Sfaturi de calatorie  »  Top 5 locatii din Romania pentru un Craciun magic

Top 5 locatii din Romania pentru un Craciun magic

Top 5 locatii din Romania pentru un Craciun magic

Bucuria sarbatorilor alaturi de cei dragi si schimbarea bine-venita adusa de inceputul unui nou an merita traite intr-o locatie de poveste. Desi multi romani prefera sa isi petreaca vacanta de iarna acasa, in sanul familiei, noi va propunem sa calatoriti impreuna cu toti ai vostri catre locurile din tara noastra ce va pot aduce un plus de magie Craciunul acesta.

SINAIA

Una dintre cele mai frumoase statiuni montane din tara noastra, Sinaia ofera vizitatorilor sai o atmosfera calda si primitoare, cu un strop de regalitate, in preajma sarbatorilor.

Acest oras montan ofera pasionatilor de sporturi de iarna cel mai inalt domeniu schiabil din tara, iar pentru iubitorii de istorie si de frumos, Castelul Peles iarna este absolut superb. In plus, Pelesul a fost locul de filmare al unui film de Craciun celebru pe Netflix, A Christmas Prince, asa ca este neaparat sa il vizitati in aceasta iarna.

SATELE MARAMURESENE

Celebrele sate maramuresene, precum Sapanta, Viseul de Sus, Breb sau Barsana, ofera turistilor experienta Craciunului de alta data. Colindatori pe ulite, mancare traditionala, liniste si bucurie in suflete.

Sunt de neratat si obiectivele turistice din zona, precum Cimitirul Vesel sau manastirea Barsana, iar o plimbare iarna cu Mocanita este perfecta pentru o vacanta de neuitat.

SIBIU

Sibiul, consideram noi, merita vizitat in orice anotimp. Insa, perioada sarbatorilor de iarna aduce un plus de magie acestui oras minunat, prin deschiderea Targului de Craciun.

Acesta se desfasoara in Piata Mare din Sibiu, in perioada 26 noiembrie – 02 ianuarie, si ofera vizitatorilor sai proiectii de lumini si figurine, concerte de colinde, muzica jazz sau gospel si atractii pentru copii, precum Atelierul sau Parcul lui Mos Craciun. Daca alegeti sa vizitati Sibiul in urmatoarea perioada, cu siguranta va veti bucura din plin de farmecul sarbatorilor de iarna.

HOTELUL DE GHEATA DE LA BALEA LAC

Situat in cadrul Cabanei Balea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, in inima muntilor Fagaras, Hotelul de Gheata de la Balea Lac ofera vizitatorilor sai o experienta spectaculoasa.

Este construit in fiecare an, exclusiv din zapada si gheata, iar munca artistilor care il sculpteaza este rasplatita cu peste 8000 de vizitatori anual.  In proximitatea hotelului exista si Aventura Winterpark, ce ofera turistilor posibilitatea de a inchiria snowmobile, de a face rafting sau tubing, pentru o iarna plina de adrenalina! Deci, va invitam sa faceti o vizita acestui regat de gheata, cu siguranta veti pleca impresionati.

CAZANELE DUNARII

Zona Cazanelor Dunarii este un obiectiv inedit pentru perioada de iarna, insa deosebit de spectaculos.

Chipul lui Decebal sculptat in stanca sau  Manastirea Mraconia incanta vizitatorii cu maretia lor, iar activitatile turistice si de agrement pot face din vacanta voastra de iarna o perioada deosebit de activa: trasee montane, plimbari cu salupa pe Dunare, explorarea pesterii Veterani sunt modalitati excelente de petrecere a timpului.

Pensiunile din zona se pregatesc, desigur cu mancaruri traditionale si mese festive, pentru un Craciun asa cum se cuvine.

Echipa noastra va ureaza sarbatori fericite, alaturi de cei dragi, si la cat mai multe drumuri frumoase impreuna!

Pentru o vacanta magica de Craciun, Enterprise Romania va asteapta cu o masina potrivita pentru nevoile voastre, pe care o puteti inchiria chiar acum accesand acest link.  iar daca va abonati la newsletterul nostru, va asteapta 25% reducere pentru prima inchiriere.

Daca pe parcursul calatoriei voastre descoperiti o locatie care merita a fi impartasita, ne puteti face o recomandare pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn. Drumuri bune si distractie placuta!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!