Sfaturi de calatorie  »  Destinații înverzite din Europa

Destinații înverzite din Europa

Destinații înverzite din Europa

Pentru cei care iubesc excursiile în Parcuri Naturale am selectat câteva destinații pe care le pot include în planurile pentru următoarele vacanțe.

Croația

Croația este o țară uluitor de frumoasă. Este ca o insulă de comori de frumusețe naturală cu o moștenire culturală incredibil de bogată. O țară micuță care găzduiește foarte multe păduri bogate, lacuri, cascade și arhipelaguri.

Dintre cele 8 Parcuri Naționale, Plitvička jezera (Lacurile Plitvice) este înscris sub protecția UNESCO. În aceste parcuri puteți practica diverse activități sportive: drumeții,  sute de kilometri marcați pentru hiking sau escaladă sportivă; alpinism sau schi; rafting pe râurile învolburate; trasee cu bicicleta pe pistele special amenajate sau scufundări.

Pe Insula Krk puteți vizita traseul de 110 m din peștera Biserujka.

În Parcul Natural Kopacki Rit veți găsi cel mai mare parc ornitologic din Europa. Aici puteți “adopta” o pasăre, căreia i se atașează un inel și o etichetă cu numele ales de voi. După adopție veți fi notificați de câte ori este observată pasărea, oriunde în lume.

Muntenegru

Vecinul Croației, Muntenegru, este, de asemenea, o destinație cu foarte multe Parcuri Naționale Naturale în care veți găsi multe zone sălbatice, cu o biodiversitate bogată.

Cele 5 Parcuri Naționale acoperă 10% din suprafața țării, dintre care Parcul Național Lacul Skadar ocupă 40.000 ha, cu cel mai mare lac din Europa de Sud.

Parcul Național Durmitor, inclus pe Lista Patrimoniului UNESCO, este cunoscut pentru cele 18 lacuri glaciare și pentru canionul râului Tara (cel mai adânc canion al Europei).

Și în aceste parcuri există trasee pentru drumeții, alpinism sau sporturi de iarnă: schi sau snowboarding, iar vara vă puteți bucura de practicarea diverselor sporturi nautice.

Portugalia

Pe teritoriul continental sau pe cel insular (Azore și Madeira), Portugalia are foarte multe Parcuri Naturale spectaculoase.

Parcul Natural Alvão este cunoscut pentru Fisgas de Ermelo, una dintre cele mai mari cascade din Europa. Parcul Natural Internațional Douro, situat aproape de granița cu Spania, este celebru pentru canioanele sale adânci și pentru relieful stâncos care oferă priveliști impresionante. Parcul Natural Arrábida este un adevărat paradis verde, întins pe o suprafață de 17.000 de hectare. Accesul în parc este permis doar alături de un ghid autorizat.

Parcul Natural din sud-vestul Alentejo și Costa Vicentina este locul perfect pentru practicarea drumețiilor și traseelor de alpinism, precum și pentru iubitorii de surf.

Parcul Natural Ria Formosa este considerat una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei. Parcul este o arie protejată și include insulele Faro, Barreta, Culatra, Armona și Tavira.

Germania

Pe teritoriul Germaniei veți găsi 16 Parcuri Naționale, dintre care unele sunt incluse în Patrimoniul UNESCO. De la parcuri cu o suprafață de 30 km2, cum este Parcul Național Jasmund, la aproape 442.000 ha (cum este Parcul Național Schleswig-Holstein – Marea Wadden), în Germania sigur veți găsi unul care să vă convingă să reveniți.

Parcul Național Vest-Pomeranian Boddenlandschaft este cea mai mare rezervație naturală de pe coasta baltică. Parcul Național Hainich adăpostește cea mai mare suprafață acoperită de pădure de foioase (neîntreruptă de așezări omenești). Iar Parcul Național Jasmund găzduiște păduri de fag vechi de câteva sute de ani.

Daca in perindările voastre prin Europa ati descoperit alte Parcuri Naționale frumoase pe care sa le includem in urmatoarele noastre vacante, ne puteti scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!