Sfaturi de calatorie  »  Castele din Europa pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

Castele din Europa pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

Castele din Europa pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

Pentru aceasta toamna va propunem o vacanta prin Europa, in care sa vizitati cele mai frumoase castele. Vom trece prin Sinaia ( 😊), Germania, Portugalia, Austria si Spania.

Castelul Peles, Sinaia – Romania

Resedinta de vara a regilor Romaniei din Sinaia este inclusa in topul celor mai frumoase castele din Europa. Construit intre 1873 si 1914, castelul a fost ridicat la comanda regelui Carol I al Romaniei. Castelul a fost inchis publicului pentru 15 ani, in perioada 1975 – 1989. Acum, el este utilizat de familia regala si poate fi vizitat de catre public.

Va asteptam la biroul nostru din Bucuresti cu masina potrivita.

Castelul Neuschwanstein, Bayern – Germania

Castelul care a inspirat compania Disney in constructia castelului Frumoasei din Padurea Adormita din parcul Disneyland Paris este unul cu o arhitectura in stil romantic – renascentist. Comandat de Ludovic al II-lea al Bavariei, castelul a fost un omagiu adus lui Richard Wagner. El a fost inclus in circuitul turistic inca din 1886, de atunci primind peste 60 de milioane de vizitatori. In zilele noastre castelul Neuschwanstein primeste peste 1,3 milioane de turisti din toate colturile lumii. In apropierea acestui castel veti gasi si Castelul Hohenschwangau.

Va asteptam la oricare dintre birourile noastre Enterprise din Munchen cu masina potrivita.

Alhambra, Granada – Spania

Castelul Rosu (Al Hambra = rosu in limba araba) este una dintre cele mai frumoase constructii din Andaluzia, impreuna cu Moscheea din Cordoba fiind cele mai bune reprezentari ale arhitecturii islamice.

Complexul architectural domina orasul Granada, fiind situat in apropiere de cartierul Albacin, unde veti gasi foarte multe case albe, specifice zonei de Sud a Spaniei. In interiorul Alhambrei veti gasi un palat maur si unul baroc, precum si o biserica. Palatul poate fi vizitat doar cu o rezervare anterioara, insotiti de un ghid local autorizat.

Va asteptam la oricare dintre birourile noastre Enterprise din Granada cu masina potrivita.

Palácio da Pena, Sintra – Portugalia

Palatul National Pena este declarat Monument National al Portugaliei in 1910 si este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO inca din 1995. El este situat in varful unui deal, iar in zilele insorite el poate fi vazut din capitala Portugaliei, Lisabona. Castelul este folosit pentru intalnirile oficiale ale Presedintelui Portugaliei. Constructia dateaza din 1854, ridicat sub comanda Regelui Ferdinand care si-a dorit sa transforme o veche manastire intr-o resedinta de vara pentru familia regala.

Ultima regina a Portugaliei l-a folosit ca resedinta inainte de a pleca in exil. Castelul este situat la aproximativ 30 km de Lisabona.

Va asteptam la oricare dintre birourile noastre Enterprise din Lisabona cu masina potrivita.

Castelul Hohenwerfen, Werfen – Austria

Cu siguranta il veti recunoaste din filmul Sunetul Muzicii. Castelul Hohenwerfen a fost folosit in timpul filmarilor pentru indragitul film cu Julie Andrews și Christopher Plummer in rolurile principale. Iar in 1968 a fost inclus in productia cinematografica “Unde vulturii indraznesc”.

Construit pe bazele unui fost bastion, castelul vechi de 900 de ani este inconjurat de peisaje care iti vor taia respiratia din valea Salzach. El este situat in mijlocul unei vai, de 623 m adancime, incojurat de padurile din Alpii Berchtesgaden și Munții Tennen.

Castelul a fost ridicat in perioada 1075 si 1078 la comanda Arhiepiscopului Gebhard. El a fost folosit ca resedinta, refugiu de vanatoare si inchisoare de stat. In prezent bastionul este folosit ca muzeu.

Va asteptam la oricare dintre birourile noastre Enterprise din Salzburg cu masina potrivita.

Daca in perindarile voastre prin Europa ati descoperit alte castele frumoase pe care sa le includem in urmatoarele noastre vacante, ne puteti scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!