Sfaturi de calatorie  »  O calatorie culinara in jurul lumii

O calatorie culinara in jurul lumii

O calatorie culinara in jurul lumii

Inceputul de an ne trezeste dorul de duca, dorinta de a explora si de a afla cat mai multe lucruri noi. Mai bine spus, avem pofta de viata! Chiar daca nu aveti posibilitatea sa calatoriti chiar acum in toate colturile lumii, noi ne-am gandit sa ne desfatam simturile cu preparate delicioase emblematice pentru fiecare zona.

PUI PIRI – PIRI (MOZAMBIC)

Aceasta reteta africana a ajuns populara si in Europa, datorita portughezilor, ce au inclus printre condimentele utilizate in bucataria lor ardeiul piri-piri. Acest tip de ardei este foarte iute, insa daca doriti sa preparati aceasta reteta, puteti ajusta cantitatea de piri-piri folosita si combina ardeiul cu boia. Desigur, noi va recomandam sa degustati acest preparat gatit chiar in Mozambic, sau in Portugalia, pentru o experienta completa!

CHEESEBURGER (STATELE UNITE ALE AMERICII)

Deja extrem de cunoscut peste tot in lume, cheeseburgerul este un adevarat simbol al vietii americane. Preparat cu o chiftea de vita la gratar si branza cheddar, va poate incanta papilele gustative oriunde l-ati degusta. Cel mai frumos, insa, ar fi sa va aflati intr-un restaurant american, privind cum apune soarele peste semnul de la Hollywood. Dar, desigur, atata timp cat sunteti inconjurati de oameni dragi, mancarea este delicioasa oriunde!

EMPANADAS (ARGENTINA)

Calatoria noastra continua in America de Sud, cu celebrele empanadas. Un soi de coltunas cu carne tocata, aceste preparate sunt emblematice atat pentru America Latina, cat si pentru Spania, dar si Filipine! Practic, doar acest preparat va poate purta pe teritoriul a trei continente, deci va recomandam sa il incercati oriunde aveti ocazia, sau chiar sa il gatiti acasa!

GOULASH (UNGARIA)

Mancarea traditionala care se afla cel mai aproape de noi, goulash-ul, este un fel de supa cu carne tocata, legume si paprika, tocmai buna pentru o zi friguroasa de iarna. Sa degustati acest preparat gatit direct de un localnic este extrem de simplu – pana la urma,intre Timisoara si Budapesta sunt doar 300 de kilometri!  In plus, puteti testa acest preparat si in zona Ardealului, deci nici macar nu este nevoie sa treceti granita pentru a va bucura de aceasta simfonie de arome.

GIMBAP (COREEA DE SUD)

Ultima noastra oprire este indepartata Asie, de unde am dori sa va prezentam Gimbap – un preparat originar din Coreea de Sud. Fie ca alegeti sa il serviti alaturi de traditionala varza murata kimchi, sau alaturi de alte preparate asiatice, gimbap este delicios! Spre deosebire de sushi-ul japonez, cu care se asemana foarte mult, gimbap se prepara cu orez, legume si, uneori, omleta, toate rulate intr-o foaie de alge. Sushi, pe de cealalta parte, contine, de cele mai multe ori, un tip de peste. Ambele sunt delicioase si va pot transporta imediat in grandiosul Seul sau in aglomeratul si animatul Tokio.

Noi va uram pofta buna, fie ca degustati aceste preparate in tarile lor de origine sau intr-un restaurant local! Oriunde v-ar duce pasii, Enterprise va asteapta cu o masina potrivita pentru nevoile voastre, in peste 9500 de locatii internationale, pe care le gasiti accesand acest link.  Daca doriti sa inchiriati o masina, va asteptam la noi pe site, iar daca va abonati la newsletterul nostru, va asteapta 25% reducere pentru prima inchiriere.

Daca pe parcursul calatoriei voastre descoperiti un preparat care merita a fi impartasit cu noi, ne puteti face o recomandare pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!