Sfaturi de calatorie  »  20 locuri de vizitat lângă Timișoara, cu mașina

20 locuri de vizitat lângă Timișoara, cu mașina

20 locuri de vizitat lângă Timișoara, cu mașina

Să fii turist în Timișoara înseamnă că vei avea nevoie de timp liber, pe care să îl dedici descoperirii orașului. Totodată, ai foarte multe locuri de vizitat pe lângă Timișoara.

În cuprinsul acestui articol, vei vedea că sunt multe locuri de vizitat în Banat și în împrejurimile lui. Gata, pornim la drum!

Descoperă Orașul de pe Bega

Înainte de toate, hai să vedem ce poți să faci în Timișoara. Orașul de pe Bega are un interesant patrimoniu cultural, ce poate fi admirat la pas. Sunt diverse tipuri de activități pe care le poți face în Timișoara, numită și „Mica Vienă” a României! În anul 2023, Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală a Europei.

Principalele obiective turistice în Timișoara sunt:

  • Piața Unirii, cu a sa splendidă înfățișare barocă;
  • Piața Victoriei, cu clădirea Operei și cea a Catedralei Metropolitane;
  • Castelul Huniade, cea mai veche clădire a orașului;
  • Bastionul Maria Theresia;
  • Parcul Rozelor;
  • Muzeul Satului Bănățean;
  • Fabrica de Bere Timișoreana, prima fabrică de bere a României.

De asemenea, dacă ești în căutarea unor activități pentru copii în Timișoara, ai câteva alternative plăcute, de la o plimbare cu vaporașul pe râul Bega sau cu Tramvaiul Turistic, la vizitarea Muzeului Apei sau vizitarea Parcului Copiilor Ion Creangă.

Sunt, așadar, multe lucruri de vizitat în Timișoara. Pe lângă atracțiile Timișoarei, sunt însă numeroase locuri de vizitat în vestul țării și zonele adiacente. În cele ce urmează, îți propunem o listă cu 20 de locuri de vizitat lângă Timișoara, cu mașina. Distanțele rutiere sunt rezonabile, mai ales că vestul țării este deservit de mai multe tronsoane de autostradă.

România turistică este frumoasă și, dincolo de destinațiile foarte cunoscute, ascunde și locuri mai putin stiute. Cu siguranță ți se vor părea surprinzătoare!

Închiriază o mașină din Timișoara

În vestul țării, infrastructura rutieră este una destul de dezvoltată, astfel, deplasările cu mașina sunt cele mai indicate pentru a explora zona. Poți opta pentru distanțe rutiere scurte, prin care să descoperi rapid împrejurimile Timișoarei, dar poți parcurge și distanțe rutiere mai lungi, care depășesc limitele Banatului, însă care ascund câteva locuri superbe. Prin urmare, închiriază o mașină din Timișoara.

De ce să alegi Enterprise Rent-A-Car

Enterprise Rent-A-Car este o companie care operează la nivel global. În România, suntem prezenți în Timișoara, dar și în alte orașe, precum Cluj, Iași, Constanța sau București. Îți punem la dispoziție mașini din clasa economy, cât și din clasa de lux. Suntem transparenți în tot ceea ce facem, prin urmare prețurile pe care le afișăm și comunicăm sunt reale, fără taxe ascunse.

Indiferent de motivul pentru care călătorești, în scop de recreere sau de afaceri, îți oferim posibilitatea de a închiria o mașină, având parte întotdeauna de servicii de calitate și consultanță personalizată solicitărilor tale.

Vizitează locurile de lângă Timișoara cu o masina inchiriata de la Enterprise Rent-A-Car. Ai libertate de mișcare și de organizare a călătoriilor așa cum îți dorești!

20 de locuri de vizitat de lângă Timișoara

Așa cum tocmai ai aflat, Timișoara este un oraș superb de vizitat pietonal. Ai o mulțime de activități, care mai de care mai interesante. Dincolo de granițele orașului bănățean, te așteaptă atracții naturale și antropice pe care merită să le cunoști. Uite care sunt cele 20 de locuri de vizitat lângă Timișoara:

1. Arad

Începem cu un oraș mare al vestului, aflat la limita dintre Banat și Crișana. Este vorba de Arad. Legat de Timișoara printr-un tronson de autostradă, până în Arad vei face circa o oră cu mașina. Prin urmare, ai toate motivele să vezi și acest oraș care, împreună cu Timișoara, formează o aglomerare urbană importantă a țării noastre. În plus, ambele sunt supranumite „Mica Vienă”. Aradul mai este supranumit, însă, și „Viena de pe Mureș”.

Stilurile baroce și neogotice ale clădirilor fac din Arad un oraș superb de privit. În topul atracțiilor turistice se află Cetatea Aradului, centrul istoric sau Bulevardul Revoluției, cu ale sale clădiri atractive din punct de vedere arhitectural.

În Arad vei găsi și un muzeu unic în România. Astfel, dacă te interesează lumea prăjiturilor, Muzeul Cofetăriei trebuie bifat și el.

2. Cheile Nerei

La 150 de kilometri de parcurs cu mașina de Timișoara, se află Cheile Nerei. Sunt o rezervație naturală din județul Caraș-Severin, care face parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Pe o distanță de aproximativ 20 de km, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou, se întind Cheile Nerei – formațiuni calcaroase de tip chei sau defileu rezultate în urma acțiunii râului Nera și a afluenților săi. Aici sunt cele mai lungi și sălbatice chei din țara noastră.

Merită să ajungi în acest loc, unde versanții abrupți sunt spectaculoși, iar potecile te vor conduce spre numeroase atracții naturale, precum Lacul Dracului, Cascada Beușnița sau Văioaga.

3. Cascada Bigăr și Valea Minișului

După aproximativ 2 ore și jumătate de condus, pe drumurile E70 și DN57, via Oravița, poți admira faimoasa Cascadă Bigăr. Aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind o cădere popularizată la nivel internațional. În ciuda prăbușirii unei bucăți din peretele de calcar al cascadei, rămâne un loc turistic pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață.

Bigăr are o legendă frumoasă și, poate, mai puțin știută. Povestea spune că o vrăjitoare i-ar fi spus în vis unei femei din zonă că va naște o fetiță, dacă va bea apă din izvorul aflat sub stâncă. I-a mai spus și că fetița nu va putea trăi dacă se va îndrăgosti de cineva. Pe măsură ce a crescut, fetița a devenit o fecioară foarte frumoasă, curtată de mulți flăcăi din regiune. Ea s-a îndrăgostit de feciorul Bigăr și, aflând această veste, tatăl ei o închide în grota din apropierea izvorului. În urma strigătelor fetei, vrăjitoarea i-a zis că poate doar să îi transforme părul frumos într-o cascadă a lacrimilor ei, al cărei vuiet de apă îl va chema pe fecior lângă ea. Fiindcă nu puteau trăi împreună pe această lume, el se va îneca și se vor întâlni pe „Tărâmul Regăsirii Dorului”. Astfel, cascada Bigăr reamintește că dragostea înseamnă și sacrificii.

În drum spre Bigăr, vei străbate pitoreasca Vale a Minișului, unde se întinde lacul Miniș. Fiind cu mașina, poți să oprești pentru câteva clipe și aici, chiar pe marginea lacului.

4. Satul Charlottenburg

Satul Charlottenburg, denumit local și Șarlota, este recunoscut ca fiind singurul sat circular din România. Se află localizat la circa 45 de km de Timișoara, în comuna Bogda din județul Timiș.

Denumirea de Charlottenburg, deși nu este una oficială, ar fi, se pare, de la Frederica-Charlotta. Aceasta ar fi fost cea de-a doua soție a lui Franz-Karl von Clary, contele care administra Banatul, ca parte a monarhiei habsburgice.

Construcția lui, demarată undeva în secolul 18, se datorează coloniștilor germani, mai exact a șvabilor. Pentru că și-a păstrat forma rotundă de-a lungul timpului, în 2016 a fost declarat monument istoric.

5. Stațiunea Băile Herculane

Străjuită de statuia impozantă a lui Hercule, Băile Herculane este un punct de interes pe hartă încă din 153, an în care a fost atestată istoric stațiunea balneoclimaterică. Luând în considerare anul, vorbim despre cea mai veche stațiune din România!

Din Timișoara, cea mai rapidă cale rutieră este pe E70, via Caransebeș. Sunt aproximativ 190 de km pe care îi ai de parcurs.

Băile Herculane au devenit cunoscute pe măsură ce împărăteasa Sissi și împăratul austriac Franz Joseph au construit aici frumoasa vilă Elisabeta, respectiv au început să valorifice o rețea impresionantă de băi termale. Izvoarele termale au fost descoperite încă de pe vremea împăratului roman Traian.

În prezent, există mai multe proiecte de revitalizarea a așezării urbane de la poalele Munților Domogled, iar o plimbare prin centrul stațiunii este chiar plăcută. Cu toate că edificiile nu mai au farmecul de altădată, aerul puternic ionizat îți va prinde bine.

Te așteptăm în comunitatea noastră, cu ponturi de călătorie și noutăți pe care le poți afla primul. Abonează-te la newsletter și beneficiază de 25€ reducere la următoarea închiriere.

6. Bucovăț – Parcul Dendrologic Bazoș

Parcul Dendrologic Bazoș este localizat în comuna Bucovăț, la circa 40 de minute de Timișoara. Dacă vrei o plimbare în natură, respectiv într-o pădure lângă Timișoara, Parcul Dendrologic Bazoș este un loc bun de recreere, fie pe jos, fie cu bicicleta.

Rezervația dendrologică Bazoș se întinde pe 60 de hectare și cuprinde Parcul Mare, Parcul American și mai multe zone destinate plantelor exotice. Aici vei găsi cea mai vastă colecție de stejari americani și carya din țara noastră. De asemenea, cel mai bătrân stejar din Timiș se află tot aici, cu o vârstă de aproape 500 de ani. În 1982, parcul a fost declarat monument al naturii.

Creatorul parcului ar fi fost contele maghiar Ludovic Ambrozy, ambasador al Imperiului Austro-Ungar în Statele Unite ale Americii. Moșia acestuia de aici cuprindea și un castel, despre care se spune că a fost dărâmat, bucată cu bucată, de locuitorii satului. Mit sau realitate, în prezent nu mai există niciun castel aici.

7. Buziaș – Colonada din Parcul Central

La aproximativ 35 de km de orașul de pe Bega se află Buziaș. Este un oraș-stațiune cu potențial balnear, însă are și câteva atracții de recreere interesante.

De exemplu, Colonada, aflată în Parcul Central, cu o lungime de 500 de metri și înfrumusețată de arhitectura bizantină. Ea a fost cerută de împăratul austriac Franz Joseph, în anul 1875, pentru împărăteasa lui, Sissi. Aceasta iubea să se plimbe prin parcul de la Buziaș și împăratul a considerat că o construcție tip colonadă îi va oferi un cadru nobil și inspirațional.

Astăzi, o plimbare prin Colonadă este relaxantă și idilică, mai ales că ai ocazia să respiri și un aer foarte ionizat. Dacă tot ajungi aici, trebuie să știi că apele minerale de la Buziaș sunt apreciate, astfel te poți bucura și tu de un tratament balnear sau câteva ore de relaxare SPA, la unul dintre resorturile din oraș.

8. Cramele Recaș

Cramele de la Recaș sunt situate la nici 30 de km de Timișoara. Zona Recașului este renumită pentru turismul viticol, căruia i s-au alăturat vinificatori de renume mondial. Așadar, în măsura în care iubești vinurile de calitate, Cramele Recaș sunt o destinație de pus pe listă. Despre existența viilor de la Recaș, cea mai veche mențiune este din noiembrie 1447.

Compania Cramele Recaș a fost înființată în 1991. Frumoasa cramă de aici a fost construită în 1945 și prezintă săli boltite aflate sub pământ.

Locația te așteaptă cu peisaje viticole, săli de degustare, povestea vinului de Recaș și modalitățile de fabricație ale vinurilor roșii, roze și albe ale unuia dintre cele mai cunoscute branduri de vinuri din țara noastră. Nu pleca la drum până nu faci o rezervare.

9. Domeniul Herneacova

Pentru timișoreni, și nu numai, domeniul Herneacova este un loc foarte căutat. Se află la circa o oră distanță de Timișoara.

Herneacova este o veche localitate a județului Timiș, ce a fost atestată documentar în anul 1349. Povestea se leagă de conacul Herneacova, construit de latifundiarul maghiar Iakabfi. Localitatea are o arhitectură rustică frumoasă și un cadru natural superb, care poate fi parcurs la pas, cu bicicleta sau călare!

Domeniul Herneacova oferă numeroase opțiuni de agrement și relaxare. Pentru câteva ore petrecute în natură, te poți bucura de facilitățile parcului de aventură de aici sau de centrul de echitație al domeniului. De asemenea, te poți plimba călare sau cu trăsura în natură.

10. Domeniile Murani

La nici 30 de km de centrul Timișoarei, se află amplasate Domeniile Murani. Ele sunt, de fapt, un centrul de agrement în natură, ideal pentru petrecerea timpului liber cu familia sau cu prietenii. Locația este relativ nouă și amenajarea este făcută cu mult gust.

Domeniile sunt situate pe o colină din satul Murani, județul Timiș. Aici poți face tot felul de activități în aer liber, suprafața totală a locului fiind de 5 hectare. Ea este împărțită în diverse zone tematice, precum tramvaie trase de cai, locuri de joacă pentru cei mici, parc de aventură, fotocornere, terase în aer liber, fermă și multe altele! De asemenea, vei putea vedea și Conacul Murani, ce datează din anul 1781. Acesta a aparținut baronului Josif Kulterer.

Prin urmare, dacă ești cu familia în zona Timișoarei, Domeniile Murani pare a fi locul potrivit pentru a-i mulțumi pe toți!

Este prima oară când închiriezi o mașină sau nu ai mai închiriat de mult una? Ți-am pregătit un ghid inchirieri auto, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru o experiență plăcută!

11. Delta Banatului – Mlaștinile Satchinez

Mlaștinile Satchinez sunt la 30-40 de minute de condus față de Timișoara. Ele sunt supranumite „Delta Banatului”, fiind o arie protejată încă din anul 1942.

Este un loc natural foarte atractiv pentru bănățeni, dar și pentru cei care nu au ajuns încă în Delta Dunării. Mlaștinile formează o rezervație naturală ornitologică, care se întinde pe 242 de hectare. Aici trăiesc peste 40% din speciile de păsări întâlnite pe teritoriul țării noastre. De exemplu, poți admira egreta, piciorongul, stârcul, dar și rața sălbatică.

Dacă cauți natură sălbatică, cu posibilitatea de a admira specii de păsări, pune pe GPS-ul telefonului sau al mașinii acest loc aparte.

12. Stațiunea Văliug

Pentru a ajunge în stațiunea Văliug, ai de parcurs undeva la 120-130 de km. Este reprezentativă pentru Munții Banatului, fiind așezată într-o zonă pitorească, pe malul Lacului Văliug. Denumirea oficială a lacului este Gozna, așadar să nu te surprindă folosirea ambelor nume.

Pădurile verde crud din jurul Lacului Văliug, sau Gozna, sunt foarte potrivite pentru drumeții și plimbări prin natură. Totodată, poți face o drumeție spre Vârful Piatra Goznei sau Vârful Semenic. De asemenea, pe Lacul Văliug te poți plimba cu bărcuțe.

Nu rata Biserica Romano-Catolică din Văliug, construită în anul 1861 de coloniști veniți din Austria. Prezintă o arhitectură exterioară și interioară deosebită, care merită admirată.

13. Satul Gărâna

Dacă tot ești în zona Văliug, satul Gărâna este la aproximativ 12 km de stațiune. Drumul județean 582 este unul foarte frumos, șerpuind prin mijlocul naturii.

Desigur, satul Gărâna are un renume internațional prin intermediul Festivalului de Jazz, ce are loc în fiecare an din 1997 încoace. Dincolo de asta, mulți afirmă că este printre cele mai frumoase sate din Banat. Acest lucru se datorează peisajelor naturale care înconjoară satul, dar și arhitecturii caselor – în stil german.

Este ideal să cobori din mașină și să-l descoperi puțin la pas, respectiv să respiri aerul curat care se regăsește din plin aici. Nu uita că iarna se deschide aici pârtia Wolfsberg Ski.

14. Zona turistică Lacul Trei Ape

La nici 5 minute de mers cu mașina de satul Gărâna se află zona turistică Lacul Trei Ape. Este un fel de micro-stațiune, dominată de un resort care ar merita să fie mult mai bine valorificat. În orice caz, cadrul natural este unul foarte frumos, cu păduri virgine și un lac imens format din confluența Râului Brebu, Râului Grădiștea și Râului Semenic.

Aici te poți recreea în natură, departe de aglomerație și de stresul cotidian. Ai zone de cazare, camping, terasă cu ponton, șezlonguri și ambarcațiuni pe care le poți închiria pentru o plimbare pe apă. Dacă ai mai multe zile la dispoziție, poți practica activități de pescuit la păstrăv sau cicloturism.

15. Litoralul Vestului – Lacul Ghioroc

Timișorenii și arădenii au parte de un așa zis „litoral al vestului”, amenajat în satul Ghioroc. Plaja și Lacul Ghioroc se află la cca. 75 km distanță de Timișoara și dacă vrei să petreci o zi însorită într-un peisaj ce îți amintește de litoral, aici trebuie să ajungi. Mai mult, Munții Zarand completează un „peisaj litoral” aparte pentru această zonă a țării.

Lacul Ghioroc, căci el este vedeta locului, este amenajat cu o plajă de nisip, palmieri, paturi cu baldachin, restaurante și multe tobogane „slip slide”. De asemenea, este și o zonă de camping disponibilă. Dacă te pasionează pescuitul, este un loc potrivit de recreere.

16. Cetatea Șoimoș

Este o superbă cetate medievală, fiind situată pe malul drept al Mureșului, lângă Lipova – județul Arad. Cel mai scurt traseu rutier este pe DJ 691, cu 65 de km de condus.

Atestarea documentară a Cetății Șoimoș este tocmai din anul 1278, iar faima locului ar fi fost creșterea șoimilor. Numeroșii proprietari ai cetății, care s-au tot schimbat de-a lungul vremurilor, au fost, îndeosebi, din nobilimea maghiară sau transilvăneană. Construcția ar fi început după ce Regatul Ungariei a fost invadat de tătari, la începutul anului 1272. Ruinele au rezistat până în prezent datorită structurii solide din piatră de granit.

Curtea cetății este una impresionantă, străjuită de turnuri înalte de apărare. Din interiorul cetății poți admira defileul Mureșului.

Descoperă frumusețea Transilvaniei, printr-o excursie de o zi in jurul Brasovului! Împrejurimile Brașovului oferă experiențe diverse, de la peisaje naturale superbe, cetăți medievale cu multe povești, la sate rurale liniștite.

17. Lipova – Mănăstirea Maria Radna din Lipova

Dacă tot te afli lângă Lipova, nu rata Mănăstirea Maria Radna. Construită în secolul 16, actuala basilică este dominată de stilul arhitectural baroc. Este amplasată pe Dealul Plopilor, în cartierul Radna, și va fi ușor de găsit. Dimensiunile ei sunt impresionante, înălțimea exterioară a turnurilor ajungând la 67 de metri!

În interiorul mănăstirii, încadrată într-o ramă de argint confecționată de maestru aurar al Curții Imperiale din Viena, se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Inițial, vechiul lăcaș, care datează din jurul anului 1327, construit la cererea regelui Ungariei Carol Robert de Anjou, a fost încredințat călugărilor franciscani refugiați din calea invaziei otomane. Suferă mai multe transformări, cele mai importante fiind cele din secolul 16. În 1992 primește titlul de Basilica Minor. În prezent, biserica și locul de pelerinaj aparțin de clerul diecezan.

Lipova are și alte povești frumoase, care se pot transforma în atracții turistice. De exemplu, în centru este un bazar turcesc – unic în România, care însă nu se bucură de valorificarea pe care o merită. Negustorii turci l-au ridicat pe vremea când Lipova era un oraș foarte dezvoltat. De la acest bazar pleca și tramvaiul tras de cai, ce făcea legătura între centrul orașului și Băile Lipovei. Nu în ultimul rând, podul metalic descris de Ioan Slavici în romanul „Mara” este în Lipova, peste râul Mureș, și face legătura cu cartierul Radna.

18. Complex Turistic Valea lui Liman

La puțin peste 100 de km de Timișoara, se află Complexul Turistic Valea lui Liman. Se ajunge destul de rapid aici, deplasarea cu mașina făcându-se pe autostrada A1.

Valea lui Liman este un complex modern, amenajat în mijlocul naturii, la poalele Munților Poiana Ruscă. Aici vei găsi numeroase activități de relaxare și petrecere a timpului în aer liber. În complexul turistic există o cramă, fermă, zone de grătar, piscină și ciubăre.

Dacă iubești natura, drumețiile și activitățile în aer liber, poți vizita acest complex turistic. Ai și opțiuni de cazare, dacă vrei să petreci mai mult timp aici.

19. Domeniul Regal de la Săvârșin

La 1 oră și 30 de minute de mers cu mașina, poți vizita Domeniul Regal de la Săvârșin. Pe domeniu se află un castel și un parc imens, fiind o locație simbol pentru Casa Regală din România.

Prima mențiune a localității „Soborsin” a apărut în hărțile topografice militare ale Imperiului Austriac. Cel dintâi proprietar al domeniului a fost baronul András de Forray. Baronul a fost înlăturat de o răscoală a țăranilor, iar castelul inițial a fost incendiat. Fiul baronului, András de Forray junior, și soția sa Júlia Brunswick de Korompa ridică însă un nou castel, în stil neoclasic.

Ulterior, mai mulți conți de origine maghiară stăpânesc domeniul existent aici. În cele din urmă, Regele Mihai cumpără proprietatea în data de 26 martie 1943. Regina Mamă Elena a României este cea care se ocupă de restaurările și modernizările castelului de la Săvârșin. De asemenea, în ultimii 20 de ani, custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, s-a ocupat de reabilitarea întregului domeniu.

Vizitarea Domeniului Regal de la Săvârșin este posibilă, ținând cont de orarul de vizitare și condițiile impuse de locație. Consultă site-ul oficial înainte de a pleca la drum. Poți vedea Satul Regal și Parcul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului și Atelierul Auto al Regelui Mihai.

#DescoperăRomânia pe paginile noastre de Facebook și Instagram și dă-ne TAG la pozele tale din excursiile cu maşina!

20. Deva

Terminăm tot cu un oraș mare, și anume Deva. De la Timișoara la Deva sunt 154 km, pe care îi vei parcurge lejer pe autostradă.

Deva este unul dintre cele mai vechi orașe din România. Cetatea de pe Dealul Cetății este, fără îndoială, obiectivul turistic de maxim interes al urbei transilvănene. Poți urca fie pe jos, fie cu telecabina. De aici, priveliștea asupra Devei este superbă.

Parcul Cetății este și el o atracție importantă a orașului. Ai multă umbră și locuri unde te poți relaxa puțin, bea o cafea sau citi o lectură interesantă. Nu în ultimul rând, plimbă-te pe strada 1 Decembrie 1918. Este cea mai activă stradă a Devei, fiind, totodată, zona centrală a orașului.

Dacă vei lua telecabina pentru a ajunge în cetate, la poalele ei vei putea admira Aleea Campioanelor la Gimnastică. Sunt 15 busturi de gimnaste, realizate din bronz, împreună cu antrenori reprezentativi din gimnastica românească.

În concluzie, ai numeroase locuri de vizitat lângă Timișoara. Cu ajutorul unei mașini, poți descoperi foarte ușor și confortabil toate aceste obiective turistice din județul Timiș, dar și împrejurimile lui. Singur, cu familia sau prieteniii, nu omite nici atracțiile turistice din Timișoara – capitala Banatului!

Surse foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!