Sfaturi de calatorie  »  Ce trebuie să știi despre închirierea unei mașini în România

Ce trebuie să știi despre închirierea unei mașini în România

Ce trebuie să știi despre închirierea unei mașini în România

Dacă iti planificii călătoria viitoare în România, indiferent dacă este din motive de business sau pentru petrecerea timpului liber, trebuie sa știi că închirierea unei mașini îți va aduce o multitudine de avantaje: planificarea timpului cât mai eficient, dar și un vehicul confortabil și accesibil adaptat nevoilor tale, care este întotdeauna la indemana ta.

În acest articol, vom aborda câteva dintre următoarele subiecte: procedura de închiriere auto la Enterprise Rent-A-Car, oferindu-ți informațiile necesare despre cum să închiriezi cu ușurință o mașină, ce tip de mașină ar fi cea mai potrivită pentru călătoria ta în România, dar și alte detalii specifice, cum ar fi limitele de viteză legală.

Aceste detalii te vor ghida în continuare către un proces ușor de închiriere a unei mașini în România, precum și câteva informații esențiale locale.

Cum poți închiria o mașină în România?

Vara și iarna sunt două sezoane aglomerate dintr-o perspectivă turistică în România. Din momentul în care te decizi să îți planifici călătoria, primul lucru pe care ai vrea să-l iei în considerare ar fi să ai un mijloc de transport sigur, o variantă foarte bună poate fi închirierea unei mașini.

Adesea, Enterprise Rent-A-Car vine cu oferte excelente, foarte diverse în ceea ce privește gama de prețuri și opțiuni pentru închirierea unei mașini. Bineînțeles, cu cât amani mai mult rezervarea pentru serviciile de închiriere auto, cu atât vei ajunge să alegi între opțiuni mai puțin rentabile.

Pașii pe care va trebui să-i urmezi pentru a închiria o mașină de la Enterprise Rent-A-Car ar fi următorii: 

  1. Completarea formularului online prin alegerea locației de unde să preiei masina, specificarea perioadei de timp în care vei avea nevoie de o mașină disponibilă, completarea varstei si să bifezi dacă vei preda masina în altă locație față de cea din care o preiei.
  2. Vei putea selecta din lista de rezultate mașina pe care dorești să o închiriezi.
  3. Cei putea selecta serviciile opționale disponibile cum ar fi scaun auto pentru copil sau un sistem de navigatie dar și altele.
  4. Vei completa formularul cu datele tale de contact și vei transmite către noi rezervarea ta.
  5. După acest pas, vom confirma disponibilitatea corespunzătoare datelor pe care le-ați solicitat.

Dacă te decizi să faci o călătorie spontană, neplanificată prin România, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la faptul că nu veți putea închiria o mașină pentru a vizita destinațiile dorite. Poți contacta întotdeauna serviciile noastre de închirieri auto non-stop.

Este important să reții că Enterprise Rent-A-Car nu oferă servicii de închirieri auto doar în Otopeni sau București, ci și în alte orașe precum Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța sau Târgu-Mureș. Personalul nostru te va putea ghida în procesul de închiriere a unei mașini, astfel încât să te poți bucura de o experiență fără probleme.

De asemenea, Enterprise Rent-A-Car iți oferă asistentă rutieră, serviciu oferit 24 de ore. Număr telefon de contact 0722.397.855.

Care este vârsta legală pentru a conduce în România?

Pentru a conduce o mașină, o motocicletă standard sau un vehicul de dimensiuni medii în România, trebuie să ai cel puțin 18 ani. De asemenea, este important sa știi că, atunci când contactezi serviciile de rent auto, trebuie să respecți regulile privind limita de vârstă stabilite individual de fiecare companie. Pentru a închiria o mașina de la Enterprise Rent-A-Car trebuie să ai cel puțin 21 ani impliniti.

Ce tip de mașină poți închiria la Enterprise Rent-a-Car?

Când este timpul să decizi masina pe care vrei să o închiriezii, este important să iei în considerare mai mulți factori care ar putea, mai mult sau mai puțin, să-ți influențeze decizia finală. În primul rând, este important să știi în prealabil dacă vei fi însoțit de prieteni sau familie în timp ce călătorești. Având în vedere acest lucru, veți găsi în flota noastră, vehicule de diferite tipuri și clase din care il poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Te-ai gândit vreodată că orice călătorie poate fi una memorabilă?

La Enterprise Rent-A-Car, poți închiria mașini din mai multe clase, astfel încât să te poți bucura de o călătorie relaxată.

Flota de mașini Enterprise contine atat autoturisme compacte cu 3 uși cat și suv-uri sau van-uri de persoane 7+1. Poți alege oricand o masina economy pentru deplasări scurte, individuale sau dimpotriva, un SUV sau un VAN cu spațiu generos pentru situațiile în care călătorești pe distanțe mai lungi, cu familia sau ai lucruri voluminoase de transportat, cum ar fi plăcile de snowboard, schiurile sau bicicletele.

Pentru familiile cu copii, îți recomandăm să iei în considerare închirierea unui vehicul mai spațios, cu o dimensiune mai mare de depozitare pentru bagaje suplimentare.

De asemenea, dat fiind faptul că cea mai mare parte a timpului tău. va fi petrecut pe drum, este important ca și mașina pe care o alegi să fie confortabilă. Opțiunile noastre din clasele Family sau Standard pot fi foarte potrivite pentru aceste criterii.

Enterprise Rent-A-Car poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a-ți echipa vehiculul închiriat cu scaun de siguranță pentru copii. Opțiunile cele mai potrivite pentru familii sunt Opel Insignia, Opel Crossland, Renault Kadjar, Ford Kuga, Dacia Duster, Opel Crossland.

Dacă decizi să călătorești cu un grup de prieteni, îți recomandăm să arunci o privire la vehiculele noastre cu 7 locuri, 5 + 2 locuri sau 8 + 1 locuri, astfel încât să vă puteți bucura de un spațiu mai mare, bine compartimentat, care vă poate oferi o călătorie relaxanta până la destinația finală. Modelul nostru recomandat de mașina din această categorie este: ​​Opel Vivaro.

Care sunt limitele de viteză la condus în România?

Limitele maxime de viteză în România stabilite prin Codul Rutier sunt:

În localităţi:

  • 50 km/h (poate fi şi o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/ora);

În afara localităţilor:

  • 130 km/h pe autostrăzi;
  • 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
  • 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.
Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!