Sfaturi de calatorie  »  5 sate din Transilvania pentru care merită să faci un road trip

5 sate din Transilvania pentru care merită să faci un road trip

5 sate din Transilvania pentru care merită să faci un road trip

Dintre toate locurile care merită puse pe lista de „to visit″ din țara noastră, satele din Transilvania ocupă un loc fruntaș. Poate că e vorba de peisajele pitorești superbe, istoricele Biserici Fortificate sau de ospitalitatea ieșită din comun de care dau dovadă localnicii, dar cel mai probabil mixul reușit între toate acestea este elementul care atrage turiștii din țară și nu numai spre minunatul ținut transilvănean.

Lista satelor săsești care ar trebui vizitate măcar o dată în viață începe cu deja faimosul Viscri, inclus pe lista patrimoniului UNESCO datorită Bisericii Fortificate de aici. Viscri este un sat din Brașov, în comuna Bunești și un loc bogat în istorie și tradiții, de aici și numărul mare de vizitatori curioși de ce are să ofere micul ținut transilvănean. Aproximativ 30.000 de turiști români și străini îl vizitează anual. Viscri e perfect pentru cei care își doresc să retrăiască o experiență rurală autentică completă, de la cazare până la mesele oferite de localnicii de aici.

Rupea este un alt sat săsesc unde cultura își face simțită impunător prezența. Cetatea Rupea care veghează de la înălțime peste sat este una din cele mai vechi fortificații românești, atestată documentar în 1324. O vizită aici te va familiariza cu turnurile și zidurile ei impozante și cu o curte interioară care îți va aduce aminte de vremuri de care ai auzit doar în povești și legende. Cetatea este însă doar un alt element de atracție pe lângă casele vechi pline de poveste și Biserica Fortificată din zonă.

Saschiz este o comună săsească mai puțin cunoscută, situată la 20 de kilometri de Sighișoara din care fac parte satele Cloașterf, Mihai Viteazu și Saschiz, unde se găsesc ca atracții principale Biserica Evanghelică fortificată din Saschiz, Biserica Evanghelică Lutherană din Cloașterf și, respectiv, Castelul Haller construit în 1553 în satul Mihai Viteazu. Toate acestea doar oferă locurilor pline de istorie și cultură un farmec și o notă de mister în plus.

La 66 de kilometri de Sibiu un alt sat bogat în clădiri medievale și biserici fortificate își așteaptă turiștii – Biertan. Este primul sat inclus în Patrimoniul UNESCO și totodată cel în care clădirile medievale și bisericile fortificate au fost conservate cel mai bine. Un trip aici înseamnă o călătorie înapoi în timp, căci localnicii mai păstrează și în ziua de azi cu sfințenie tradiții de sute de ani.

Transilvania este una din zonele care merită explorate în detaliu. O călătorie în zonă, în locurile cu arhitectură unică, tradiții bogate, peisaje de vis și oameni calzi e recomandată oricărui pasionat de istorie, de peisaje rurale grandioase (mai ales la apus!) sau pur și simplu de ce are mai frumos țara noastră de oferit.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!