Sfaturi de calatorie  »  Top locații unde poți experimenta România rurală

Top locații unde poți experimenta România rurală

Top locații unde poți experimenta România rurală

Perioada de primăvară este momentul ideal pentru noi aventuri! Cu natura reîmprospătată, copaci înfloriți și soarele arzător, plimbările devin tot mai lungi și dese, iar un weekend departe de aglomerațiile urbane sună ca modul potrivit să îți reîncarci bateriile. Sunt multe locuri în România unde timpul stă în loc, mai ales la sat, și am pregătit câteva recomandări speciale, care îți vor schimba total vacanța!

Deși sunt locații mai îndepărtate de oraș, pot fi accesate cu ușurință, dacă alegi să închiriezi un autoturism via Enterprise. Astfel, drumul va fi unul mai facil.

Satul Șirnea, Brașov

Şirnea este un sat liniștit în apropiere de Braşov, pe care îl poți găsi la o altitudine de 1.400 m, la poalele Munţilor Piatra Craiului. Este considerat ca fiind primul sat turistic din România, încă din anii 60, și păstrând această tradiție, se organizează constant evenimente distractive, precum cele dedicate dansurilor populare locale. Bucură-te de arhitectura româească de altădată, de aerul curat și mâncarea tradițională!

Bucovina – Crucea, Suceava

O destinație mai puțin cunoscută, Crucea este un sat cu mulți localnici tineri care vor să readucă la viață satul românesc. Este în apropiere de Suceava, așa că ajungi cu ușurință aproape de atracții precum Mănăstirile pictate din Bucovina, Mocănița Huțulca de la Moldovița, Salina Cacica sau Cetatea de Scaun a Sucevei. Satul are chiar o zonă de glamping, unde poți dormi într-un cort în aer liber și te bucura de natură!

Charlottenburg, Timiș

Charlottenburg, cunoscut și ca Șarlota, este un sat mic, de doar 124 de locuitori, situat în județul Timiș. Este un sat pitoresc, de poveste, care impresionează prin simetria acestuia. Este singurul sat rotund din România, ascuns între dealuri, iar casele sunt așezate la distanțe egale una de alta. Este un loc unic ce merită vizitat! În zona se cultivă tot felul de fructe interesante, precum aronia.

Transilvania – Brebi, Sălaj

Brebi este un sat spectaculos din Transilvania, care a renăscut prin localnicii săi. Satul a devenit atracție principală datorită unei ardelence care, după ani petrecuți lucrând la un hotel de lux în Franța, a venit și a plantat lavandă și a transformat zona într-un adevărat Provence românesc. Recondiționând o casă din zonă, a numit-o Cerdacul cu Lavandă iar acum reprezintă principala atracție turistică din Brebi, un loc unde te poți bucura cu adevărat de efectul relaxant al naturii.

Dacă dorești să descoperi mai multe sate românești incredibile, îți recomandăm să citești și 5 SATE DIN TRANSILVANIA PENTRU CARE MERITĂ SĂ FACI UN ROAD TRIP.

Dacă vrei să mai citești și alte sugestii legate de călătorii, ne găsești și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!