Sfaturi de calatorie  »  Ce statiuni balneare puteti vizita in aceasta toamna?

Ce statiuni balneare puteti vizita in aceasta toamna?

Ce statiuni balneare puteti vizita in aceasta toamna?

La final de an, cand temperaturile sunt din ce in ce mai scazute, un sejur de relaxare intr-o statiune balneara este foarte popular. Investitiile din ultimii ani in bazele de tratament si în hotelurile si pensiunile din aceste statiuni au facut ca aceste orase sa atraga din ce in ce mai multi turisti.

In acest articol vom descoperi care sunt statiunile balneare pe care le poti vizita in aceasta toamna.

Baile Felix

Statiunea este situata la 6 km de Municipiul Oradea, in judetul Bihor. Este situata la 150 m altitudine, in Campia Crisurilor, in apropiere de Muntii Padurea Craiului.

Baile Felix se deosebeste de celelalte statiuni prin temperatura foarte ridicata a apei termale, care  poate ajunge la 50 de grade celsius. De aceea, in Baile Felix te poti bucura si de bai in piscinele din aer liber, indiferent de temperaturile exterioare. In plus, in cadrul hotelului President vei gasi un parc acvatic, Aqua Park President, cu apa termala.

Baile Balvanyos

Balvanyos Resort este inconjurata de padurile muntilor Bodoc, in apropiere de Lacul Sfanta Ana. Statiunea este situata intre Baile Tusnad si Targu Secuiesc. Un centru SPA te asteapta cu o serie de proceduri de tratament, cu piscine exterioare cu ape termale si cu saune si alte locuri de relaxare. Tot in statiunea Balvanyos vei gasi un parc de aventura, Balvanyos Adventure Park. Traseele din parc sunt de dificultate progresiva, incepatori copii (galben), incepatori adulti (verde), avansati (albastru), profesionisti (roşu), trasee pentru echipe, tiroliene.

Pe lista de obiective turistice vei gasi Lacul Sfanta Ana (singurul lac vulcanic din Europa, cu craterul complet), Tinovul Mohos (un alt crater, asemanator cu Sf. Ana, umplut cu apa), Pestera Sulfuroasa si Cetatea Balvanyos.

Statiunea Calimanesti-Caciulata

Statiunea este situata la cativa kilometri de Ramnicu Valcea, in apropiere de Carpatii Meridionali. In statiune vei gasi hoteluri de 2* si 3*, cu acces la baza de tratament a complexului Balnear Cozia. Aqua Park-ul Cozia, prezent in statiune, este deschis tot timpul anului. Piscine cu apa termala, tobogane si facilitati de hidroterapie iti stau la dispozitie.

In apropiere vei putea vizita Manastirea Stanisoara, Castrul Roman Arutela, Poiana lui Caliman si Manastirea Cozia.

Baile Govora

Baile Govora se afla in judetul Valcea, in apropiere de Horezu si Targu Jiu. Statiunea este situata intr-o zona deluroasa, acoperita de paduri bogate. In zona veti gasi numeroase statiuni si hoteluri de 2* – 4* stele. Baza de tratament este recomandata pentru turistii de toate varstele.

In apropiere de statiune vei gasi Manastirile Cozia, Govora si Horezu, Pestera Polovragi, centrele de olarit de la Horezu si Vladesti, Muzeul Satului Valcean din Bujoreni si Ruinele Castrului roman Pons Ventus de la Caineni.

Baile Tusnad

Baile Tusnad, numita si “Mica Elvetie” sau „Perla Transilvanei”, este cea mai mica statiune balneara din tara. Statiunea este situata la 60 km de Brasov, la 30 km de Sf. Gheorghe si la 30 de Miercurea Ciuc, in apropiere de lacul Sfanta Ana. Principalele atractii ale statiunii, dupa tratamentele cu apa oligominerala, sunt Bastionul Apor, Stanca Soimilor, Varful Cetatii si Lacul Sfanta Ana.

Daca ai vizitat déjà aceste statiuni sau daca planuiesti sa le incluzi in itinerariul viitoarei tale vacante din Romania, te rugam sa ne dai de stire pe canalele noastre de social media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!