Sfaturi de calatorie  »  Top 5 atractii pentru copii in Romania

Top 5 atractii pentru copii in Romania

Top 5 atractii pentru copii in Romania

Mai mult timp petrecut in familie este in topul prioritatilor pentru fiecare dintre noi. Cu gandul la voi si mai ales la cei mai mici din familie am cautat 5 locuri care sigur va vor incanta si va vor convinge sa porniti la drum. Asadar, in acest articol va propunem sa (re)descoperim locuri faine din Romania, care speram sa fie pe placul celor mici.

Dino Parc, Rasnov

Dino Parc se anunta a fi cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. Ce va asteapta in arealul de 3 hectare: 100 de exemplare de dinozauri construiti in marime naturala, locuri de joaca pentru copii, un cinematograf 9D si unul cu o experienta de 360°, trasee de aventura, labirint laser si diferite zone interactive.

Tot la capitolul superlativelor putem mentiona cele 2 exponate care reprezinta mandria parcului: cel mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx Thambema și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, Seismosaurus, gigantul de 45 de metri lungime. Pentru o calatorie in familie la Dino Parc puteti inchiria o masina de la biroul nostru din Bucuresti sau de la cel mai apropiat birou Enterprise.

Arsenal Park, Orastie

Construit pe terenul unei foste fabrici de munitie, Arsenal Park se intinde pe o suprafata de 88 de hectare. Un mic sat de vacanta cu tematica militara care ofera si locuri de cazare, va asteapta sa va petreceti cateva ore sau chiar o mini vacanta in judetul Hunedoara.

Pe aleile complexului veti gasi 150 de exponate militare: tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, tunuri, transportoare șenilate, mitraliere antinaeriene, camioane militare, o locomotivă, o ambulanță militară, dispozitive antirachetă, un avion IAR 93, un elicopter Kamov Ka 26.

Pentru un plus de adrenalina va recomandam aqua park-ul si parcul de aventura Arsenal Park.

Arsenal Park ofera si spatii de cazare amenajate in stil militar, denumite in acelasi registru: Camere Ofiter, Camere Soldat, Camere cu Tun, Apartamente Colonel și Vile General.

Unul dintre birourile Enterprise va stau la dispozitie pentru inchirierea unei masini pentru cateva ore sau pe termen lung.

Parc Aventura, Brasov

Cel mai mare parc de aventura din Europa de Est a pregatit trasee pentru aventurierii de toate varstele. Traseele au o dificultate progresiva, de la cele mai usoare, potrivite pentru copiii incepand cu varsta de 4 ani, pana la cele dificile, traseul negru, disponibil pentru persoanele cu varsta de peste 16 ani. Acest traseu se desfasoara la o inaltime de 20 de metri (maximul atins in complex). Traseele cu o dificultate medie pornesc de la 4 metri inaltime, pana la 6 metri. Traseul albastru fiind cel mai cautat, potrivit persoanelor cu varsta de peste 12 ani. Iar pentru si mai multa adrenalina va recomandam sa incercati “Marea Tiroliana peste lac”, cu o lungime de 300 de metri suspendata peste un lac natural.

Supernova Planetarium, Salina Slanic

Salina Slanic va va duce la 208 m adancime, unde veti gasi cel mai mare planetariu digital din Romania. Aici va puteti bucura de cea mai fascinanta experienta imersiva din Romania datorita ecranului sferic de 16 m diametru (media in restul tarii fiind de 7-8 m). Spectacolul digital este amplificat de proiectoarele 4k laser, proiectiile interactive si filmele proiectate din format full-dome. Programele afisate includ povestea proiectului Apollo, o incursiune in istoria formarii Pamantului, lumea constelatiilor sau o poveste despre super-vulcanii lumii. Supernova este situat la un traseu cu masina de 2 ore de Bucuresti.

Cetati si castele

Viata la castel starneste in continuare un val de fascinatie, chiar si in era digitala. Vizitele in camerele locuite odinioara de conducatorii tarii vor fi placul celor mici, mai ales daca acestea sunt insotite de povesti si legende locale. In apropiere de Bucuresti mentionam domeniul Mogosoaia, castelele Bran si Peles precum si cetatea Rasnov. Pentru o calatorie in vestul tarii punem mereu pe lista Castelul Corvinilor din Hunedoara, Castelul Regal de la Savarsin (Arad) si Castelul Nako din Sannicolau Mare (Timis). In zona Moldovei putem vizita Castelul Sturza din Miclauseni (Iasi). Cateva dintre conacele si castele din tara au fost incluse in circuitul turistic, aducand mai aproape visul de a locui la castel.

Pana la urmatoarea inchiriere, urmareste-ne pe Facebook, LinkedIn si Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!