Sfaturi de calatorie  »  5 locuri mai puțin știute în Romania

5 locuri mai puțin știute în Romania

5 locuri mai puțin știute în Romania

Dacă ești un împătimit al drumețiilor și călătoriilor locale sau internaționale, s-ar putea sa fi avut măcat o dată un moment de confuzie, în care să nu știi ce destinații mai există de încercat. Nu te grăbi să consideri România bifată! Țara noastră este în continuă dezvoltare și pline de suprize, locuri autentice ce merită descoperite! Destinații ce altădată erau necunoscute, neamenajate sau chiar periculoase, acum devin locuri speciale de vizitat pentru cunoscători.

Pregătește-te să explorezi alături de noi niște locuri mai puțin știute, care cu siguranță te vor suprinde! Transportul în comun este dificil sau chiar imposibil, așa că ne bucurăm că datorită închirierii unui autoturism prin Enterprise, poți avea acces la ele!

Stațiunea lacustră Berzasca

Satul Berzasca se află în județul Caraș-Severin și impresionează prin frumusețea sa! Aici vei găsi prima stațiune lacustră din România, unde te așteaptă 15 căsuțe rustice suspendate, chiar lângă malul Dunării, unde poți experimenta aerul curat, natura neatinsă de om și zborul păsărilor. Este un loc unic, iar faptul că ești aproape de Munții Almajului este un mare plus!

Satul Rudăria

Rudăria este un sat bănățean care atrage anual turiști datorită morilor de apă, unice în Europa de Est. Deși sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO, nu este o destinație foarte cunoscută, fiind de obicei detronată de cascada Bicaz, aflată foarte aproape de zonă. Descoperă zona și bucură-te de aerul curat, în timp ce explorezi în drumeție frumusețiile naturii!

Laguna din Aghireșu

Dacă ți-am spune că există o lagună albastră în România, ne-ai crede? Dar dacă ți-am spune că este într-un sat îndepărtat? Ai fi cu atât mai surprins! Satul Aghireșu, la 30 de km de Cluj-Napoca, ascunde o adevărată bijuterie exotică. Lacul de un albastru deosebit s-a format pe locul unei foste mine de caolin. Acest rest de argilă albă dă o nuanță distinctă apei.

Rezervația naturală Râpa Roșie

Denumită și “micul canion al României”, Râpa Roșie este o rezervație naturală din argilă roșie, în apropiere de Sebeș, Alba. Cu o suprafață de 10 hectare și formațiuni cu înălțimi ce ajung la 100 de metri, este o panoramă impresionantă ce merită vizitată! Este singurul peisaj de acest gen în România și este, cu siguranță, mai accesibil decât cel din Arizona, SUA, nu?

Satul Geamăna

Geamăna este, sau mai bine zis a fost, un sat din județul Alba care în urmă cu 30 de ani a fost acoperit complet de lacul de decantare, datorat operațiunilor miniere de la Roșia Poieni. Un peisaj ce îți dă fiori, unde doar turnul fostei biserici se mai observă ieșind din lac. Toate casele vechi și cimitirul se află sub apă. Există zone cu apă turcoaz sau chiar cu apă roșie.

Pe măsura acestor locuri mai puțin cunoscute, există și cazări inedite în România, pe care merită să le descoperi aici! Desigur, a început să se dezvolte fenomenul de “glamping” (camping glam) și la noi, astfel că poți găsi locații luxuriante unde poți campa și explora natura! Avem aici câteva recomandări pentru tine!

Căuți mai multe recomandări sau ai anumite sugestii? Ne găsești și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!