Sfaturi de calatorie  »  5 castele de vizitat in vacanta in Romania

5 castele de vizitat in vacanta in Romania

5 castele de vizitat in vacanta in Romania

Romania este una dintre tarile din Europa si din intreaga lume, care se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase si impresionante castele. Fie ca vorbim de locatii de legenda sau incarcate de istorie, fiecare dintre aceste obiective ofera sansa unei incursiuni in trecut si a unei experiente de neuitat in urmatoarea vacanta. Asadar, am pregatit pentru voi o lista cu cele mai frumoase castele pe care trebuie neaparat sa le treceti in lista cu destinatii!

Castelul Bran

Datand de la inceputul secolului al XIII-lea, Castelul Bran impresioneaza prin istorie si prin stilul aparte in care a fost construit si este recunoscut in toata lumea pentru faimoasa asociere cu Contele Dracula, in ciuda faptului ca nu exista legaturi reale sau dovedite istoric care pot sa confirme acest lucru. Constructia se afla la 30 de km de Brasov acum mai bine de 600 de ani! Cu siguranta, acest castel se afla in randul destinatiilor favorite ale multor turisti an de an.

Castelul Corvinilor

Noi credem ca este imposibil ca in vizita in Transilvania sa nu aveti pe lista Castelul Corvinilor. Acesta a fost proiectat la sfarsitul Evului Mediu si mai apoi ridicat de Iancu de Hunedoara, astazi fiind unul dintre cele mai mari si frumoase castele din Europa. Pe blazonul familiei Corvinilor este inscriptionat un corb care tine in cioc un inel de aur, iar atribuirea acestui simbol are la baza o legenda fantastica, pe care o puteti descoperi doar daca pasiti in incaperile castelului.

Castelul Peles

Pelesul este situat in inima Carpatilor Meridionali, constructia lui incepand in 1873, la final de secol al XIX-lea. A fost desemnat ca fiind una din cele mai importante cladiri din Romania, cu o arhitectura neorenascentista de care iti vei desprinde cu greu privirile. Castelul a servit drept resedinta a primului rege al Romaniei, Carol I si este o destinatie incarcata de istorie care poate fi perfecta pentru o excursie cu prietenii sau familia.

Castelul Sturdza din Miclauseni

Castelul a fost construit de una dintre familiile romanesti bogate, printre putinele care isi permiteau sa urmeze influentele occidentale la inceputul secolului XX. Castelul Sturdza a fost construit pe domeniul Sturdza si contine o gradina impresionanta, o biserica si parcul manastirii. Este situat la 50 de km de Iasi, in nord-estul Romaniei. Astazi, Castelul gazduieste numeroase evenimente private, de la nunti pana la baluri flamboaiante cu tematica de epoca.

Castelul Cantacuzino

O adevarata bijuterie arhitecturala, Castelul Cantacuzino a fost rezidenta personala a prim-ministrului Gheorghe Grigore Cantacuzino. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, castelul a fost nationalizat si o mare parte din mobilier, bijuterii si opere de arta au fost furate. Desi o mare parte din arta furata nu a putut fi recuperata, turistii isi pot delecta privirile la Galeriile de Arta care detin numeroase opere pictate sau sculptate de artisti autohtoni si din strainatate. In 2022, Castelul a devenit faimos in toata lumea dupa ce a servit drept platou de filmare pentru celebrul serial Wednesday, parte din franciza “Familia Addams”.

Indiferent de destinatia pe care o alegeti pentru urmatoarea vacanta, Enterprise va este alaturi pentru a putea da nastere impreuna celor mai frumoase amintiri!

Pentru o reducere de 25€ la urmatoarea inchiriere, va invitam sa va abonati la newsletter-ul nostru, iar daca doriti sa impartasiti cu noi recomandarile voastre de vacanta, va asteptam pe paginile noastre de Facebook, Instagram si LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!