Sfaturi de calatorie  »  Primul drum. Redescoperind frumusețile țării

Primul drum. Redescoperind frumusețile țării

Primul drum. Redescoperind frumusețile țării

După o lungă perioadă, a sosit momentul primului drum spre ceea ce iubim! Deși trebuie să fim precauți, cu toții am plănuit cel puțin un weekend prelungit într-un loc pe placul nostru. De data aceasta, trebuie să fie în țară. Data viitoare, poate chiar mai departe.

Pe drumuri de munte sau pe autostradă ori pe străduțele cochete din diferite orașe ale țării, ne vom încărca majoritatea dintre noi bateriile în concediul de vară din 2020 și în scurte escapade de weekend.

Privind partea bună a lucrurilor, țara noastră e bogată în peisaje și destinații superbe. Fie că le-am mai vizitat și ne este dor să le revedem, fie că suntem pentru prima oară pe drum către un loc special, este cumva ocazia perfectă să ne reconectăm cu locurile minunate din România. De ce să nu transformăm restricțiile în avantaje?

În topul destinațiilor preferate, pentru cei care își doresc puțină inspirație de călătorii, am putea include Delta Dunării, superbul Transfăgărășan, Cazanele Dunării, Cascada Bigăr sau orașe precum Sighișoara, Cluj, Oradea şi Brașov.

Şi pentru că în această perioadă suntem cu toţii în căutarea unor locuri cât mai sigure şi izolate, propunerile noastre de cazare sunt destinaţiile din mijlocul naturii precum Green Village 4* Resort, Valea Verde Resort sau Dolphin Camping. Toate vin la pachet cu un farmec aparte, cu peisaje pitorești minunate și activități care se pliază pe toate gusturile.

Pentru că vorbim de experiențe, și aici avem la dispoziţie o paletă largă de activități posibile. Pentru iubitorii de aventură există drumeții montane în grupuri mici, organizate, tururi ale castelelor din țară, trasee montane pe ATV sau plimbări cu kayakul pentru cei care iubesc adrenalina. Iar la polul opus, pentru cei care își doresc o vacanță liniștită, departe de agitația urbană, există glamping montan sau urban, cazări în case de oaspeți în zone rurale ale României şi tururi istorice sau culinare, pe care le găsiţi în majoritatea orașelor.

Odată stabilită destinația, mai trebuie doar să ne asigurăm că vom călători în siguranță și putem apăsa pedala de accelerație spre mult așteptatul prim drum. Noua realitate, puțin diferită de ce știam până acum, ne obligă să luăm extra măsuri de precauție pentru noi și cei dragi. Astfel, dacă până acum puteam lua în calcul fără probleme mijloace de transport precum trenul, autocarul, microbuzul sau avionul, lucrul acesta devine mai dificil în contextul actual. Putem observa deja, chiar şi în ceea ce ne priveşte, un scepticism legat de transportul în comun şi chiar de mijloacele de ride-sharing, însă dorința de călătorii va exista cu siguranță în continuare.

Echipa Enterprise Rent-a-Car România înțelege mai mult ca oricând noile nevoi de mobilitate şi ne-am dorit să le fim alături tuturor celor care în această perioadă au nevoie de o alternativă. Ne-am adaptat serviciile și ne-am îmbunătăţit protocoalele de igienizare a maşinilor, pentru ca tu să porneşti la drum fără griji.

#primuldrum trebuie să fie, mai presus de orice, în siguranță! Iar pentru asta, noi acordăm o foarte mare atenţie dezinfectării și igienizării fiecărei mașini înainte și după fiecare client.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!