanta egala una fata de cealalta, toate avand aceeasi inaltime. Forma circulara a fost pastrata, desi casele si-au castigat, in timp, individualitatea una fata de cealalta.

Baile Herculane

Strajuita de un Hercule puternic, plasat in centrul statiunii, Herculane este pe harta domeniilor de interes inca din 153, cand a fost atestata istoric statiunea. Baile Herculane a intrat in atentia Coroanei Austriei, cand Sissi si Franz Joseph si-au construit aici o proprietate, Vila Elisabeta. Baile termale au fost o binecuvantare pentru aceasta mica asezare dintre munti, inclusa acum in diverse programe de reabilitare. Aici va puteti bucura de bai in ape sulfuroase, minerale si sarate si de sesiuni de aeroionizare naturala. Odata ajunsi aici puteti include pe lista voastra de vizite si Moara Dacilor, Calea Cernei sau Sfinxul Banatean.

Biroul nostru din Timisoara va pune la dispozitie pachete de inchiriere pe termen scurt sau lung, masini economice, de la variante sport la SUV sau chiar de tip VAN. Suntem pregatiti sa pornim impreuna la drum lung, pentru a redescoperi tinutul Banatului!

Pana la urmatoarea inchiriere, urmareste-ne pe Facebook, LinkedIn si Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!